tiistai 6. tammikuuta 2015

Hanavalintoja

WC-tilojen sekä kodinhoitohuoneen hanat ovat olleet meillä isännän kanssa niitä harvoja asioita, joista olemme oikeasti saaneet keskustella kunnolla. Näkemyksemme eivät ihan kohdanneet tässä asiassa. Isännällä oli oma visio ja makunsa näiden hanojen (erityisesti wc:n hanojen) suhteen. 

Aiemmassa kodissamme oli wc-tiloissa Hansgrohen Tali S2-merkkiset hanat bidettalla. Nämä olivat muotoilultaan yksinkertaisen kauniit, toimivat ja siistit silloiseen kotiimme.


Hansgrohe Tali S2 hana bidettalla

Uuteen kotiimme kaipasimme kuitenkin hanaa, jossa tuo otepinta on aiempaa leveämpi. Leveämpi otepinta tuntuu jotenkin mukavammalta käteen kun hanan aukaisee. En tiedä onko tämä perua siitä, että aiemmissa hanoissamme oli tuo kaponen "tikku" avausmekanismina ja nyt vain yksinkertaisesti haluaa jotain muuta. Damixa Slate bidettalla

Kotimme hallitsevina pääsävyinä ovat koivu, betonin harmaa sekä puu ja kivi eri muodoissa, joten olin myyty kun näin Damixan Slatet. Mielestäni nämä olisivat olleet täydelliset hanat wc-tiloihimme. Isäntä taas ei ollut sitä mieltä lainkaan.


Oras Optima bidettalla

Isännän vastaehdokas Damixalle oli Oraksen Optima. Tähän en taas itse lämmennyt lainkaan, sillä Optima toi mieleen lähinnä jonkun nokkaeläimen.Oras Cubista bidettalla

Koska halusimme leveällä aukaisumekanismilla olevan hanan, isäntä ehdotti suomalaisen muotoilun kaunista klassikkoa Oraksen Cubistaa. Tämä oli ihan mukiinmenevä vaihtoehto, muttei kuitenkaan ihan sitä mitä olin ajatellut.


Oras Cubista kosketusvapaa bidettalla

Jos isäntä olisi saanut itse valita, hän olisi mitä todennäköisemmin valinnut Oraksen kosketusvapaat hanat. Cubista on kyllä omanlaisensa klassikko, mutten ihan vielä tuohon kosketusvapaaseen mekanismiin lämmennyt. 


Hansgrohe Metris bidettalla

Seuraava ehdotukseni oli tutusta Hansgrohen mallistosta silmääni osunut Metris, jossa otepinta on mukavan leveä ja hana on muotoilultaan kauniin kaareva. Tämä miellytti yllättäen myös isäntää ja niinpä päätös oli tehty. Wc-tiloihimme tulee Hansgrohen Metris bidettalla ja kodinhoitohuoneeseen samaa sarjaa oleva hieman korkeampi allashana 230. Pesukoneventtiilit tilasimme erikseen kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön.Hansgrohe Allashana Metris 230

Suihkumme ovat myös Hansgrohelta, Hansgrohen Select sarjasta, joten näin ollen lähes kaikki hanamme tulevat Hansgrohelta, keittiötä lukuunottamatta. Keittiön hana Blanco Linus S Silgranit 

Keittiön hanamme on kauniin musta, Blancon Linus S - Silgranit hana, joka on samaa sävyä kuin Blancon musta keittiöaltaamme. 

Enpä olisi ikinä uskonut että hanavalinnat voisivat olla näin vaikeita. Olemme olleet isännän kanssa lähes kaikista muista asioista samaa mieltä, paitsi näistä. Ja tätä jumppaa on käyty pitkin syksyä. Nyt on päätökset tehty ja hanat tilauksessa, niinkuin suurin osa muistakin asioista :)


* Kuvat: Pinterest, taloon.com, talotarvike.fi


11 kommenttia:

 1. Täällä on ihan samat ajatukset noiden hanojen suhteen: en pidä yhtään noista kapeist "tikuista" hanoissa. Otepinta täytyy olla hyvä kaikissa hanoissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otepinnan leveyden merkitykseen ja mukavuuteen on kyllä nyt meillä herätty. Vaikka onhan tämä varmasti myös makuasia. Me mennään nyt näillä leveämmän otepinnan hanoilla, vaikka keittiöön valittiinkin tuo "tikku" otepinnalla oleva hana (mutta se painii ulkonäkönsä puolesta jo muutenkin eri sarjassa ;) )

   Poista
 2. Moikka! Löysin blogisi toisen raksablogin kautta. Tutustun taloprojektiinne vielä ihan ajan kanssa, mutta hyvältä näyttää. Jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heini ja tervetuloa seurailemaan. Pitääkin käydä tekemässä vastavierailu teille :)

   Poista
 3. Meillä oli ihan samanlaiset keskustelut! :D Valittiin sitten hintasyistä ihan perusperushanat, joskus sitten voi niitä vaihdella jos kyllästyttää. Keittiöön tosin panostettiin ja törsätään myös suihkuihin hieman. :) Onko noissa Blancoissa sertit muuten kunnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että jossain muuallakin on käyty kunnolla jutun juurta hanoista :) Me ostettiin nämä hanat talotarvike.com:sta, jossa oli kaikki hanat -50% ja joulun välipäivinä sai vielä ylimääräisen 20EUR hinnasta pois. Mukavasti tippuivat hanojemme hinnat :) Tarkoitatko onko Blancon hanassa CE-merkinnät kunnossa? Kyllä on, myydäänhän näitä Suomessa ja esimerkiksi juuri tuolla taloon.com:ssa, josta tuo kuvakin on lainattu.

   Poista
  2. Tarkoitan sitä VTT:n myöntämää tyyppihyväksyntää. Se ei ole pakollinen, mutta kuulopuheiden mukaan erityisesti pk-seudulla rak. valvonnassa ovat olleet tarkkoja siitä, että on vähintään jokin pohjoismainen hyväksyntä hanalle. Ja myydään toki Suomessa, mutta esim. remonteissa jotka eivät ole rakennusluvan alaisia ei kukaan tule kyselemään hanojen hyväksyntää.

   Poista
  3. Piti oikein vielä tarkistaa, ja kyllähän tuolla tyyppihyväksyntä merkintä on. Toisaalta olisin ollut hyvin ihmeissäni ellei tämän hintatason hanasta olisi tyyppihyväksyntää löytynyt, jos ei suomalaista niin ainakin pohjoismaista. Mutta asia siis kunnossa, kiitos asian esilletuomisesta :)

   Poista
  4. Eipä mitään, harmittaisi ainakin itseä jos omavalitsema kaunis hana ei kelpaisikaan. Hyvä että asia on kunnossa! :)

   Poista
 4. Hyvät valinnat! Tuo keittiön hana on upea! Vois sopia meidänkin suunnitelmiin. Vähänkö repesin tuolle nokkaeläimelle :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Ollaan kyllä tyytyväisiä valintoihin. Keittiön hana on kyllä hieno. Siitä en ollut valmis tinkimään juurikin sen takia, että menee hienosti yhteen samanvärisen Blancon altaan ja muutenkin mustanpuhuvan keittiömme kanssa.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,