tiistai 29. lokakuuta 2013

Oma koti on rakennettu...

Muutama sananen meidän kodista. Millainen kakku siitä sitten oikein tulee? Tontin metsästyksen lomassa tälle liikeni aikaa ja alustava suunnitelmamme kaksikerroksisesta on sittemmin vaihtunut yksitasoiseen kotiin.
Nykyinen kotimme on kahdessa kerroksessa ja emäntä on senverran kyllästynyt ravaamaan kerrosten väliä, että haaveena on tosiaan se yksitasoinen koti.

Tuleva oma kotimme on rakennettu selkeästä ja yksinkertaisesta pohjasta, jossa neliöt on otettu tehokäyttöön. Rakennusoikeus mahdollistaa n. 140 neliön huoneistoala ratkaisun, mikä riittää meille oikein hyvin.  Olemme yhdessä isännän kanssa hahmotelleet pohjaa käyttäen livingstone- nimisen kivitalotoimittajan pohjaa runkona. Heidän yksitasoiset malliratkaisunsa ovat myös arkkitehtuuriltaan sitä mitä haemme, ikkunat poislukien. Tonttimme on todella aurinkoinen, joten pyrimme maksimoimaan auringon valon ja lämmön suunnittelussa. Haaveissa siintää L-muotoinen yksitasoinen koti, jossa sisäpihalle on rakennettu iso terassi. Sisäpiha rakennetaan suunnitelmissa etelään, eli näin kesäauringosta pystyy nauttimaan lähes koko päivän ajan.

Mistäs se meidän koti on sitten tehty? Ainakin seuraavista, kun/jos vain arkkitehti pystyy ne tehokkaasti pohjaan sovittamaan:

- Koti on moderni puutalo
- Neljä makuuhuonetta, joista osa sijoittuu talon toiseen päähän.
- Toiseen päähän taloa yhtenäinen KHH, pukuhuone, Suihku, WC ja saunatilat. KHH- tilasta käynti ulos.
- Yhtenäistetty keittiö ja olohuone, joka korkeaa tilaa, olohuoneesta käynti sisäpihan terassille.
- Keittiön ja olohuoneen välissä läpitakka, jonka loisteesta voi nauttia sekä keittiössä syödessä että olohuoneen puolella oleskellessa.
- Isännän ja Emännän makuuhuoneeseen tulee vaatehuone (Emännän ikiaikainen toive!)

Alla hahmotelmaa pohjakuvasta. Tämä on tosiaan alustava kuva siitä mitä haluamme. Pohjakuvasta puuttuu vielä tekninen tila, wc-suihku yhdistelmä on keskeneräinen sekä koko KHH, sauna, suihku, pukuhuone ja wc-tilat eivät ole vielä ihan oikeilla paikoilla ja sitä mitä haetaan. Ulko-ovi ja eteinenkin saattavat muuttaa paikkaansa toiselle sivustalle.


Tällä hetkellä odottelemme arkkitehtien tarjouksia luonnoksista ja suunnittelupalveluista. Näiden pitäisi tulla tämän viikon aikana, jonka jälkeen päästään tekemään ranking ja valitsemaan muutama jatkoon päässyt lähempiä keskusteluja varten. Jeee!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,