keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kukkoja, vasoja ja maalintuoksua.

Talo on ulkopuolelta lähes valmis.  Uskomatonta ajatella, että tämä kaikki on saavutettu vajaassa 3 kuukaudessa! Vesikaton osalta valmius saavutettiin jo viime torstaista lähtien ja se on hieno juttu se. Säiden puolelta meillä kävi aivan mieletön onni. Ei pisaraakaan vettä ja talo, eli seinäelementit saatiin täysin kuivana suojaan vesikattovaiheeseen. Aivan mahtavaa!

Viime viikolla aherrettiin pergolan palkkien ja räystäs kukkojen ja vasojen maalauksessa sekä ulkoportaiden parissa. Pääsinpä itsekin vihdoin hommiin. Ja mihin hommiin? - No maalaushommiin tietenkin. Se on alue, josta löytyy kokemusta ja jota oikeasti teen ihan mielelläni.

Viime viikolla raksalla hääräsinkin siis enemmän minä kuin isäntä ja iltamyöhään asti. Teki ihan hyvää päittäin raksailu ja pääsivätpä lapsetkin nauttimaan isänsä seurasta pitkästä aikaa enemmän. Se on nimittäin tässä oman kodin rakennuksessa se suurin negatiivinen puoli - toinen on poissa kotoa lähes koko ajan. 
Ma 15.9.2014: Talon eteläpäädyn kattotuolien asennusta


Ti 16.9.2014: Kattotuolien asennusta


Asennusporukka ahkeroi tosiaan viime viikolla katon kanssa.  Itseasiassa tällä hetkellä Weckmannin teräskate on kauttaaltaan asennettu kattoturvatuotteineen. Rännit tulee asentamaan joku muu porukka, mikä sinänsä harmi. Asennusporukka on ahkeraa ja tuossa samallahan ne rännit olisivat menneet (heidän mukaansa). 

Senverran täytyy vielä asennusporukastamme sanoa, että hyvänlaatuinen tahti on ollut päällä ja varsin ammattitaitoista porukkaa. Ja joustavaa. Päivien pituus ei näytä vaivaavan, sillä viime viikolla töitä paiskittiin raksalla ilta 21:n asti (itseni mukaalukien). 

Ma 15.9.2014: Virhe Taloelementtien välisessä liitoskohdassa. Ulkoverhous liian lyhyt


Seinäelementtien asennuksen jälkeen huomattiin että pohjoispäädyn elementtien väliin jäi ikävä rako. Yksi elementeistä jäi 2cm vajaaksi elementtien liitoskohdassa ulkoverhouksen osalta. Tässä oli Sami-Taloilla tullut tehtaalla virhe, sillä elementti oli kuitenkin kunnolla kiinni sisätilojen osalta.  Eikun reklamaatiota kehiin ja homma korjattiin tänään kuntoon ulkoverhouksen osalta. Asiallista. Ei moitittavaa.
Ti 16.9.2014: Räystäskukkojen maalaustaTi 16.9.2014 Pergolan pilarit ja palkit maalauksessa

Itse hääräsin maalaushommissa ti-pe iltaisin. Ja mieli lepäsi. Ihanaa kun sai vain keskittyä yhteen asiaan ja näki konkreettisesti heti työnsä tuloksen.
Nyt on kaikki palkit maalattu kahteen kertaan, samoin pergolan palkit. Kukkojen ja vasojen osalta on päästy vasta yhteen maalikerrokseen, mutta sekin on jo jotain. Talo pitää kuitenkin maalata vielä yhden kerran, joten tämä toinen kerros menee sitten siinä samassa.
Ti 16.4.2014: Pääsisäänkäynnin rappusten anturan liuska


 Isäni on ahkeroinut pääsisäänkäynnin rappusten kanssa jo tovin ja kaikki pisteet hänelle siitä. Ei ole nimittäin helppo juttu ollenkaan. Tältä rappusten muotit näyttivät alku- ja loppuviikosta, raudoituksia vaille valmiit.


To 18.9.2014: Pääsisäänkäynnin rappusten muotit


Talo saavutti vesikattovalmiuden torstaina 18.9.2014 ja ilman pisaraakaan sisään satanutta vettä. Ihan mahtavaa!
To 18.9.2014: Talo vesikattovalmis


Perjantaina asennusporukka jatkoi katon tekoa ja osa teräskatteesta asennettiin saunasiiven ylle.
Kuluvalla viikolla  eli raksaviikolla 13 on agendalla seuraavaa:
- Talon katon loppuunrakennus ja teräskatteen asennus sekä kattoturvatuotteet - CHECK
- Läpiviennit tehty - CHECK
- Timanttiporaaja kävi poraamassa putkille reiät ontelolaattoihin - CHECK
- Putkari tulee vetämään IV putket   
- Kellarin betonilattian hionta ja silikaattikäsittely - CHECK
- Talopaketin asennuksen luovutustarkastus
- Ulkorappusten muottien raudoitusNäin se talo nousee ja kohta tahti hidastunee kun päästään sisähommiin. Ensi viikolla (raksaviikko 14) päästään mitä todennäköisemmin aloittelemaan sisähommia höyrynsulun asennuksella. Isäntä tilasi myös villat yläpohjaan, jotka saapuvat ensi viikolla. Villottaminen, ah.. se vasta onkin ihanaa!2 kommenttia:

  1. Kivasti teillä etenee! Ja tsemppiä villoitukseen, puistattaa jo pelkkä ajatuskin ja liian elävät muistikuvat... :-D

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Joo, villottaminen ei taida olla oikeasti kenenkään lempipuuhaa. Onneksi en tosiaan itse joudu siihen hommaan. Porukalla pyritään saamaan sekin ikävyys nopeasti alta pois, puhallusvillana tuleekin sitten loput :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,