sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Raksaviikot 15&16, Höyrynsulkua, villoitusta, lattiaeristeitä ja putkituksia.

Olipa ihan pakko vielä tarkistaa. Ei tahdo pysyä laskuissa näissä viikoissa ja onpa ne viikonpäivätkin välillä hakusessa. Edellisviikko oli siis raksaviikko 15. Kulunut viikko oli 16 ja nyt on siis aikalailla 4kk siitä kun maatyöt tontilla alkoivat. Kylläpä aika rientää!

Näiden kahden viikon aikana raksalla on uurastettu yläpohjan höyrynsulun ja villoituksen parissa. Viime viikolla isäntä sai koko talon lattian eristyksen tehtyä (3 kerrosta) ja putkari, sähkäri sekä diileri ovat käyneet tekemässä putkien vetoja.
To 9.10.2014: Talon lattiaeristeitä sauna, pukuhuone ja kylppäritiloissa
Pe 10.10.2014: Kellarin autotallin ja varaston väliseinää


Raksaviikon 15 edistyksestä kertovat yllä olevat kuvat. Isäni saapui vasta loppuviikosta raksalle ja aloitteli kellarin väliseinän tekoa. Isäntä taasen huhki lattiaeristysten kanssa koko viikon talolla lähinnä töiden jälkeen ja yön pikkutunneille asti. Ei tullut lasten kanssa lähdettyä enää kuvailemaan iltasella. Su 12.10.2014: Talon lattian eristeitä kolmessa kerroksessa,
takan paikalle (aukko lattiassa) tulee raudoitukset ja oma eristys


Viime viikolla (raksaviikko 16) isäntä sai lattiaeristeet kuntoon maanantai-yöllä ja tiistaina tuli putkarimme vetämään vesijohtoja.
Ti 14.10.2014: Putkarin merkintöjä lattiaeristeiden putkirailoissa


Sähkärimme saapui torstaina vetämään sähköjohtoja ja kävipä Diilerikin vetämässä lattialämmön varausputket.
To 16.10.2014: Vesi-ja sähköputkia kylpyhuone/wc-tilan väliseinien välissä.


Täytyy myöntää, että nyt kun talon seinät ja ikkunat ovat pystyssä, niin sisällä ollessa sitä miettii kuinka pieneltä talomme vaikuttaa. Tai ainakin siltä se tuntuu. Tämä sama efekti on tullut aiemminkin raksoilla käydessä ja mitä ilmeisemmin se on harhaanjohtava. Tai ainakin toivon niin. En tiedä onko ollut puhetta asuinneliöistämme, mutta niitä tulee meille yhteen kerrokseen n. 158m2 + kellarin autotalli ja varasto (47m2).
To 9.10.2014: Talon höyrynsulkua ja yläpohjan villat valmiina
Kuvassa 100m2 pinta-ala


Tilan tunnusta vielä sen verran, että isäntä piirsi viime viikolla putkaria ja sähkäriä ajatellen sisäseinien tarkat paikat lattiaeristeisiin. Alla olevassa kuvassa näkyy saunamme seinät lattiaan piirrettynä (reilu 5m2). Meillä on ilmeisemmin normaalia suurempi sauna (aika moni on tästä huomauttanut), mutta pienempää emme olisi halunneet. 

Viime perjantaina raksalla käydessä oli siis mielenkiintoista hahmotella huoneiden suuruutta ja tilan tuntua.
To 16.10.2014: Putkivetoja saunatilassaIsäntä sai eilen kaverimme Juhan avulla asennettua raudoitusverkot koko talon lattiaan ja on tällä hetkellä surraamassa niitä rautalangalla kiinni. Tämän lisäksi seinän ja lattian liitos pitää tiivistää uretaanisoirolla ja vaahdolla ja kiinnittää seinään eristenauhaa. Lattian haluttu korko pitää merkitä. Valuvalmisteluita on paljon!

Pientä hengähdystaukoa on tänään kuitenkin pidetty, isäntä mukaanlukien. Esikoisemme juhli 4-vuotis syntymäpäiviään pienessä kaveriporukassa ja talo oli täynnä ihanaa ja energistä vilinää. 


Alkavalla viikolla (raksaviikko 17) isäntä pitää yhden vapaapäivän ja se on talon lattiavalupäivä . Meille tulee siis lattia tällä viikolla, todella jännittävää!

Agendalla on myös:
- Varaston ja autotallin väliseinän loppuunrakentaminen
- Diileri tulee asentamaan lattialämmityksen
- Lattiavalua valmistelevat toimenpiteet, viemärit oikeaan korkoon, koron merkkaus ym ym.
- Torstaina on talon lattiavalupäivä!2 kommenttia:

  1. Se on kyllä jännä efekti, tuo mikä raksalla tulee tilojen pienuudesta. Ja sitten taas pelkkää perustusta katsellessa näyttää usein järkyn isolta. :)

    VastaaPoista
  2. Tässä kävi itsellä vähän niin, että perustuksia katsellessa mietin miten kaikki oikein mahtuu tähän alaan? Nyt kun on seinät, niin jotenkin tuo sama efekti jatkuu. Nyt kun alkaa sisäseinät nousemaan, toivon että saan täysin päinvastaisen efektin :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,