lauantai 26. heinäkuuta 2014

Winled valaistussuunnitelma ja 3D VideoWalk

Jos Jyväskylän asuntomessut antoivat jotain, niin vahvistuksen sille, että olimme tehneet oikean päätöksen talomme valaistuksen suhteen. Taloomme tulee Led-valaistus Winledin kautta. Winled oli tehnyt valaistuksen myös muutamaan messukohteeseen ja hyvältä näytti. Tämän valaistukseen keskittyvän postauksen alkuun onkin syytä mainita, että tämä kirjoitus on tehty yhteistyössä Winledin kanssa. 

Valaistus-ja sähkösuunnittelumme lähti liikkeelle sähkösuunnittelijamme- sekä urakoitsijamme Petri Hintsasen kautta jo keväällä tarkempaa suunnittelua aloittaessamme. Petrin kanssa käytiin aluksi läpi ajatuksiamme valaistuksen sekä sähkön (pistorasiat ym.) tarpeista ja hän välitti alustavan suunnitelmamme Winledille. Winled teki sen pohjalta valaistussuunnitelman muokaten sitä ja sen jälkeen saimme sen kommentoitavaksi.


Winled kuva valaistuksesta keittiössämme

Suunnitelmat ja erityisesti varsinkin kuvat olivat ensiluokkaisia. Winledin suunnittelija yllätti meidät kuvien laadulla piirtämällä esimerkiksi keittön valaistuskuvat niin, että suunniteltu sisustus oli otettu täydellisesti huomioon. 

Kodin valaistusta (valoja) suunniteltaessa eräs huomioon otettava seikka on katon koolaus. Normikoolaus katon osalta on jotain 22mm + kipsilevy, eli n. 35mm (tätä meille useimmat talotoimittajat tarjosivat). Halogeenivalaisimet tarvitsevat pitemmän turvaetäisyyden koolauksessa (huomioi muuntaja) kuin led-valot ja normikoolaus ei siihen yksinkertaisesti riitä. Toki tämä on seikka, johon kannattaa talopakettia kilpailutettaessa kiinnittää huomiota. Me kiinnitimme ja koolaus on katossamme 45mm. Siltikin valitsimme led-valot, halogeenit eivät nimittäin olisi vieläkään mahtuneet.Winled kuva valaistuksesta olohuoneesta ruokatilaan päinNykyajan taloissa joissa huonekorkeudet ovat suhteellisen korkeita, harva lähtee itse vaihtamaan palanutta lamppua katon rajaan. Led-valot valikoituivat vaihtoehdoksi myös pitkäikäisyytensä vuoksi. Toki kiinteissä led-valoissa on riskinsä sen suhteen, että kun valo palaa, niin se pitää vaihtaa kokonaan. Isompi paukku tulee sitten kun kaikki valot ovat vaihdon tarpeessa, mutta yleensä led-valot kestävät useita vuosia. 

Led-valoilla on toki hintansa, eikä valaistus ole ylipäänsäkään ilmaista. Siihen saa itseasiassa uppoamaan yllättävän paljon rahaa, joten kannattaa tehdä kunnon vertailut jotta tietää mistä maksaa. Selvitimme muitakin led-valoja, mutta kun tarkastelimme näitä paremmin kokonaishinta kasvoi yllättävän suureksi, kun huomioi lampun hinnan lisäksi kaikki muut tarvikkeet mitä valaistuksen toteuttamiseen tarvitaan. 

Winledin valaisimet vakuuttivat laadullaan sekä yksinkertaisella muotoilullaan palvelua unohtamatta. Valaistussuunnitelmasta poikkesimme siten, ettemme ottaneet led-valaisimia makuuhuoneisiin. Koin etten halunnut korvata led-valoilla riippuvalaisimia, jotka toimivat mielestäni tärkeinä sisustuksellisina elementteinä. Yllä esitetyissä valaistuskuvissa on meidän suunnitelmista poiketen Winledin riippuvalaisimet, muilta osin valaistus on suunnitelmien mukainen.

Alla vielä pieni valaistuksellinen pähkinä, eli Winledin tuottama 3D-VideoWalk tulevaan kotiimme. Video keskittyy valaistuksen osalta talomme sydämeen, eli keskiöön jossa keittö, ruokatila ja olohuone muodostavat yhden avaran ison tilan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,