perjantai 8. toukokuuta 2015

Kodinhoitohuoneen Naulakko

Blogihiljaisuutta on pidellyt. On kuitenkin ollut ihana huomata, että blogia käy edelleen mukava määrä lukijoita lukemassa :) 

Aika tosiaan viilettää eteenpäin sellaista vauhtia, ettei mukana tahdo pysyä. Kodissa on saatu aikaan pieniä juttuja. Pieniä, mutta kuitenkin edes jotain. Ensimmäisiä vieraita on otettu vastaan ja se jos mikä on ollut kivaa :) Isäntä tosin juuri eilen päivitteli, että olisi joskus kiva päästä saunaan! Ja olisihan sitä. Sauna vaan on edelleen täysin kesken, niinkuin on takapihan terassi, piha ja suurin osa listoistakin. 

Itse yritän olla armollinen, että tehdään sitä mukaa mitä jaksetaan. Eihän näillä ole hengenhätä, mutta ymmärrän kyllä isännän ahdistuksen. Helpostihan nämä keskeneräisyydet venyvät ja silmä tottuu (nimim. kokemusta löytyy edellisestä kodistamme, jossa laitoimme viimeiset listat kiinni vasta asunnon myyntikuvia varten). Potilaan diagnoosi pomppii siis orastavan raksaväsyn ja peruskauran a.k.a arjen pyörityksen välillä. Siinähän nämä päivät aikalailla menevät ja illat ovat viikolla niin kovin lyhyitä. Viikonloppuina olisi taas kiva tehdä yhdessä jotain muuta, kun kerrankin on  sitä aikaa (ilman raksaa!). Yhtä dilemmaa näyttäisi olevan, ja onhan se totta ettei tämä homma omakotitalossa ikinä lopu. Eiköhän tämä kaikki tästä järjesty omalla ajallaan. Toivotaan niin!

Itse olen kuitenkin aktivoitunut sisustuksen suhteen ja myynyt tori.fi:ssä vanhoja huonekaluja ja säilytyskalustoja pois. Samalla olen ostanut "uutta vanhaa", sillä budjetista ei todellakaan jäänyt ylimääräistä uusiin huonekaluihin. Noh, okei. Sohvapöydän ostin uutena, mutta sekin oli huokeassa alessa, ettei voinut kävelläkkään pois. Sohvapöytää meillä kun ei ole ollut...

Mitä tulee kalusteisiin, niin mielestäni kaiken ei tarvitsekaan olla uutta. Itse pidän vanhoista huonekaluista todella paljon ja erityisesti juurikin 1940-60 luvun huonekaluista. Niissä on materiaalit paikallaan, useimmiten kunnon puuta, eikä aika ole tehnyt hyvin pidetyille yksilöille juurikaan hallaa.

Yksi uusista "vanhoista" hankinnoista oli kodinhoitohuoneen naulakko.

Kuraeteinen ja kurasyöppöä vastapäätä oleva pikkuseinä


Tämä pikkuseinä rakennettiin tähän allekirjoittaneen toiveesta. Pohjapiirustuksessamme tätä ei nimittäin ollut, mutta koin että sellainen olisi fiksu olla kurasyöppöä vastapäätä. Leveyttä seinällä on vain 80cm ja tähän suunnittelin meidän "arkieteisen" vaatesäilytystä. Siis niiden ulkoiluvaatteiden, kuorihaalareiden ja kuravaatteiden.

Pääoven luona (ns. tuulikaapissa) meillä on naulakossa sitten muut hieman siistimmät takit. Arkieteisen ovea olisi siis tarkoitus käyttää arkena lasten kanssa mennen tullen.

Mutta tuo seinä tosiaan huusi naulakkoa. Koska kodinhoitohuoneemme on sävymaailmaltaan valkoinen-koivu-betoni (huom!betonilattia) -haussa oli musta metallinen hattuhylly/naulakko. Parhaiten tyyliin ja suunnitelmiin sopi Mazen Hat Rack tai hinnaltaan hieman edullisempi Essem Designin Classic.Hat Rack Maze 60cm, room21.fi


Essem Design Classic, Essem.se


Näistä Essem Designilla oli paremmin kokoja saatavilla ja edullisempaan hintaan. Myös tasoja oli nuo kivat kaksi, saisi hyllyille pipoja ja tumppuja säilytykseen. Jäin kuitenkin pohtimaan noiden koukkujen määrää, sillä nelihenkisessä perheessä koukkuja on vain oltava. Essemin koukut eivät vaan vakuuttaneet.

Sitten silmiini osui tori.fi:ssä myynti-ilmoitus vanhasta Muuramen isosta naulakosta, joka sattui olemaan mustaa metallia. Pyyntihinta oli puolet siitä mitä ylemmät uudet hattuhylly vaihtoehdot maksoivat. Lisänä naulakossa oli taustaverkko, johon saisi kiinni pikkukoreja tumppuja varten ja ns. istuin vs. kenkähyllyt. Niinpä minä tein heti kaupat.


Muuramen vanha Monena naulakko "tuunauksessa"


Lähikuvassa Muuramen Monena

Toki vanha naulakko oli saanut edellisellä omistajallaan elämisen jälkiä, mutta varsin maltillisesti. Niinpä eräs aurinkoinen iltapäivä, hioin ja maalasin naulakon uudelleen mustalla mattapintaisella spraymaalilla. Ja avot, kuin lähes uusi!
Muuramen naulakko omalla paikallaan.


Reilu viikko sitten naulakko pääsi omalle paikalleen, ja se sopi siihen niin hyvin kuin naulakko vaan voi sopia.  Vai mitä mieltä olette? Naulakko on osoittautunut käytössä ihan aarteeksi jo senkin puolesta, että on vankkaa suomalaista tekoa, mutta siihen on saanut hienosti jalkineita sekä ulkoiluvaatteita ja on kestänyt myös lasten kiipeilyn tasoille huoletta.
Naulakon vastapäätä on kurasyöppömme

Mikäli halajaa samanlaista naulakkoa, huomasin, että Muurame tekee Monena naulakkoa edelleen. Malli on erityisesti koulujen suosiossa, enkä yhtään ihmettele. Meidän kodinhoitohuoneen arkieteisessä se on osoittanut jämäkkyytensä ja toimivuutensa ihan eri tavalla verrattuna perus hattuhylly/naulakkoon. 

Näin sitä tuli saatua yksi osa-alue kuntoon ja sitten voikin siirtyä taas seuraavaan :) Stay tuned!

9 kommenttia:

 1. Voi että, kun tunnistan nuo fiilikset! Blogihiljaisuus muuton jälkeen, viimeisteltävää, tai meillä etenkin sisustushankittavaa, riittää, tori.fi on käynyt kuumana ylijääneen tavaran myymisessä ja kaiken lisäksi mennään kodinhoitohuoneen osalta samoissa: naulakon hankinta on meilläkin juuri takana :) tosin meidän pitäisi vielä löytää penkkiä ja kenkätelinettä kokonaisuuden valmiiksi saamiseksi.

  Mutta tosi hyvin istuu löytämäsi naulakko teidän khh:seen! Lisäkuvia talostanne odottelen, mutta samalla totean, että ollaan armollisia itsellemme; kaikki aikanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mrs. S, ihanaa vertaistukea :) Lämmittää mieltä kuulla, että jollain on näitä samoja fiiliksiä. Ja miten hauskaa että teillä on ihan samat asiat ajankohtaisia kuin meillä eli siis tuo khh:n naulakko, hih!
   Olen samaa mieltä, ollaan armollisia itsellemme ja samat sinne teille. Lisäkuvia ootellaan täälläkin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoskiitos, tykkään kyllä kovasti itsekin. Kerrankin tällainen "löytö" osui omalle kohdalle :)

   Poista
 3. No kyllpä on hieno löytö! Pitäisi itsekin aktivoitua nettikirppisten suhteen.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,