tiistai 23. joulukuuta 2014

Tulkoon Lämpö, Valkeus & Joulu!

Joulu tulla jollottaa, ja huomenna on odotettu aatto. Isäntä aloitti perjantaina 2,5vkon joululoman ja hyvin kaivatun sellaisen.  Vaikka raksaamatta tätä lomaahan ei meidän perheessä vietetä. Mutta jos nyt vaikka joulunpyhät kuitenkin. Ja tätä minä odotan. Breikki raksa-arjesta ja valmiiseen pöytään. Ihan parasta!

Kolmen viime raksaviikon (23, 24 & 25) aikana on raksalla tapahtunut yhtä ja toista. Peukaloita ei olla pyöritelty, vaikka oikeasti (ainakin allekirjoittaneella) mieli tekisi tästä kaikesta arjen pyörittämisestä ja suunnittelusta. Myönnän, olen joululoman tarpeessa.

Raksaviikolla 23 keskityimme lähinnä suojaukseen. Eli lattiat, pistorasiat ja kattojen valojen paikat suojattiin, samoin takka ja näkyvillä olevat jakotukit. Ja tähänhän meni yllättävän paljon aikaa.


Ti 9.12.2014: Suojatut lattiat

Raksaviikolla 24 meidän (koti)arkeamme sulostutti herra yrjö, joka saapui esikoisen riesaksi heti raksaglögien jälkeen. Onneksi tämä jäi tiettävästi ainoastaan meidän perheemme tuttavuudeksi. Mutta omat tapaamiset ja suunnitelmat se pisti koko viikolta uusiksi. Aina yhtä kivaa! Puustellin tapaaminen siirrettiin torstaille, jotta saataisiin katsottua kalustekokonaisuudet vielä kertaalleen läpi ennen tilauksen lähtemistä tehtaalle.

Keskiviikkona huokaisin helpotuksesta. Yrjö näytti tehneen vain pikavisiitin, ja hyvä niin. Torstaina suuntasin tapaamiseen Puustellille kuopuksen kanssa ja alettiin hommiin. 30min tapaamisesta ja sylissäni on Puustellin kokouspöydälle oksentava hieman päälle 1-vuotias. Nice! Ette voi uskoa mieltä ylentäviä ajatuksiani. Vaikka eihän näille mitään voi.  Puustellin suunnittelijamme on kyllä aivan paras. Elämäähän tämä vain on, kuului kommentti. Kamat kasaan ja kotiin. 

Onneksi kalustekokonaisuudet olivat meillä suhteellisen loppuun mietittyjä. Keittiön suunnittelusta oli vain vierähtänyt niin kauan, etten enää muistanut mitä kaikkea olin sinne ajatellut. Kertaus oli hyvä ja muutama muutos tehtiin puhelimen ja s-postin välityksellä. Kalusteet ovat nyt siis Puustellilla tilauksessa.Ke 10.12.2014 Maalämmön ja IV-koneen kytkentä

Saman viikon keskiviikkona raksalla ahersivat sähkärit, putkari ja Lämpödiileri. IV-kone kytkettiin ja samoin konvektori maalämpöön. Maalämpö pistettiin päälle perjantaina 12.12.2014  ja talossa on ollut nyt pari viikkoa lattialämmitys päällä.  Ei palella ei.


Ke 10.12.2014 Konvektorin putkien kytkennät maalämmön putkiin
(ylhäällä harmaat suojatut putket)

Raksaviikolla 25 aherrettiin kellarin putkien ja sähköjen kotelointien ja tasoitusten kanssa. Putket ja sähköt kiertävät kellarimme/autotallin kattoa kauttaaltaan, joten kotelointia riitti. Ja sanomattakin selvää, yömyöhään meni.Su 21.12.2014 Kellarissa menevien putkien ja sähköjen kotelointia ja tasoituksia


Talon asuinosa on kokenut muodonmuutoksen. Tasoitushommat ja ensimmäinen pintakerros on saatu siihen malliin että tuli valkeus. Huih! Hieman erilaiselta ja valoisammalta kyllä näyttää. Ai niin, ja tapetit ovat nyt kaikki tilauksessa. Se on ruksi omaan tehtävälistaani.


Ma 15.12.2014 Seinien saumauksia 


'
Ma 22.12.2014 Tuli valkeus

Isäntä haki eilen esikoisen kanssa kuusen ja voi sitä lasten riemua kun päästiin koristelupuuhiin :) Nyt rauhoitutaan joulun odotukseen.

Rauhallista (raksavapaata) ja Ihanaa joulua kaikille urheille kanssaraksaajille sekä blogin lukijoille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,