torstai 26. kesäkuuta 2014

TyömaaWC

Keskikesän ihanan kolea juhla oli ja meni. 
Nyt ollaan takaisin "kotisorvin" ääressä ja raksahommat jatkuu. Lista onkin pitkä, mutta aloitetaan siitä mitä on tapahtunut.


Työmaavessa. 

"Työmaalla tulee olla vessan käyttömahdollisuus koko rakennusajan siellä työskenteleville henkilöille" Työministeriön päätös 3.11.1994/977

Meillä on muutamat urakoitsijat edellyttäneet että työmaavessa pitää olla. Enkä yhtään ihmettele. Onhan se työajasta pois ajaa lähimmälle Nestelle ja käydä siellä asioilla.  Nämä vessakäynnit maksavat myös meille enemmän kuin mitä tämä tontilla oleva asiointilaitos (kun lasketaan menetetylle työajalle hinta).

Pyysin tarjouksia työmaavessoista kolmelta taholta ja hintahaarukka yllätti. Kuukausimaksut vaihtelivat 200 eurosta aina edullisimpaan 89 euron. Sanomattakin selvää edullisin voitti ja saniteettilaitos otettiin ykkösvessoilta.

Pytinki tuotiin tontille eilen, eli virheellisesti viikkoa etuajassa. Soitto ja asia oli kuitenkin selvä. Maksua ei otettaisi kuin vasta heinäkuun alusta, niinkuin tilaussopimuksessa oli sovittu. Ja hyvä niin. 2 kommenttia:

  1. Moi! Oliko teillä lisäksi jokin työmaakoppi/taukotila?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ei ollut. Kesä oli mitä kuumin ja kun itse painettiin hommia perustusten ja kellarin parissa, niin emme edellyttäneet tällaista. Maaurakoitsija ei myöskään vaatinut, eivätkä talotehtaan poijjat. Timpurit toivat omat tuolinsa ja pöytänsä sekä kahvinkeittimensä kun aloittivat syksyllä sisähommia, eli ei ollut tarvetta. Katselin kyllä yhdessä vaiheessa siirrettävää konttia, tyyliin saataisiin sinne osa raksa-ajan tavaroista säilöön, mutta se jäi hintansa puolesta. Jos olisi ollut huono kesä, niin sitten olisi varmasti pitänyt joku tila hommata, mutta meillä kävi sään puolesta suuri tuuri :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,