perjantai 30. toukokuuta 2014

Berliinin tuliaisia

Loma teki terää ja Berliini hurmasi. Jälleen kerran. Siinä on kaupunki, jonka kaikkia mielenkiintoisia paikkoja ei yksinkertaisesti ihan muutamassa päivässä ehdi nähdä. Siispä hyvä syy tulla uudelleen.

Loman ehkä parhain anti oli yksinkertaisuudessaan lepo, hyvä ruoka & juoma ja hyvät ystävät. Akut on nyt ladattu ja kodinpyöritystä sekä lasten känkkäränkkää ja itkua jaksaa taas hieman paremmin. Reissulla aurinko helli, mutta ihan Suomen hellelukemiin ei Berliinissä kuitenkaan päästy.Tuliaisina matkalta löytyi kolme lamppua uuteen kotiin. Kirpputorilöytöjä kaikki isolla K:lla. Täytyy sanoa että löytöjä olisi tullut tehtyä enemmänkin, jos matkalaukkutilaa olisi ollut yhtään enemmän. Friedrichschainin kirpputori oli sunnuntaimme helmi, valikoima hyvä ja hinnat oikeasti kirpputorihintoja Suomen kirppareihin verrattuna. Tätä emäntää on selkeästi joku lamppukärpänen puraissut, uuden kodin kattoon ripustamista meillä kun odottaa nyt kokonaista 5 lamppua, jaiks!

Revaler Strasse kirpputori
Alla oleva 60-luvun kaunotar hurmasi yksinkertaisuudellaan ja muodollaan. Lamppu on aika kookas eikä kuva tee oikeutta sen suhteen. Muoto ja tyyli vastaa aikalailla Leucoksen lamppua. Leucoksella on muutenkin todella kauniita ja yksinkertaisia lamppuja. Tämä tulee toiseksi olohuoneen lampuksi. Ainakin näin alustavasti.


Nämä kaksi yksinkertaista hehkulamppua tulevat joko saarekkeen yläpuolelle tai sitten makuuhuoneiden aulatiloihin. Kirpputorilla oli myös paljon kauniita messinkisiä vanhoja lamppuja, aivan ihania tuoleja ja vanhoja lipastoja, joista kaivelemaan jäi eniten kauniit messinkiset jalkalamput. Ehkä seuraavalla kerralla sitten..

Kävimme myös Exil Wohnhaus nimisessä isossa sisustustavaratalossa Spree joen rannalla. Hieno, vanhaan tehdasrakennukseen rakennettu 5 kerroksinen sisustajan taivas. Valitettavasti tavaratalossa ei saanut kuvata, joten kuvia ei ole näyttää, mutta iso kasa tuotetietoja tuli kyllä kirjattua ylös.

Vinkkinä myös Zalandon outlet, joka sijaitsee aivan Exil Wohnhausin vieressä. Täälläkin tuli käytyä, vaikka tarvetta ei olisi ollut. Petollista touhuahan se käyntikin oli, ja niin perinteisesti siinä sitten kävi ettei nainen lomareissulta voi palata kotiin ilman yksiä uusia kenkiä.


Exil Wohnhausin ja Zalandon takapihalla sijaitsee myös hieno beach bar hienoine hiekkoineen. Kannattaa käydä tsekkaamassa jos on Berliiniin suuntaamassa. Täydellinen paikka nauttia auringosta ja virvokkeista ;)

Club Visionäre

Vaikka tämä oli toinen kertani Berliinissä, niin paljon jäi edelleen nähtävää. Friedrichschainin ja Prentzlauer Bergin ihanat pikku putiikit, ravintolat ja kaupat ovat täynnä uniikkeja tuotteita ja elämyksiä. Ja niin monta muuta kaupunginosaa jäi näkemättä.

Tällä välin isäntä piti huolen jälkikasvusta ja hoiti raksa-asioita eteenpäin. Pisteet  ja kiitokset hänelle! Nyt hommat jatkuvat urakkatarjouspyynnöillä, perustusten ja kellarin tarvikkeiden kilpailuttamisella, valaistussuunnitelmalla (josta lisää myöhemmin), portailla, takalla ja monen monella muulla asialla. Onhan rakennusluvan saamiseenkin enää viikko aikaa, hui!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,