keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Viimeisiä viedään..

Voi Elämän kevät! Talo alkaa olemaan sisältä lähes valmis. Lähes, sillä poikkeuksella että saunaa emme saa valmiiksi.
Uskoako tätä? Ei tahdo. On hassu ja jotenkin epätodellinen olo siitä, että olemmeko me nyt oikeasti päässeet tähän pisteeseen jota kutsutaan Muuttotarkastukseksi? Kyllä se nyt vahvasti siltä näyttää. Pitää oikein nipistää itseään *Nips*, usko nyt pois!

Viime ja kuluva viikko ovat menneet tyyliin " katkeaako kamelilta selkä?" Isännän kanssa alkaa oleen akut aika vähissä. Hommia on painettu ilman suurempia taukoja alkuvuodesta saakka  JOKA PÄIVÄ puoleen yöhön saakka ja kyllähän se nyt vain jo näkyy (ja kuuluu!).
Meillä naisilla on onneksi näitä kivoja kosmetiikkateollisuuden kikkakolmosia, mutta ei tahdo kuulkaas valokynätkään auttaa enää tämän naamataulun tummiin silmänalusiin. Kääks!  Myös jokseenkin pitkä pinnani on ollut viime aikoina kadoksissa (ilmoittakaa jos näette, olis kuitenkin tarvetta). Mutta kohta helpottaa. Koti on aikalailla valmis :)

Viime viikolla talolla pyörivät pääasiallisesti isäntä, sähkärit ja putkari. Kaikki sähkö -ja putkiasennukset tehtiin valmiiksi niiltä osin mitä Puustellin puuttuvilta kalusteilta pystyttiin. Isäntä otti alkuviikosta 3 päivää vapaana ja asensi puulattian koko taloon. Oi että, muuttui talon luonne :)



Ti 3.3.2015 Näkymä eteisaulasta olohuoneeseen - puulattia

Puustellin massiivipuiset koivutasot saapuivat onneksi perjantaina ja heidän oma asentajansa Jani asensi ne (ja muutaman muun asian) maanantaina paikoilleen. Myös keittiön välitilan lasi otettiin pois ja koivulevy käytettiin puusepällä.  Tämänkin asian kanssa on ollut muutamia kommervenkkejä, mutta en nyt jaksa niistä enempää turinoida. Jani on ollut todella hyvä tekijä ja meille on tässä tilanteessa tärkeintä, etteivät hommat seiso turhaan. 


La 7.3.2015 Väliovien asennusta


Viikonloppuna saimme isännän veljien avustuksella kaikki väliovet asennettua. Ovien listat tulevat suoraan rautakaupasta (ARS Wood ei tee listoja) ja tarkkasilmäisenä jäin tietenkin miettimään tuota listan sävyeroa oveen (kyllähän se kellertävämpi on). Mutta kaikkeen tottuu, eikö vain?

Sunnuntaina sain naistenpäivän kunniaksi äitini ikkunanpesutalkoisiin ja kylläpä maisema kirkastui.
Jotenkin se että sai talotehtaan tarrat ikkunoista pois, muutti fiilistä täysin. Niin, meidän kotihan tämä on, ihan just kohta täällä asutaan :)


Su 8.3.2015 Olohuoneen pestyt isot ikkunat ja kevätaurinko

Rosteri Design toi alkuviikosta ulkoportaiden pinnakaiteet ja asensivat ne eilen paikoilleen. Kaiteet ovat kyllä kauniit, vaikkei  tämä(kään) asia ihan putkeen mennyt. Pienehkö mittavirhepaholainen (n. 10cm) tekee ikävän porrastuksen sisäänkäynnin ja porraskuilun kaiteen välille, mitä ei siis pitäisi olla. Tämän Rosteri joutuu korjaamaan kuvien mukaiseksi. Eiköhän siitä vielä hyvä tule. Kaiteista vielä oma postauksensa myöhemmin.



Ke 11.3.2015 Ensimmäisen porraselementin pinnakaide

Muuttotarkastus on meillä huomenna. Jännittää ihan kamalasti. Paljon on vielä pikkuhommaa, mm. tavaroiden poisviemistä, yleistä siistimistä ja isännän pitää vielä eristää palo-oven karmit palovillalla ja asentaa kynnyksiä. Muuttotarkastuksessahan kiinnitetään ensisijaisesti huomiota asumisturvallisuuteen, eli esim. meillä ulkoportaiden kaiteiden on pakko olla paikoillaan viimeistään nyt. Pitää olla myös keitto-ja peseytymismahdollisuus, jätesopimus tehtynä sekä postilaatikko, jäteastia ja talonumero paikoillaan.


Talonumeromme on paikoillaan

Itse puunasin eilen puoleen yöhön asti kodin kalusteita. Huhheijaa tuota raksapölyn määrää! Vettä sai olla vaihtamassa vähän väliä, niin oranssinväristä ja likaista oli. Mutta nyt on kalusteet sisä- ja ulkopuolelta pesty, joten helpottaa tuota tulevaa siivoamisurakkaa edes vähän.

Toivon, että huominen muuttotarkastus menisi läpi. Ikinähän sitä ei voi etukäteen tietää. Sen jälkeen olisi mukavat pari viikkoa aikaa viimeistellä ja aloitella muuttoa. 



16 kommenttia:

  1. Oi että, paljon onnea jo tuosta vaiheesta, ja onnea häämöttävään muuttoon ja siihen uuteen KOTIIN! Pakko sanoa noista valokynähommista, minä vanhenin ihan oikeasti kymmenen vuotta meidän ekan raksan aikana. Sitä ennen minua pidettiin lähes poikkeuksetta parikymppisenä (jota en oikeasti ollut) mutta sen ajan jälkeen ei kukaan ole koskaan erehtynyt pitämään minua alle kolmekymppisenä, ei sitten millään :-D Ja näin kyllä muutoksen itsekin naamasta. Mutta elämä kuluttaa, ja raksa-elämä vielä enemmän. Voimia teille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lyde :) Eilinen oli kyllä hieno päivä. Muuttotarkastus meni läpi :) Ja tosiaan tuohon valokynähommeliin voin kompata, että kyllä tämän raksaprojektin aikana on vanhentunut reippaasti. Tummat silmänaluset joo, mutta kyllä näitä juonteita ja ryppyjä on tullut ihan eri tahdilla. No, eihän sitä enää nuorikaan ole, kuulunee tähän ikävaiheeseen jokatapauksessa. Mutta kovasti kauhistuttaa kun peiliin katsoo. Kesällä vielä kyseltiin papereita lähikaupassa kun hain perustuksia tekeville casen kaljaa. Olin aivan fiiliksissä tästä silloin, reippaasti kun yli kolmikymppinen olen.

      Mutta eiköhän lepo ja urheilu paranna osan näistä toivon ainakin niin. Kohta kun pitäisi olla aikaa enemmän kaikelle muulle :)

      Poista
  2. Hienoa! Ootte kyllä tehneet ahkerasti töitä! :D

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi. On varmaan ihan mahtavat fiilikset :) Tsemppiää loppumetreihin!! Marika / Kaksi Savua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hieno fiilis eilen. Talo oli siivottu ja aurinko paistoi sisään puhtaista ikkunoista. Ai, että. Ihan pystyin kuvittelemaan meidät omaan kotiin jo :)

      Poista
  4. Vau,mahtavaa!tosi tyylikkään näköistä,lattia ja ulkoseinä yms.Mistä ootte noin makeet ulkovalaisimet löytäny?Me ollaan aikalailla samaan aikaan aloitettu ku tekin,mutta muuttoa haaveillaan alkusyksyyn.Ei viitti piippuun vetää itteään,ja silmäpussit jo alottaessa sitä mallia ettei kärsi kasvattaa.:D tsemppiä teille loppurutistukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jane. Ulkovalaisimet ovat ihan Philipsin Led-valaisimia, löytyy perus rautakaupasta.
      Onhan tämä ollut meillä aika rutistus, mutta tykätään tehdä itse kun tuota osaaamista kuitenkin on. Jos joku kysyisi, niin samanlaiseen työsuoritukseen en enää lähtisi kun lapsetkin ovat näin pieniä. Meillä kun ei öitä nukuta putkeen edelleenkään ja se on syöny omaa jaksamistani aikalailla tämän kaiken keskellä.
      Mutta hyviä säästöjä on saatu omalla työllä aikaiseksi mikä on mahdollistanut muita ratkaisuja kotiin :) Tsemppiä teille myös. Maaliin se tulee jokatapauksessa, ennemmin tai myöhemmin ja se on hienoa se :)

      Poista
  5. Kovasti tsemppiä muutotarkastukseen ja itse muuttoon. :) Kyllä se naamakin siitä palautuu kevään ja auringon (ja levon) sekä uuden ihanan kodin myötä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hertta! Toivon todella näin:)On onneksi ihania aurinkoisia päiviä nyt. On energiaakin ihan eri tavalla kun aurinko paistaa.

      Poista
  6. Näyttää todella hyvältä!! Teille tulee kyllä upea talo!! Onnea muuttotarkastukseen!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos:) Muuttotarkastus meni läpi, joten nyt päästään viimeistelemään ja josko reilu viikon päästä jo muuttamaan:)

      Poista
  7. Voi hurjaa tosiaan, mihin se aika lensikään :) Toivottavasti kuullaan pian, miten muuttotarkastus meni. Joka tapauksessa toooooosi lähellä olette, ja sitten on ihana lököillä ja levätä raksaväsymykset pois OMASSA kodissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs muuta sanoa. Ihan uskomatonta, että ollaan tässä pisteessä. Muuttotarkastus meni läpi, eli saadaan aloitella muuttoa. Toki pieniä viimeistelytöitä on vielä tekemättä ja tarkoitus olisi saada ne kaikki ensi viikolla valmiiksi. Loppukuuhun saakka on aikaa muuttaa, joten tästä se vihoviimeinen rutistus nyt lähtee. Ihanaa :)

      Poista
    2. Hei loistavaa, onnea! Ja iloa ja hermoja muuttoon ja loppumetreihin! Wautsi.

      Poista
  8. Voi hurja!!!
    Kun näitä teidän fiiliksiä lukee niin tuleehan itekkekin sellainen olo että ehkä tuo meiänkin raksa jossain vaiheessa valmistuu. Meillä edetään sitkeän hitaasti. En uskaltaisi pikkuporukkani kanssa lähteä tuollaiseen reippaaseen urakkaan mukaan kun raksa-mammalla voi vähemmästäkin se kamelinselkä katketa.
    Hurjasti raksa-iloa loppumetreille. IHanaa kun te ootte noin hyvällä mallilla :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,