sunnuntai 17. elokuuta 2014

Raksaviikko 7 ja maalämpökaivon porausta

Viikot ne vain vilisee. Välillä tuntuu ettei tiedä mikä viikonpäivä on menossa, ihan täytyy kalenterista katsoa. Tämä tosin taitaa olla aika yleinen mammalomalaisen dilemma. Täytyy sanoa että hieman jännittää jo. 3 viikon päästä ollaan jo syyskuussa, ja talon elementit saapuvat tontille. Syyskuun lopulla tontilla seisookin sitten meidän perheen tuleva koti, ulkoisesti valmiina ja katon kanssa. 

Mutta sitä ennen on aikalailla tätä muuta tehtävää. Huomionarvoista on myös se, että isäntä pitää huomenna vielä lomapäivän ja palaa sitten "normi"sorvin ääreen. Onneksi isäni jatkaa vielä uurastusta ja appiukko on luvannut tulla muutamana päivänä hänelle kaveriksi. Ihan parasta on kyllä oman perheen apu, korvaamatonta!

Raksalla on kuluneella viikolla paiskittu hommia seuraavanlaisesti:

- Valuvalmistelut
- Telineiden purku ja työmaan siivousta
- Perustusten ja kellarin viimeinen harkkovalu (tiistai)
- Pääsisäänkäynnin toisen kantavan palkin kotelon teko
- Sisä ja ulkotäytöt jatkuvat (sis. patolevyn ja eristeen asennuksen)
- Maalämpökaivon poraus, maalämmön vaakaputkien asennus
- Ontelolaattojen tartunnat asennettuMa 11.8.2014: Pääsisäänkäynnin toinen tukipalkkiMa 11.8.2014: Terassin perustukset odottavat tiistain valua


Perustusten, kellarin ja terassin perustusten valu oli tiistaina. Betonin on meille tähän mennessä toimittanut Betonivuori Oy ja olemme olleet heihin tyytyväisiä. Ihan ensimmäisessä valussa oli itseasiassa niin huippukuski, että hän tarttui itse betoniputkeen ja hoiti betonin valuttamisen. Isäni sanoi ettei ole ikinä moista nähnyt ja hän on sentään rakennusalalla toiminut parisenkymmentä vuotta. Se jäi tosin ainoaksi, sillä muissa valuissa kuskit ovat ohjailleet putkea ja valuhommat ovat jääneet isännälle ja isälleni. Ti 12.8.2014 Asunto-osan harkkovalua ja takan tukimuuri valettuna


Valussa on muuten hyvä olla pari-kolme kaveria apuna, yksi valuttaa betonia, toinen liippaa ja ideaalisti kolmas vielä kastelee samalla. Kesäkuumalla valujen kanssa on nimittäin aika kiire. Betoni kuivuu auringossa nopeaan ja mitä kuumempi, sitä useamman kerran harkkoja on kasteltava päivän mittaan. Kaikkein kuumimpina päivinä isäntä kävi raksalla 3 kertaa harkkoseiniä ja valua kastelemassa.
Ti 12.8.2014: Talon auennut eteläkulma


Valupäivänä kävi sellainen ikävä asia, että talomme toisen päädyn etelä- sekä pohjoiskulma laukesivat. Isäni ihmetteli tätä suureen ääneen, sillä harvoin kaksi kulmaa laukeaa ja hän oli tarkka paineen kanssa betonia valuttaessa. Mutta näitä sattuu. Betoni pursuaa välistä ja yksi harkko irvistää pahasti. Onhan tuo ruman näköinen, muttei sille tässä vaiheessa enää mitään voi. Se tulee onneksi jäämään rappauksen alle piiloon.Ke 13.8.2014: Talon ulkotäytöt jatkuvat, patolevyt, eristykset ja soraTo 14.8.2014: Ulkotäytöt jatkuuTo 14.8.2014: Talon sisätäytöt ja eristeet
To 14.8.2014: Tontin laidalta ylöskaivettu ja säästetty komea Tuija
 pääsi omalle paikalleen, sisäänkäynnin viereen.


Maalämpö meille tulee Lämpödiileriltä. Kaverit saapuivat poraamaan kaivoa torstaina aamusta ja kaivo oli iltapäivästä valmis. Ääni oli kuulemma korvia halkova kun 150m porattiin. Perjantaina diileri tuli vetämään maalämmön vaakaputket taloon ja ne saatiin ajallaan myös valmiiksi.
To 14.8.2014: Lämpödiileri poraamassa maalämpökaivoaTo 14.8.2014: Maalämpökaivo putkea vaille valmis,
 taustalla vaakaputkien sisäänmenoaukkoPe 15.8.2014: Maalämpökaivon vaakaputkien asennus 

Huomenna onkin sitten jännittävä päivä! Tontille saapuu Ojalan suurin 90 tonnin nosturi ja agendalla on ontelolaattojen nosto paikoilleen. Palttiarallaa sellanen 40 tonnia ontelolaattaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kellarikerros saa katon päälleen. 

Tulevalla viikolla onteloiden päälle tehdään vielä oma harkkokerros asunto-osaa varten. Tämä myös valetaan. Putkari tulee myös vetämään putket tuulettuvaan alapohjaan. Kiirettä siis pitää ja se on hyvä se :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,