maanantai 15. syyskuuta 2014

Tontille tuli T A L O !

Nyt on tontilla meidän ikioma T A L O ! Ja kyllä se hieno on (vaikka näin itse sanonkin). Ihan mieletön fiilis nähdä meidän visio omasta kodista osittain toteutettuna ja paikoillaan. Viime perjantai oli todella jännittävä ja kaikinpuolin hyvä päivä.

Viime viikolla elettiin raksapäiväkirjan raksaviikkoa 11. Se kului pääasiassa taloelementtien tuloa valmistavissa hommissa. Maanantaina oli talon asunto-osan perustusten valu, mikä sujui 4 miehen voimin hyvin. Auttamassa olivat jälleen appiukko, mukana myös isännän setä, isäni sekä isäntä itse.

Loppuviikosta isäni jatkoi ja jatkaa yhä ulkorappusten teossa. Appiukko on mukana auttamassa. Ihan korvaamattomia nämä kaksi!


RAKSAVIIKKO 11:

- Talon asunto-osan perustusten valu, raudoitukset ja eristykset
- Anturoiden purku ja yleistä siivousta
- Ulkorappusten muottien tekoa
- Taloelementit saapuivat perjantaina muiden talotarvikkeiden kanssa
- Elementit nostettiin paikoilleen, TillinTalossa oli perjantaina seinät paikoillaan!

Ma 08.09.2014: Asunto-osan perustusvalu,
onteloiden välit valettu sekä pääsisäänkäynnin tasoKe 10.9.2014: Pääsisäänkäynnin taso valettu, korotusvalut tehty
Ke 10.9.2014: Pohjoisen päädyn näkymä, perustusten anturamuotit näkyvät vielä.
To 11.9.2014: Kellariin vievien rappusten antura oli metrin verran pielessä.


Kellariin alas vievien rappusten antura oli "ihan vaan" metrin pielessä. Lieneekö ollut perustuskuvissa vika vai missä, mutta tällehän ei tässä vaiheessa hirveästi enää voi. Onneksi meillä kävi kuitenkin onni onnettomuudessa. Kellarin harkkovaluja tehtäessä, meillä jäi eräällä kerralla betonia hyvinkin reipppaasti yli (harva osaa laskea tarvittavan betonin määrän niin ettei yhtään jäisi yli). 
Tätä betonia laitettiin koko kellarin alarappusten perustusanturan sisäosa täyteen (onkohan tämä ihan oikea termi kuvaamaan, noh..), eli pystymme nyt helposti siirtämään anturan oikeaan kohtaan hajottamalla lekalla virheellisen ja tekemällä uuden oikeaan kohtaan. (kuvasta näkyy virheellinen vasemmassa laidassa)
Pe 12.9.2014 Sami-Talojen rekka oli aamusta ennen 08.00 tontilla. Pe 12.9.2014: Talon päätykolmiot, varaston ulkoverhousta ja otsalautoja toimitettuna


Perjantai aamuna lähdimme koko perhe 08:n aikaan tontille. Isäntä jatkoi tontilta suoraan töihin, 
Itse jäin lasten kanssa (huh!) koko päiväksi seuraamaan miten talonrakennus, eli elementtien paikoilleen laitto sujuu. Tavaraa oli kahden täysperävaunullisen rekan verran. 

Pe 12.9.2014: Talomme elementit rekan kyydissä


Olin ymmärtänyt, että elementit nostetaan yleensä suoraan rekasta paikoilleen. Ja näin ne yleensä tehdäänkin. Ei kuitenkaan meillä. Asennusporukassa oli vain 2 henkilöä hommissa, mikä hieman mietitytti ainakin allekirjoittanutta. Lähinnä siinä mielessä, että hommaa on paljon ja miten ne saa kaiken tehtyä? Miehiä olisi pitänyt tulla enemmän, mutta tässä rakennuttamisen aikana on meille tullut hyvinkin selväksi se, että perjantai on kaikkiansa huono päivä tehdä mitään. 

Nämä kaksi asennusmiestä osasivat kyllä hommansa ja olivat selkeästi tehneet elementtien asennusta enemmänkin kuin muutaman vuoden. Hommat sujui, hitaasti mutta varmasti ja huolella. Se sopi meille oikein hyvin.
Pe 12.9.2014: Näin nousee seinäelementti
Pe 12.9.2014: Seinäelementit nätissä rivissä


Koska elementtien alaohjauspuita ei oltu asennusporukan toimesta ehditty asentaa elementtirekan saapuessa, nostettiin elementit meillä sivuun odottamaan paikoilleen asennusta. Tämä tapa siis poikkesi jossain määrin normista, mutta oli ilmeisesti asennusporukallemme tyypillinen tapa tehdä näitä hommia. 


Pe 12.9.2014: Alaohjauspuut asennettuna


Alaohjauspuut ja muut valmistelevat toimet olivat valmiina myöhään iltapäivällä, mutta allekirjoittanut oli silloin jo nauttimassa "omasta ajasta" Habitare messuilla. Asennusmiehet tekivät tooodella pitkän päivän ja saivat kaikki elementit asennettua ennen iltapimeän tuloa. 
Pe 12.9.2014: Eteläseinän asennusta


Talomme seinät ovat varsin mustanpuhuvat mikä luo mielestäni hienoa kontrastia olemassa olevaan ympäristöön. Olemme todellatodella tyytyväisiä valittuun ulkoverhoukseen väriin! Se on hieno.

Ulkoverhouslauta on profiililtaan moderni UYW. Tässä oli tapahtunut Sami-Taloilla osaluettelossa painovirhe ja siellä luki ennen elementtien asennusta UYV. Onneksi ulkoverhouslauta oli sitä mitä pitikin. Sami-Talojen ulkoverhouslauta eroaa myös muihin talotoimittajiin siinä, että se on hieman eri tavalla höylätty. Tämä miellytti meitä eniten kun talotoimittajia kilpailutettiin. Alla tarkempi kuva ulkoverhouslaudasta josta profiili ja pinta näkyy hyvin. Pe 12.9.2014: Sami-Talojen ulkoverhouslauta
Eteläpuoli keskiviikkona 10.9.2014Eteläpuoli perjantaina 12.9.2014Itäpuoli kuvattuna keskiviikkona 10.9.2014
Itäpuoli kuvattuna perjantaina 12.9.2014


Asennusmiehet oli kaikkinensa todella ammattitaitoista porukkaa. Tällä viikolla he jatkavat kattotuolien ja katon asennuksella. Vesikattovalmiina talon pitäisi olla parin viikon sisään. 
Alla vielä muutama fiilistelykuva tältä päivältä, jolloin kattotuolit ja katoksien pilarit ovat löytäneet oikeat paikkansa. 


Ma 15.09.14 Päätykolmion asennustaMa 15.09.14 Pääsisäänkäynnin kattotuolit ja ulkorappusten muotit

Näin se meidän talo rakentuu!
5 kommenttia:

 1. Onnittelut talon saapumisesta tontille. Hurjasti eteni teidän projekti hetkessä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Elli :) Kyllä projekti hyppäsi taas yhden I S O N askeleen eteenpäin ja näistä näkyvistä askelista olemme aivan innoissaan. Teille on tulossa ihana sauna.

  VastaaPoista
 3. Jännintä projektissa on ollut nähdä oman kodin elementtien lentävän paikoilleen nosturin kyydissä :) Ja kuinka nopeasti kaikki käykään. Onnea isosta harppauksesta!

  VastaaPoista
 4. Hei, tuossa omassa blogissa jo kommentoinkin, että hauska sattuma, kun asuttiin ennen melkein teidän raksan naapurissa. Hyvältä näyttää talo ja on se ihana tunne, kun alkaa tapahtua.

  VastaaPoista
 5. Hei Saija. Ihanko totta olette asuneet tässä naapurissa? Yritin kovasti etsiä blogistasi että minnepäin olette nyt rakennuttamassa, mutta en löytänyt. En myöskään että olette täälläpäin aiemmin asustelleet. Me pidämme kovasti alueesta ja odotamme jo ensi kevättä kun (toivon mukaan) pääsemme muuttamaan. Tsemppiä sinne teille loppurutistuksiin!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,