sunnuntai 10. elokuuta 2014

Raksaviikot 4,5 & 6, Muutosta selviydytty!

Blogin päivitys on jäänyt muuttokiireiden, väsymyksen ja olemattoman nettiyhteyden jalkoihin. Tämän postauksen mahdollistaa tuo ihmetikku mokkula, sillä Soneralla kestää laajakaistamme siirtäminen reilu kaksi viikkoa uuteen kotiimme! Hohhoijaa, ei voi ymmärtää..että pitäsköhän vaihtaa sitäkin firmaa..

Viikko sitten oli patterit jokseenkin vähissä. Nyt uusi tilapäiskoti alkaa pikkuhiljaa näyttämään kodilta ja suurin osa muuttolaatikoista on saatu purettua. Tämän on mahdollistanut perhe ja ihanat ystävät, jotka ovat vastanneet lapsien viihdyttämisestä sillä välin kun olen pakannut/purkanut tavaroita paikoilleen. Isäntähän tekee pitkää päivää raksalla.
Kiitos kaunis siis vielä tätäkin kautta; Äiti ja tättä, anoppi ja appiukko, Nanna, Esko ja Anna. Ilman teitä en olisi tähän rutistukseen pystynyt.

Raksalla ovat asiat edenneet oikeinkin hienosti eteenpäin. Alla tiivistetysti kolmen raksaviikon edistys:

RAKSAVIIKKO 4:

- Linjalangat asetettu
- Ensimmäinen harkkovalu (harkkojen korkeus 5 riviä)
- Vesi, viemäri ja hulevesiputkien läpiviennit tehty
- Rakennustelineet tehtyMa 21.7.2014: 36 lavallista Lammin harkkoja odottaa latojia


To 24.7.2014: Ensimmäinen harkkovalu, kuvassa betonirekka pumppaamassa betoniaTo 24.7.2014: Harkkovalu valmis, pinnat tasoituksessaPe 25.7.2014: Isäntä rakensi RaksatelineetPe 25.7.2014: Kuvassa vesiputken läpivientiMeidän perheen muuttopakkaamiset oli aloitettu.RAKSAVIIKKO 5

- Toinen harkkovalu
- Harkkojen latomista ja kantamista, talkooväkeä auttamassa. Kiitos: Antti, Joni ja Esko!
Ma 28.7.2014: Kellarin ja autotallin oviaukotMa 28.7.2014: Asunto-osan harkkokerrosta ei ole vielä aloitettu, tuulettuvan alapohjan rakenne näkyyKe 30.7.2014: Toinen harkkovalu. Kuvassa rappusten perustusten valu ja teräkset
To 31.7.2014: Tontille saapui 7 lavallista Lammin harkkoja lisää. Kuvassa asunto-osaRAKSAVIIKKO 6:

- Kellarin ja asunto-osan lopullinen harkkokorkeus saavutettu
- Terassin anturat tehty, valu tehty
- Pistorasiat ja sähköputket asennettu
- Maalämpöputkien läpiviennit tehty
- Ensimmäiset sisä-ja ulkotäytöt
- Patolevyt ja eristeet osittain asennettu
- Autotallin ja varaston-oven yläpuolisten palkkien anturamuotit ja raudoitukset tehty
- Tuulettuvan alapohjan "ryömimisluukku" ja luukun yläpuolinen palkki tehty.
- Takan tukimuuri ja antura tehty
Ma 4.8.2014: Ensimmäiset sisätäytöt takan perustusta varten tehty. Ma 4.8.2014: Pistorasiat ja sähköjohdot vedettyTi 5.8.2014: Patolevyt ja eristeet osittain asennettuTo 7.8.2014: Autotallin oven yläpuolisen palkin antura ja raudoitukset tehtyPe 8.8.2014 Terassin anturat ja valu tehty. 

La 9.8.2014 aamupäivästä Isäntä kävi latomassa terassin perustuksia varten 5 riviä harkkoja, joten terassin osalta kaikki valukunnossa. 

Alkava viikko onkin sitten Isännän viimeinen lomaviikko. Siinähän se on tosiaan mennyt "lomaillessa" raksalla, näillä helteillä, Niin suuresti arvostan ja nostan hattua isälleni ja isännälle jotka 30 asteen auringonpaisteessa ovat vääntäneet rautoja, kantaneet 27kg harkkoja, laseroineet korkoja tasoihin ja tehneet anturamuotteja, mitanneet, sirkkelöineet ja tehneet tuhat muuta raksa-asiaa joista en tiedä hölkäsenpöläystä. Meidän koti ei olisi tässä valmiudessa ilman näitä kahta ahkeraa ahertajaa, appiukon ja talkooavun apua unohtamatta.

Raksa porskuttaa siis komiasti eteenpäin, ja ensi viikolla kalenterissa on perustusten osalta viimeinen valu. Ulko ja sisätäytöt jatkuvat ja perjantaina tulevat maalämmön toimittajat poraamaan kaivoa. Näillä mennään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,