tiistai 7. huhtikuuta 2015

Oma Koti Kullan Kallis!

Pakkaaminen. Muutto. Suurensuuri Onni omasta uudesta kodista. Raksaväsy. Siivousta. Tavaroiden purkua. Fiilistelyä omasta kodista. Järjestämistä. Raksaväsyä. Kalusteiden kokoamista. Takkatulta. Raksaväsyä. Järjestämistä..

Se otti kuulkaas aikalailla tasan 9 kuukautta. 
Maatyöt tontillamme alkoivat sunnuntaina kesäkuun 29 päivä, 2014. Lähes päivälleen 9 kuukautta kaivinkoneen ensi kauhaisusta eli lauantaina 28.3.2015 nukuimme ensimmäisen yömme uudenkarheassa kodissamme.  Aivan mielettömän onnellinen ja väsynyt olo. Kotimme on valmis!

Eloa uudessa kodissa on takana nyt tasan 10 päivää. Kotimme ei todellakaan ole (täysin) valmis ja oikeasti harva sitä ihan valmiiseen kotiin pääseekään muuttamaan. Meillä puuttuu listoja, lähes kaikki kynnykset, saunasta puuttuu lauteet, ulko-ovien ulkoverhouslaudat uupuu ym. Muuttolaatikoita on edelleen hujanhajan ja tavarat etsivät vielä paikkojaan. Puustelliltakin tuli viime viikolla reklamoituja tavaroita, eli keittiö ei ole meillä ihan vielä täysin kunnossa. 

Ehdin kuitenkin tänään hieman siistiä paikkoja ja nappaista muutaman kuvan. 









Tom Dixonin kuparilamput ovat odotelleet vuoroaan kärsivällisesti vuokrakämppämme vaatehuoneessa viime syksystä saakka. Ostin nämä viime vuonna Stockmannin Hulluilta Päiviltä ja nyt ne pääsivät vihdoin omalle paikalleen keittiön ruokapöydän ylle. 
Pidän kuparilampuista aivan hirveästi. Nämä sopivat mielestäni ruokailutilaan hyvin ja tuovat siihen kaivattua wau-efektiä.  










Tämän viikon tavoite olisi yrittää saada kaikki muuttolaatikot pois seinän vieriltä (johonkin) kaappeihin. Yritän olla itselleni armollinen tässä järjestelyurakassa, jota sabotoi kaksi hyvinkin vikkelää, varsin päämäärättömästi ympäri taloa juoksevaa, hihittelevää pikkuihmistä. 

Saattaapi olla, että liityn joukkoon vallattomaan ;)








24 kommenttia:

  1. Ihan huippua, todella paljon onnea uuteen kotiin! Kumpa pian koittaisi meidänkin vuoro :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kyllä oma koti tuntuu hienolta.

      Te tuutte kuule niin kohta perässä, ettet huomaakaan kun muutto kolkuttelee jo oven takana. Jaksaajaksaa, voimia loppusuoralle!

      Poista
  2. Oi että, onnea kovasti! Teillä menikin koko projekti melko rivakasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä meni projekti loppujen lopuksi todella hyvin. Urakoitsijat olivat kaikki hyviä ja luotettavia.
      Uskon että oltais päästy muuttamaan ainakin kuukautta aiemmin, ellei oltais tehty kaikkia sisätöitä itse. Mutta onneksi ei ollut niin kiire että olisi kuukaudesta jäänyt kiinni ja kukkarohan se tässä vaiheessa aikalailla kaiken sanelee (mitä teetetään ulkopuolisella ja mitä tehdään itse). Onneksi on aina tykätty tehdä itse, mutta rankkaa tuo silti oli näiden pienten kanssa.
      9kk on loppujen lopuksi todella lyhyt aika. Nyt sen vasta ymmärtää. Tammikuusta tuntuu olevan ikuisuus, vaikka se oli ihan just. Mulle koko raksaprojekti on tuntunut iäisyydeltä, se johtuu varmaan väsymyksen määrästä. Toivottavasti kohta helppaa..:)
      Tsemppiä teille myös, loppusuora häämöttää!

      Poista
  3. Noniin, juuri vastasin kommenttiisi, että lisää kuvia teiltäkin odotellaan ja sieltähän niitä muutama jo tuli :) Tosi kivan näköistä!
    Tsemppiä tavaroiden järjestelyyn ja hyvä idea: miksei sitä itsekin vain nauttisi uudesta kodista ja tutkisi sitä ympäriinsä juoksentelemalla! Tavarat odottakoot! Onnea uuteen ihanaan kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onnea sinne teille myös, ihana koti teilläkin!
      Lapset ovat kyllä ottaneet uuden kodin haltuunsa todella hyvin. Neliöt tuplaantuivat aiempaan verrattuna, niin johan on tilaa juoksennella ja ottaa kisaa :)

      Tavaroiden järjestäminen on kyllä NIIN kuivaa puuhaa. Mielellään ne vois ihan ittekseen juosta omille paikoilleen, mutta harvemmin näin käy. Yritän ottaa rennosti näiden suhteen, mutta kun kotona on lasten kanssa, tavarapaljous alkaa vaan jossain vaiheessa nyppiä pahasti silmille. Noh, parannusta on kyllä jonkinverran jo havaittavissa :) Hiljaa hyvää tulee..


      Poista
  4. Kaunista. :)

    Olen itsekin miettinyt, että aina muuton yhteydessä pitäisi vaan osata enemmän fiilistellä uutta kotia, kuin stressata siitä, että kaikki laatikot on purettu ja tavarat paikallaan mahdollisimman pian. Menee ne alun fiilikset kokonaan väsymyksessä ohi... [Tosin itseni tuntien en lepää ennen kuin kaikki tavarat on paikoillaan, joten se siitä filosofiasta... ;) ]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hertta :)

      Itse yritän järjestellä tavaroita päiväsaikaan kuopuksen uniaikaan (joskin nyt kirjoittelen näitä vastauksia, mutta..) ja illalla lasten mentyä nukkumaan yleensä fiilistelen kotia ja tehtyjä valintoja, jotka ovat ainakin tähän mennessä olleet mieluisia :)
      Mikäpä sen parempaa kuin laittaa takkaan tuli ja ottaa lasi viintä kyytipojaksi. Fiilistely on kyllä ihanaa ja onneksi sitä ehtii tehdä juuri silloin kun siltä tuntuu. Joten kannattaa välillä pysähtyä pahimman muuttohässäkän aikaan ja katsoa ympärilleen. Itse herkistyin aikalailla kun ystävät olivat muuton aikaan auttamassa ja söivät kaikki pizzaa ekaa kertaa meidän uudessa kodissa pöydän ympärillä. Oli jotenkin niin hieno tilanne :)

      Poista
  5. Ihana tuo teidän keittiö!! Onnea uuteen kotiin!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Keittiö on kyllä kovasti omaankin mieleen.

      Poista
  6. Voi että miten mahtavaa. Otin heti sormet avuksi ja laskin, että 9 kuukautta, joo-o, kyllä mekin sitten heinäkuussa muutetaan!! Loppukiri, loppukiri. Onnea uuteen kotiin! Marika / Kaksi Savua ja Ps. Ihana tosiaan tuo keittiö! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti:)! Kyllähän sitä 9 kuukaudessa ehtii. Tuossa ylempänä vastailinkin Marialle että oltais saatu kaikki jo aiemmin valmiiksi, jos olisimme ottaneet ulkopuoliselta kaikki nämä sisätyöt mitkä nyt teimme itse: maalaukset, tapetoinnit, kaluste, kodinkone, lattia ja sisäovien asennukset, kattojen paneloinnit ym. Mutta ei ollut onneksi kuukaudesta kiinni ja hyvin ehdittiin.

      Tsemppiä ja jaksamista sinne teille myös. Hyvin edistyy ja kohta tekin ootte jo tässä vaiheessa.
      Ps. kutsu on edelleen voimassa, jos vielä kiinnostaa ja on ajankohtainen :)

      Poista
  7. Onnea uuteen kotiin! Hienolta näyttää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Scilla. Onnea teille myös projektin alkuun. Siitä se lähtee:)!

      Poista
  8. Onnea!!! Samaa fiilistä odotellessa :)
    ps. minäkin tykästyin teidän keittiöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :) Kyllä se sieltä teillekin tulee ja tässä vaiheessa koko raksa-aika alkaa tuntua jo todella kaukauselta. Noh, pihahommiahan sitä sitten seuraavaksi ja kyllä tässä sisustamisessakin tovi menee.
      Ja kiitos vielä, keittiö on kyllä meidänkin mieleen. Juuri sellainen mitä suunnittelin :)

      Poista
  9. Se tunne, kun saa laittaa jotain raksavaiheessa hankittua sisutusjuttua vihdoin paikoilleen, on kyllä upea :) Onnea uuteen kotiin ja valaisimet ovat todella upeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä vain. Raksa-aikana ostetuissa sisustusjutuissa on aina se jännitysmomentti, että menikö metsään vai nappiin?!
      Tätä hetkeä olin odotellut ja lamppujen ulkonäköä mielessäni maalaillut aika monet illat.
      Täytyy sanoa, että hieman hykertelin kun isäntä asensi Dixoneita paikoilleen ja näin miltä ne tuossa tilassa näyttävät ja sinne sopivat. Sopivathan ne, ihanaa :)

      Poista
  10. Teillä on kyllä aivan ihana oma koti! Onnea :)

    VastaaPoista
  11. Onnea uuteen kotiin!
    Voin kuvitella lasten riemun ja aikuistenkin (väsymyksestä huolimatta) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :) Riemu on kyllä ollut lasten osalta se näkyvin. Ja kyllähän mekin olemme onnellisia, mutta myönnän myös että aika pirun väsyneitä iltaisin. Ehkä se raksaväsy tästä väistyy ajan kuluessa, hommaahaan vielä piisaa mutta nyt ei ole niin kiire enää.
      Tsemppiä teille myös projektiin :)!

      Poista
  12. Vau! Sylin täydeltä onnea koko perheelle!

    Suvi / Ripaus unelmapulveria

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,