maanantai 17. marraskuuta 2014

Raksaviikko 20: Sisäseinien viimeistelyä, valokuitua ja terassin tekoa

Jälleen on yksi raksaviikko takana. Täytyy heti alkuun pahoitella kuvien laatua. Kännykällä näpsittyinä nämä eivät ole parhaimmistoa. En ole yksinkertaisesti jaksanut raahata järkkäriä raksalle näiden kahden ikiliikkujan lisäksi, ja tämä vempain kun kulkee aina mukana, niin se on saanut luvan toimia pääasiallisena kuvauslaitteena.

Viime viikolla raksalla levytettiin sisäseiniä umpeen. Timpurit ovat ahkeroineet pistorasioiden reikien porailuissa, kalustetukien asennuksessa ja putkien koteloinneissa.Ma 10.11.2014: Pikku-wc:n levytetyt seinätKe 12.11.2014: Eteisaulan levytetyt seinätKe 12.11.2014 Huumorinkukka kukkii aina välillä raksalla.
Timpurien seinätaidetta sähkömiehille :)


Myös sähkärit häärivät talolla keskiviikkona kun kylpyhuoneen kiviseinä saatiin valmiiksi. Näin päästiin kodinhoitohuoneen sisäseinien tekoon ja siten myös sähköjen vetoon.Pe 14.11.2014 Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen välinen valmis kiviseinä.

Elisan valokaapelimiehet saapuivat ilmoittamatta raksalle keskiviikkona aikomuksenaan vetää valokaapeli talolle.  Meistä ei valitettavasti kumpikaan ollut tuolloin raksalla, mikä olisi ollut ihan toivottavaa. Ihan ongelmitta tämä toimitus ei nimittäin mennyt, sillä maanmuokkauksen aikana oli ilmeisesti käynyt niin, että valokaapelin suojaputkeen oli päässyt senverran kiveä, että kaapelia oli todella tiukka repiä. Valokaapeli ei todellakaan ole mitään ilmaista tavaraa ja riski siitä, että kaapeli menisi väkisin repimisessä rikki on suuri. 

Isäntä teki reklamaation Elisalle, joka ilmoitti että vastuu valokaapelin kunnosta on heidän, mikäli se kytkennässä todetaan vialliseksi. Kaapelin vetäminen olisi heidän puolelta pitänyt keskeyttää heti, kun sen todettiin olevan jumissa. Näin ei kuitenkaan tehty. 

Että näin. Ei aina mene niinkuin Strömsössä.


La 8.11.2014: Isäntä aloitti etelänpuoleisen terassin teon

Isäntää on tätä nykyä vaikea saada raksalta edes yhdeksi päiväksi pois. Sinänsä ymmärrän, sillä hommaa siellä riittää hamaan tappiin asti. Tosin olisihan sitä kiva välillä tehdä jotain koko perheenkin voimin. 

Takaterassin teko aloitettiin isännän toimesta jo viikko sitten ja viime lauantaina terassi sai jo osittain tummanpuhuvan laudoituksen päälleen. Isäntä huhki viime viikolla myös yläpohjan tuulensuojalevyjen asentamisen parissa. Myös pieneläinverkot laitettiin yläpohjaan, niin etteivät hiiret ja pikkulinnut pääse sinne pesiään tekemään. Eilen isäntä ahkeroi veljensä kanssa ja kantoi kaikki katon kipsilevyt timpureille sisään. Myös konvektorin putket asennettiin ja yhdessä mittailtiin kattoon spottien ja kattolamppujen tarkkoja paikkoja timpureille tiedoksi.La 15.11.2014: Pengerryksen ja eteläpihan viimeistelyä

Lauantaina tontille saapui maaurakoitsijamme viimeistelemään talon eteläpihan muokkausta.
Meillä on eteläpihalle tehty kaksi pengerrystä tontilta löytyneistä isoista luonnonkivistä. Toinen pengerrys jäi maanmuokkauksesta liian korkeaksi (n. 1metri), mikä oli lasten kannalta vaarallinen. Espoon rakennusvalvonta olisi vaatinut tämän korkuiseen pengerrykseen myös aidan.  Niin, ja ehtipä joku naapureistamme tehdä asiasta jo valituksenkin. On se kiva, kun keskeneräisestä jo ehditään valittelemaan. 
La 15.11.2014 Korjattu  ja madallettu pengerrys

Pengerryksestä lähti yksi rivi isoja kiviä, samoin polkua reunustaneet isot kivet saivat kaikki lähteä. 
Samalla maata muokattiin tonttien rajaa viettäväksi, mikä oli siellä sijaitsevien koivujen osalta parhain ratkaisu. Maaurakoitsijamme on tehnyt kyllä hyvää työtä ja tämäkin rästiin jäänyt homma tultiin ajallaan ja sovittuna tekemään pois. Meidän puolestamme voimme lämpimästi suositella maaurakoitsijan hommaan Vihdin PR-rakennus Oy:ta.

Itse ahkeroin viime viikolla upotettujen verhokiskojen kanssa, kävin tutustumassa niihin ja hain laattoja testiin raksalle ABL-laatoilta. Niin ja haravoin tapettivaihtoehtoja huoneisiin, niihin hommiin kun pitäisi päästä kuukauden päästä. Maalisävyt ovat agendalla tälle viikolla. Katsotaan miten kaikkeen ehtii.

Tällä viikolla levytetään katot umpeen. Tänään tiistaina on hormikatselmus. Myös designbetonilattiamme pitäisi ehtiä hioa ennen perjantain silikaattia. Ensi viikolla alkavatkin sitten seinien ja kattojen tasoitushommat. 
Niistä sitten lisää ensi viikolla.2 kommenttia:

  1. Katsoin että onpas hyvä väri teidän seinässä! Onko ihan musta vai tumman harmaa? Meillä tulee kaksi osaa tumman harmaalla, muuten valkoinen. Oon miettinyt että kuinka tummalla uskaltaa laittaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Scilla :) Me ollaan enemmän kuin tyytyväisiä valitsemaamme talon julkisivumaalin sävyyn. Tosin Espoon rakennusvalvonta kehoitti vielä kerran vakavasti harkitsemaan julkisivumaalin sävyä, mutta koska alueellamme on vapaa kaava eikä värisävypakoitetta ole, pidimme päämme. Ja hyvä niin. Halusimme mustan talon, mutta ihan "pikimusta" talomme ei ole. Se on enemmänkin "pikimustasta" heti seuraava sävy, eli enemmänkin harmaaseen taittava musta. Värisävy on Teknoksen sävyistä NCS S 8500-N.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,