torstai 1. toukokuuta 2014

Keittiökuvia ja sisustussuunnittelua vol3.

Lupailin laittaa Puustellin keittiökuvaa heti kun sen saan, ja nyt se on tullut. Kuva on siis julkaistu yhteistyössä Puustellin kanssa. Se on valitettavasti hieman harmahtava, eikä sille oikein mitään voi. Harmahtava sävy aiheuttaa sen, etteivät koivun väriset yläkaapit ja taustaseinä sekä runko oikein erotu värimaailmansa puolesta kunnolla. Tästä kuvasta näette kuitenkin sen olennaisen, eli meidän tulevan keittiön.


Puustellille tuli tosiaan uusi mallisto, joka on aivan upea mattamusta vetimetön. Tämä oli meidän suunnittelun kulmakivi ja aivan ihanaa että se heille tuli vieläpä kreivin aikaan. Koivu keventää muuten tummaa ilmettä yläkaappien ja taustalevyn lisäksi myös alasokkelissa.

Laatikostot halusin kolmen laatikoston tasoihin.Tämä linja jatkuu läpi keittiön, myös saarekkeen toisella puolella, jonka laatikostoihin on tarkoitus laittaa kaikki kuiva-aineet sekä leipomistarvikkeet.
Pohdin kyllä tuota kahden laatikoston ideaa, eli sitä että aterimet olisivat ns.ulosvedettävässä omassa sisäänrakennetussa laatikossaan. Tällä ratkaisulla laatikostot olisivat menneet kahteen. Mutta, koska lapset tykkäävät autella keittiössä sekä olla mukana kokkailu-ja leipomisjutuissa, totesin että perinteiset laatikot ovat vain helpompia heille kuin isomman laatikoston sisäänrakennettu aterinlaatikko. Ovathan nämä lapsilla tottumiskysymyksiä varmasti, mutta näin nyt päätin meillä.

Liesituulettimen vastaiselle seinälle en halunnut mitään hyllyjä. Avoseinä keventää mielestäni tummaa keittiötä hyvin ja antaa sille modernin ilmeen. Seinä tapetoidaan Cole&Son Woods tapetilla ja tämä tapettiseinä jatkuu aina ruokatilaan saakka.
Cole&Son Woods 
Saarekkeen päätyyn tulee vanhasta kodistamme sinne itse tekemäni kehystetty magneetti-liitutaulu. Siinä kehykset ovat tosin tummaa puuta, joten voi olla että kehykset menevät uusiksi yllä olevaan metalliseen tyyliin.


Saarekkeen ylle tulee kaksi riippulamppua. Lampuista on monta eri haavetta. Ehdottomat lempparini ovat Artekin A110:t (ns. kranaatit), mutta hinta on niin hirvittävä että niistä voinen vain haaveilla.

Artek A110, artek.fi
Swedish Design Housen industrial-lamput sytyttävät myös, tosin metallin sävyisenä. Onneksi tämän tyylisiä lamppuja löytyy edullisemminkin.

Swedish Design House Stockholm - Work Lamp
Tämän tyylistä keittiötä siis meille. Täytyy sanoa että olen innoissani! On ollut ihanaa päästä suunnittelemaan omaa visiota ja vielä ihanampaa se tulee olemaan kun se on vihdoin valmis.

Tällä hetkellä suunnittelun alla on myös kodinhoitohuone, joka sekin on saavuttanut kilpailutusvaiheen. Ehkä nämä kalustekokonaisuudet olisi ollut fiksua kilpailuttaa kaikki yhdessä, mutta ihan oikeasti - en todellakaan ollut antanut yhtään ajatusta kodinhoitohuoneelle ja mitä sinne haluan aiemmin.  Se on myös huoneistamme ehkä hankalin huoneen haastavan muodon vuoksi, mutta siitä sitten lisää myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää suunnitelmat! Artekin A110:t on kyllä hienot ja oli meilläkin yhtenä vaihtoehtona keittiöön, mutta päädyttiin sitten näihin A330S:iin.

    http://minajamorris.blogspot.fi/2014/04/kultakellot.html

    Ruokapöydän päälle tosin on vielä valaisimet hankkimatta, mutta katsotaan nyt ensin, miltä budjetti näyttää remontin loppupuolella. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elisa. Kävinkin katsomassa teidän lamppuja ja A330s ovat hienot. Meillä tilanne on päinvastoin, ruokatilan kaksi lamppua tuli ostettua hyvinkin etuajassa, mutten voinut vastustaa. Hulluilla päivillä oli aivan vastustamaton tarjous Tom Dixonin kuparilampuista! Saarekkeen lamput ovat tosiaan vielä auki ja saattaa olla että niiden ostaminen jää myös tuonnemmaksi kun tiedetään mihin on varaa talon valmistuttua. Mutta onneksi voi tällä välin suunnitella ja haaveilla...:)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,