sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Betonilattiaa ja talon ulkoverhouksen viimeistelyä

Jälleen yksi raksaviikko takana, ja luvuissa mennään numerossa 13.
Talo on nyt ulkoa vaille valmis, lukuunottamatta tietenkin sitä yhtä maalipintaa mikä joudutaan maalaamaan keväämmällä. Rännit tulee asentamaan toinen porukka muutaman viikon sisään ja toki ulkovalot puuttuvat vielä myös.  Ja onhan se tonttikin aika myllerrys, mutta se on ensi vuoden heiniä se.La 20.9.2014: Pergolan rakennusta


Pergola rakennettiin valmiiksi edellisenä viikonloppuna. Asennusmiehemme toimivat tässä isännän apuna ja tämä oli heille pieni lisätyö normaalin talopaketin asennuksen lisäksi. Päättelimme että pergola rakennetaan nopeiten ja suht edullisesti heidän kanssaan, kun tontilla on jo iso nosturi ja tarpeeksi miehiä valmiina. Näin se olikin. Nyt pergola kaipaa alleen enää terassia, joka pitäisi tässä myös (jossain vaiheessa) rakentaa.  La 20.9.2014: Isäntä sai autotallin koolauksen valmiiksi ulkoverhoilua vartenTo 25.9.2014: Autotallin ulkoverhoilu valmis


Keskiviikkona raksalla oli säpinää. Itseni ja kuopuksen lisäksi aamusta paikalle ilmaantuivat putkari sekä betonilattian tekijä Sami-Talojen asennusporukan lisäksi. Aamu oli kylmä. Pakkasukko oli käynyt yön aikana ensimmäistä kertaa ja suojamuovien päällä kimalsi kaunis huurre.
Ke 24.9.2014: Ensimmäinen pakkasaamu Ke 24.09.2014: Kellarin betonilattian hiontaaKellarin betonilattia  hiottiin meillä valun jälkeen ilmeisesti vielä hieman kosteana, mikä jätti pinnan karkeaksi. Laatu ei siis vastannut todellakaan sitä mitä tilattiin, joten reklamaatio tehtiin heti ja homma luvattiin hoitaa silikaatin laiton yhteydessä kuntoon.

Betonilattia on sirotteen ja silikaatin yhdistelmä, joka takaa erittäin kovan ja hylkivän betonipinnan (autoharrastajille kuulemma ihanteellisin lattiamateriaali). Isäntä halusi tämäntyylisen lattian siitä syystä, että ei tarvitse sitten murehtia mikäli öljyä joskus lattialle pääsisi. Tämä lattia ei nimittäin sitä ime. Ja koska lattia on samaa alaa teknisen tilan ja varaston kanssa, tuli sama pinnoite koko alalle.

Ke 24.09.2014: Kellarin lattia hiottuna ja pölyämistä estävän liuoksen levittäminen Kellarimme lattiasta tulee normaalia betonilattiaa vaaleampi, johtuen valitusta sirotteesta joka sisältää kvartsia. Kvartsi tekee kuulemma lattiasta normaalia vaaleamman. Lattia asettuu nyt viikon, jonka jälkeen näkee minkä värinen ja millainen siitä tulee. 

Nyt voin jo sanoa, että siisti se on. Halkeamia ei lattiassa ole vielä yhtään ja sitä lattiatyyppikin kehui. Betonilattia ei ole ehkä niin pehmeä pinnaltaan mitä toivoimme, mutta tämä lienee seikka joka olisi pitänyt sanoa lattiatyypille lattiaa hiottaessa. Siinä mielessä hyvä koe-erä, sillä saman firman pitäisi tulla tekemään yläkerran taloon betonilattiaa. Ja sinne mielellämme otamme sitä pehmeää lattialaatua.

Ke 24.09.14 Putkari kävi vetämässä IV putkia kattoon


Putkarimme on ahkeroinut talolla lähes joka päivä. Tällä hetkelle yläpohjassa risteilee aikamoinen putkiviidakko ja ne on lähes kaikki eristetty.
Talon viimeistelystä viime viikolla kertokoon alla olevat kolme kuvaa:
Ma 22.09.14 Talon pääsisäänkäynti ja kattoristikot, avoin kattoKe 24.9.2014: Talon pääsisäänkäynti, katoksen verhoilu uupuuTo 25.9.2014: Pääsisäänkäynnin katos verhoiltu


 Talon asennuksen luovutustarkastus pidettiin torstaina. Tämä siis tarkoittaa käytännössä sitä että me (talon tilaajat) käymme läpi asennusporukan työn ja hyväksymme sen. Meillä oli läsnä luovutuksessa myös vastaava työnjohtajamme. Huomautettavaa ei juuri löytynyt.

Tällä viikolla (Raksaviikko 14) aloitamme tosiaan sisätyöt höyrynsulun asennuksella.
Isäntä on raudoittanut ulkorappusia viimeiset pari päivää ja ne pitäisi valaa näillä näkymin keskiviikkona.

Laitan rappusista oman postauksen kunhan saadaan valu tehtyä. Rappusten teko kyllä jännittää. Ne ovat aika olennainen  ja tärkeä osa pääsisäänkäyntiä ja massiivinen kolmen elementin ja välitasanteen yhdistelmä. Sormet ristiin että hyvää tulee!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,