keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Sauna&kiuas

Saunan värimaailma ja tyyli on ollut meillä suhteellisen selvää jo pitkän aikaa. Sauna tulee vaaleaksi niinkuin edelllisessäkin kodissamme, mutta nyt astetta vieläkin vaaleammaksi.


Kuva:asuntomessut.fi
Kuva: rappimamma.blogspot.fi

Kotiimme on tulossa vaalean kaunis ja raikas haapasauna yllä olevien kuvien mukaisesti. Saunan meille tekee isäntä, tällä kertaa myös lauteet mukaanlukien. Isäntä teki saunan edelliseenkin kotiimme kaarevat lauteet poislukien. Ne teki isäpuoleni, joka on lavastemestari/taitava puuseppä ammatiltaan. Tällä kertaa lauteiden malli on yksinkertaisempi, joten uskoisin että isäntä hanskaa tämän tällä kertaa.kuva: Avotakka.fi

Olemme ihastuneet lankku-tyyliin myös saunassa. Yllä ja alla olevissa kuvissa on hieman eripituista seinäpaneelia/laudelautaa sekä seinässä että lauteissa, mikä luo mielestäni mielenkiintoista struktuuria muuten hyvin yksinkertaiseen saunaan.  Kuva: Villa Harakanpesä


Olisimme toivoneet lauteiden vastakkainasettelua saunaan, mutta saunamme pohjapiirros ei anna sille myöden. Pohja on jokseenkin pitkä suorakulmio, joten lauteiden väliin jäisi hyvin pieni tila, mikä ei toimi. Niimpä olemme kehittäneet hieman erilaisen L-asetelman lauteiden kanssa. Katsotaan mitä siitä tulee kun sinne asti päästään. 


En ollut ehtinyt miettiä saunan kiuasta yhtään, ennenkuin piipahdin syksyllä Habitare messuilla. Eksyin siellä Tulikiven osastolle ja wau! Ovathan ne kiukaat jotain ihan muuta niin materiaaliltaan kuin muotoilultakin.


www.tulikivi.fi


Ihastuin siellä tähän valkoiseen pyöristettyyn neliön muotoiseen Kuura2 -kiukaaseen. Messujen näytekappaleen olisi saanut normaalia huokeampaan hintaan, mutta senverran huokoista tuo valkoinen valukivi kuitenkin on, että se oli jo perjantain messupäivään mennessä kerännyt aika määrän tummia sormenjälkiä itseensä. En tiedä miten tällaista saisi puhtaaksi, enkä halunnut ottaa riskiä valkoisesta kiukaasta mustilla sormenjäljillä. 

Otin vastaan messutarjouksen tästä kiukaasta sekä integroidusta ohjauspaneelista ja totesin että pirun kallishan tuo on! Niinpä tämä jäi hetkeksi unholaan.

Myöhemmin syksyllä poikkesin talotalolla hakemassa höyrynsulkuteippiä lisää talotoimittajaltamme ja eksyin katsomaan tulikiven kiukaita uudestaan. Nyt ihastuin pyöreään harmaaseen vuolukivikiukaaseen nimeltä Naava. Se veti pisteet Kuurasta 6-0, sillä harmaan vuolukiven pinta oli aivan ihanan aaltoileva!www.tulikivi.fi

Niinpä pyysin uutta "messutarjousta". Hetken tutkittuani, totesin ettemme tarvitsekaan tätä "kalliimpaa" kokonaan vuolukivellä verhoiltua kiuastyyppiä, vaan tulikivellä on edullisempia integroitavia malleja joissa vuolukiviverhoilua on vain kiukaan yläosassa. Siis siltä osin mitä kiuas jää näkyviin. Niinpä pyysin tarjousta myös talotalon kiukaita toimittavalta taholta.Kuva:netrauta.fi


Tulikivi veti tarjouksessa pidemmän korren edullisemman hinnan ja kokonaisuuden osalta. Meille tulee siis kotipihaan toimitettuna tulikiven integroitava Naava kiuas, valkoisine koristekivineen, diabaasit ja musta ohjauskeskus mukaanlukien.


Kuva: Tulikivi.fi  - Naava Kiuas integroituna lauteisiin

Yllä oleva kuva kertokoon miltä kiukaamme sitten näyttää saunassamme, tosin vaaleilla haapapaneeleilla. Ihanaa, jälleen on yksi asia päätetty ja laitettu tilaukseen!

2 kommenttia:

  1. Oi että! Just tollasta ekassa kuvassa olevaa tyyliä haluamme saunaamme! Ja upea kiuasvalinta! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Scilla :) Tykätään myös tosi paljon vaaleasta haavasta enkä malta odottaa että päästään saunaamme saunomaan.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,