tiistai 19. elokuuta 2014

Kodin Sisustuksen suunnittelua vol. 1

Tarkoituksena on ollut kirjoittaa kotimme tulevasta sisustuksesta jo pitkään. 
Visio kotimme sisustuksesta hakee edelleen paikkaansa, esimerkiksi maalisävyjen ja tapettimateriaalien osalta. Tämä sallittakoon, sillä vaihtoehtojen skaala on varsin laaja.

Meillä ei ole sisustussuunnittelijaa. Olisihan se hienoa kyllä, ja mielelläni kuulisin ammattilaisen ideoita ja vinkkejä. Mutta päätimme säästää nämäkin tuhatlappuset taloon, niillä saa jo vaikka mitä. Sisustuksesta aina pitäneenä ja entisen kotimme sisustaneena, olen enemmän kuin innoissani tästä haasteesta. Inspiraation ehtymättömänä lähteenä toimii sisustuslehtien, blogien ja netin ihmeellinen maailma, joka on täynnä ihania, hienoja, uusia ja erilaisiakin sisustusideoita. 

Kotimme sisustuksen kulmakivet ovat kuitenkin jo selvillä. Tyylillisesti ohjaavia elementtejä ovat:


1. Erilaiset betonipinnatMeille tulee betonilattiaa eri huoneisiin sekä betonin tyylistä struktuuripintaa eri seinäpintoihin. Pyrimme kuitenkin pitämään betonin määrällisesti rajattuna, niin ettei se pääse hallitsemaan liiaksi kaikkia tiloja ja luo kolkkoa tai liian kylmää tilaa.

En vuosi sitten pitänyt betonipinnasta yhtään. Hyvinkään asuntomessuilla koin materiaalin liian teolliseksi ja sisustuksellisesti kylmäksi. Tämä ehkä johtui siitä että betonia oli muutamassa kohteessa käytetty ehkä liiaksikin sisustuksessa. Tämä toimikoon esimerkkinä siitä miten se mieli muuttuu.2. Puupinnat
Keittömme on osaksi koivuviilua ja täytyy sanoa, että olenkin menettänyt tälle puulajille sydämeni ihan tosissaan. Koivu on mielestäni kauniin raikas ja vaalea, ajaton materiaali. Koivun lisäksi eri puupinnat näkyvät lattioissa ja seinissä. Harkinnassa oli väliovetkin, mutta liika on liikaa.

Sisustuksessa tulemme käyttämään nykyisiä huonekalujamme ja varmasti uusiakin pitää ostaa ajan kanssa. Kaikkea emme kuitenkaan uutena osta, eikä mielestäni pitäisikään. Käytettynä löytää aina välillä kauniita ajan patinoimia helmiä, joilla saa ripauksen sitä persoonallisuutta kotiin. Rakastan itse vanhoja huonekaluja, erityisesti 60-70 luvun huonekaluja. Erityisen rakkaita minulle ovat suvussani kulkeneet vanhat huonekalut. Ne kertovat tarinaa ja ovat osa perhettämme.claredubina.tumblr.com


Meidän tyyliämme voisi parhaiten kuvata värikkääksi ja moderniksi sisustukseksi, jossa on uutta ja vanhaa ja itse tehtyäkin. Tässä muutamia kuvia Pinterestin maailmasta, jotka kuvaavat sitä tunnelmaa mitä olen tulevaan kotiimme hakemassa.jossandmain.hardpin.com


www.desiretoinspire.net/blog/2013/6/6/more-from-krista-keltanen.htmlthebooandtheboy.com

Katsotaan millainen itse lopputulos sitten on, mieli kun ehtii tässäkin välissä (ehkä) vielä muuttua ja ihania ideoita on niin paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,