tiistai 2. syyskuuta 2014

Raksaviikko 9 oli täynnä HSY:n liitostöitä, lattialämmitystä ja pihanmuokkausta

Hohhoijaa! Emäntä kärsii "pienehköstä" turnausväsymyksestä. Raksarealitystä sitten joskus myöhemmin. 

Jälleen yksi viikko takana ja paljon tapahtui siitäkin huolimatta, ettei isäntä ehtinyt viikolla edistämään raksaa juuri yhtään (otti kyllä kirin sitten vkonloppuna, tottakai!) Pääsinpä itsekin hommiin vaikkakin vain hetkeksi ja teki kyllä hyvää. 

Raksaviikolla 9 tapahtui mielestäni todella paljon. Kaikkein tärkeimpänä HSY:n liitostyöt. Eli nyt on tuleva kotimme liitetty Espoon hulevesi, -viemäri ja -vesijohtoverkoistoihin. Ja mikä tärkeintä, kaikki meni hyvin!

Raksaviikko 9 kohokohdat:
- HSY:n tekemät liitostyöt: viemäri, vesi ja hulevesiliittymät sekä uuden viemärikaivon teko
- Autotallin ja varaston lattian eristysten ja raudoitusten teko
- Lattialämmitysputkien asennus autotalliin ja varastoon
- Ulkotäytöt jatkuvat ja etupiha saatiin kuntoon ja oikeaan korkoon sorapatjalla
- Isäntä teki viikonloppuna pääsisäänkäynnin tasanteen ja rappusten alustavat poikkipuutLa 23.8.2014 Isäntä tekee varaston ja autotallin lattian eristeitä
Ti 26.8.2013 Varaston ja autotallin eristeet kunnossa, putket asennettu
Ti 26.8.2014: Tien ja asfaltin aukaisemista HSY:n liitostöitä varten
Ke 27.8.2014 Tie ja putket on kaivettu auki Maaurakoitsijamme kaivoi putket esiin päivässä ja siisti kuoppa se olikin. Liitostöiden ja kaivuun ajaksi tulee rakennuttajan järjestää ylimenosillat sekä varautua liikennejärjestelyihin, mikäli kaivuu sitä vaatii. Meillä ylimenosillat, työmaamerkit ja aidat tulivat maaurakoitsijaltamme. Tämä hyvä, säätyipä yksi työvaihe ja homma sujui enemmän kuin hyvin näin.


Ke 27.8.2014 Liitostöiden alue raksalle päin 

To 28.8.2014 Liitostöiden kaivuualue kellarin katolta katsottuna


To 28.8.2014 HSY:n miehet tekemässä uutta viemärikaivoa kuopassa, etualalla vesijohtoliitos

To 28.8.2014 HulevesiliitosHSY:n miehet tulivat heti aamusta klo 08.00 tontille ja liitostyöt sekä uusi viemärikaivo oli tehty klo 09.39 mennessä. Vesimittari unohtui matkasta, mutta sekin tuotiin asianmukaisesti muutaman tunnin päästä iltapäivästä. Ei huonoa sanottavaa HSY:n toiminnasta ainakaan meillä. Homma sujui niinkuin pitikin.

To 28.08.2014 Liitostyön kaivuualueen täyttöäNäiden sateiden jälkeen talon alle oli kerääntynyt huima määrä vettä. Uppopumppu lauloi tontilla joka päivä viime viikolla, jotta saatiin vettä sieltä mahdollisimman paljon pois. Miksi vettä sinne sitten joutui? Koska sadevesiviemäreiden ns. koontikaivoa ei oltu vielä kaivettu ja asennettu, vesi jäi talon alle. 
To 28.08.2014 Koontikaivon asennustaKoontikaivoa tehdessä maaurakoitsijan miehet kaivoivat liitosputkelle uraa. Ura osui saumaan jossa sora ja maanpinta erottuivat, ja kun työmies otti lapion pois alkoi talon alla ollut vesi virrata. Ja sitä tuli ihan mukavastu. Tämä vesi virtasi suoraan juuri asennetun koontikaivon alle, joka veden johdosta nousi pintaan. Plumps! Näin näitä sattuu. Ei kun hommaa korjaamaan.

To 28.08.2014 Koontikaivo sanoi plumpsTämän jälkeen liitostyöt oli tehty ja kaivantoa alettiin täyttää. Urakoitsija oli tuonut pikeä ison kasan tontille, jolla paikattiin auki ollut tie. Siihen tilataan asfaltointi sitten ennen ensimmäisiä pakkasia. 

To 28.8.2014 Kaivuualueen täyttöä

To 28.8.2014 Lattialämmitysmies kävi asentamassa lattialämmityksen autotalliin ja varastoon,
Kuvassa myös vesiputkien jakotukki.


Pe 29.8.2014 Kaivurilla sattui haaveri ja kauha veti yhden viemäreistä ylösPerjantaina tontilla jatkui maatyöt ja kaivurilla sattui pieni haaveri. Soraa kaivettaessa kauha osui viemäriin ja nosti sen pois paikoiltaan. Siinäpä oli "pikku"projektia työmiehelle. Viemäri piti kaivaa esiin, eristeet ottaa pois ja kaivaa viemäriin uponnut sora käsin pois. Tunti tässä hommassa vierähti, mutta saatiin viemäri taas asianmukaisesti kuntoon. Näitä sattuu, mutta kuten tontilla totesin - tärkeintä on että ne korjataan saman tien takaisin kuntoon.
Pe 29.8.2014 Viemärin kaivuutaTässä vielä yksi kuva alkaneelta viikolta. Etupiha on muotoutunut ja tampattu kuntoon. Viimeisiä maatäyttöjä ja muokkauksia tehdään talon ympärillä. Maaurakoitsijamme tekee pengerryksen tontin eteläpuolelle valmiiksi ja tämä jos mikä on ollut mielenkiintoinen ja haastava projekti sekä meille että heille. Täyttömaata kun tulee reilu metri etelän puolelle!
Ma 1.9.2014 Etupihan alkaa muotoutumaanTällä viikolla on tarkoitus saattaa maatäytöt ja pihan muokkaus valmiiksi. Isäni ja appiukko ovat tehneet asunto-osan perustusten muotteja valuja varten ja rappuset odottavat tekijää. Sami-Talojen alaohjauspuut saapuivat tänään tontille kuten myös heidän rakennepiirustuksensa. Vihdoin! Nämä tulivat reilu viikon myöhässä.

Informaationkulku ei ole ollut rakennuttajamme kanssa ihan parhaimmasta, joten siitä annoimme palautetta myyjällemme (joka on Sami-Talojen osakas ja intressi on siis selkeä näissä asioissa). Palaute otettiin asiallisesti vastaan ja käsittelyyn. Rakennepiirustuksia käydään nyt läpi, ovatko ne oikein vai eivät. Ainakin meidän ikkunoissa näyttäisi olevan pientä häikkää eikä toteutus näytä vastaavan sitä mitä sopimuksessa sovittiin.

Näissä saa olla oikeasti tarkkana. Vaikka sopimus on allekirjoitettu, ei se silti ole tae sille että asiat tehdään niinkuin on sovittu. Ärsyttävää!

Elementtien on suunniteltu saapuvan tontille ensi viikon torstaina 11.9.2014. Tiukaksi vetää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,