perjantai 18. heinäkuuta 2014

Raksaviikko 3 ja suuntana asuntomessut

Niin se on tämäkin kesäviikko tullut päätökseensä. Ensimmäinen valu oli keskiviikkona ja torstaina otettiin anturalaudat pois. Tontilla on nyt perustukset nurkkalautoineen odottamassa ensi viikon harkkojen ladontaa. Siinäpä onkin ladottavaa. 36 lavallista harkkoja odottaa omaa paikkaansa, a 27kg kappale. 
Että jos on puntin tarvetta, tästä sitä nyt saisi ja kaupan päälle aika kadehdittavan rusketuksen.

Alla viikon edistys kuvina:


Tiistaina anturoissa on terästä


Keskiviikkona anturavalu


Torstaina perustukset valmiit


Perjantain anturoiden nurkkalaudat ja harkolavoja

Isäntä ja isäni ovat siis ahkeroineet. Omat päiväni ovat olleet jokseenkin työntäyteisiä myös, mutta eri mittaskaalassa. Tällä viikolla en ole juuri montaa raksa-asiaa tehnyt, lähinnä yrittänyt nauttia kesälomasta  (ja ihanasta auringosta) lasten kanssa ja keksiä heidän kanssaan kivaa loma tekemistä. Isäntä kun on jokatapauksessa kiinni raksalla eikä kesäloman viettoon meidän kanssa pääse. 

Tontilla olemme käyneet kuitenkin joka päivä ja lapset odottavat sitä jo. Tavaksi on tullut keittää kahvit termariin, ottaa lasten välipalat ja jotain makeaa/suolaista vietävää työmiehille iltapäivän hiukopalaksi. Pikkupiknik työmaan kupeessa auringon paistaessa on ollut ihan kivaa.

Viikonloppuna suuntaamme kuitenkin pienelle "minilomalle". Suuntana Tampereen Särkänniemi ja sunnuntaina menemme isännän kanssa kaksin Jyväskylään asuntomessuille. Lapset jäävät mummulaan. Saimme arkkitehdiltämme Satu Ratiselta, Arkkitehtitoimisto Skammista kaksi lippua, jotka enemmän kuin mielellämme lunastamme. 

Satu ja hänen miehensä ovat rakennuttaneet Skammin taloa hyvällä pieteetillä ja oma taloprojektimme on ollut yksi Sadun harvoista muista projekteista, joita hän on messutalon lisäksi tehnyt. Tämän vuoksi onkin mielenkiintoista päästä paikanpäälle näkemään heidän valintojaa ja ratkaisuja, sekä tutustumaan tarkemmin eri messutaloihin. 

Asioita joihin pyrimme kiinnittämään huomiota messutaloissa:

- Väliovet
- Liukuovet ns. Pocket Door malli
- Takkojen hormit
- Kodinhoitohuoneen ratkaisut
- Säilytystilat
- Pintamateriaalit
- Valaistus

Näillä mennään. Messutunnelmista ja mieleen jääneistä ideoista lisää sitten ensi viikolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,