keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Keittiön kivitasot

Tänään saapuivat keittiön kivitasot. Pelottavan jännittävää. Saadaanko tasot yhtenä kappaleena sisään? Miltä keittiö näyttää kivitasojen kanssa? Iiiks!

Suuntasin kuopuksen kanssa aamulla suoraan päiväkodista Bauhausiin hakemaan timpureillemme lisää saunan 10x10 laattaa, jota olin ikäväkseni ostanut yhden paketin liian vähän. Kiitolinja oli ilmoittanut että kivitasot tulevat ajalla 9-12, joten aikaa kyllä oli. Heti Bauhausiin päästyäni puhelin kuitenkin soi, ja Kiitolinjahan se siellä ilmoittelee, että 30 minuuttia ja he ovat raksalla. Selvä, eikun laatat kassiin ja menoksi. Klo oli 8:55.

Keittiömme on nyt peitelevyjä, muutamia kaapinovia ja kodinkoneita vaille asennettu, joten ajatuksena oli että kivitasot kannetaan sisään ja nostetaan suoraan paikoillen. Asennusta meillä ei ole, sillä teemme tämänkin kaiken itse.  Onneksi kivitasojen asentaminen ei ole rakettitiedettä, varsinkaan kun niiden kantoapu tulee kuljetusliikkeen puolelta :) Kiitolinjan miesten piti siis "vain" kantaa kivitasot sisään ja suoraan paikoilleen.

Heti ensimmäisenä kannettiin keittiön altaan sisältävä kivitaso paikoilleen. Kaksi "ei-ikinä-punttisalilla-käynyttä" (mutta mukavaa) huonoa suomea puhuvaa kiitolinjan miestä ei saanut kaikkia kivitasoja kaksin taloomme paikoilleen kannettua. Ei ole nimittäin ihan "peruskantoa" tämä kivitasojen kanto. Ei ainakaan yli 2metriä pitkän kivitason.

Jouduin itse kantohommiin jeesiksi jo ihan alusta, sillä ensimmäinen ongelma oli altahuulletun kivitasossa kiinni olevan altaan saaminen paikoilleen allaskaappiin kivitason kanssa, kun kaluste oli jo seinässä kiinni. Vaarana oli että tapetit repeää seinästä tai kalustelevy naarmuuntuu toisessa päässä, homma oli nimittäin millipeliä.

Onneksi (minun ja kuopuksen ) suuren suureksi onneksi, timpurimme olivat laatoitushommissa ja sain heistä toisen apuun. Timpuri irroitti isännän seinään kiinnittämän allaskalusteen irti, jonka jälkeen se vedettiin ulos ja laskettiin kivitaso altaan kanssa allaskaappin päälle. Sitten työnnettiin kivitaso allaskaapin ja altaan kanssa takaisin seinään kiinni. HUH! Ja hiki virtasi. 

Painavin oli kuitenkin vielä edessä. Nimittäin niemekkeen kivitason kanto. Se on yli 2 metriä pitkä ja vaati neljä kantajaa. Eikä ihme, taso painoi kuin synti. Hauikset huusi hoosiannaa, mutta selvisimme kunnialla. Timpuri heitti ulkoportaissa läppää, että - ajatelkaas jos oltais Helsingin Punavuoressa ekassa kerroksessa ja tämä pitäs saada viidenteen kerrokseen? Hehheheee..! Onneksi ei oltu.

Ke 11.2.2015: Allaskivitaso porrastaa,
koska ei ole vielä kunnolla paikoillaan


Nyt on kaikki kivitasot paikoillaan ja keittiön ilme muuttui heti valmiimmaksi. Kivitasot ovat kauniin mustat ja selkeä piste "i" meidän keittiöön.  Pientä entrausta joudumme kuitenkin tekemään, sillä allaskivitaso porrastaa, koska astianpesukonetta ei vielä ole ja tason alla on tilapäinen (vääränpituinen) puupalkki.

MUTTA: Jos timpurimme eivät olisi olleet talolla tänään, niin en olisi ikinä selvinnyt pienen lapsen kanssa tästä urakasta, saatika että Kiitolinjan miehet olisivat saaneet kivitasoja kunnolla paikoilleen. Vinkkinä siis kivitasojen vastaanottamiseen: - Ole itse paikalla ja hommaa joku kaveri mukaan!

Onneksi meillä kävi onni ja tasot saatiin ehjinä paikoilleen. Loppu hyvin kaikki hyvin. Keittiö näyttää taas valmiimmalta ja ulkona paistaa ihanasti aurinko :)

8 kommenttia:

 1. Huh! Onneksi oli kantoapua paikalla. Sen on kyllä huomannut rakentamisen aikana, että välillä sisäänkannolla on myyty tuotteita, joita yksin olevan kuljettajan on mahdoton kantaa yksin sisään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon Hertta huomannu todellakin tuon saman asian. Sisäänkannolla on myyty ja sitten on joku nuori poika autonratissa, jonka oletetaan kantavan kaikki tavara sisään. Ei oo ihan loppuun asti ajateltu joko palvelunostajan tai sitten kuljetusliikkeen puolelta. Vähän välillä sääliksi käy ja itsekin mielelläni jeesin, mitä nyt lastenkaitsinnalta ehdin. Onneksi tästä kuitenkin selvittiin.

   Poista
 2. Hienot tasot. :) Onneksi saitte tasot kuitenkin kunnialla sisään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Scilla :) Jos olisin voinut saada kivitasot 20mm, niin olisin ottanut. Kapeammat olisivat olleet mielestäni ehkä modernimmat, mutta harvalla kivitoimittajalla näin ohutta kiveä saa. Riippuu kuulemma niin paljon kiven koostumuksesta ja siten kestävyydestä. Ohuemmissa kivitasoissa helposti kuulemma kulmat lohkee, mutta mene ja tiedä nyt sitten...

   Poista
 3. Kauheata ihmiskidutusta tuolla tavalla näyttää vaan vähän kulmaa noista keittiön kalusteista! :) Mistäs teidän tasot tulikaan? Meillä edelleen myös tasot tilaamatta, vaikka muuten se keittiö on jo Puustellista tilattukin.

  Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en kyllä nyt ihan tarkoituksella kiusaa ja näytä tuota samaa kuvaa, mutta oikeasti meidän keittiössä ei vaan ole vielä hirveästi näytettävää ja kaikki tasot ym. on täynnä tavaraa. Tämä on siis se "siistein" kulma josta pystyi edes jonkun kuvan ottamaan. Koitahan siis kestää vielä :) Talo on kaaos ja sitä kovasti yritetään raivata sitä mukaan kun ehditään itse sisähommia iltasella painamaan.

   Meidän kivitasot tuli tosiaan Puustellilta. Tsekkasin myös Diapol.fi, mutta hinnat meni niin samoissa että päätettiin ottaa Puustellilta. Tulisi sitten altaat kiinnitettynä ym. samalla sieltä. Eli jos päädytte kivitasoihin Puustellilta, ja ette ota asennusta niin kannattaa varautua ylläolevaan :)

   Poista
 4. Ihana löytää raksablogeja, jään seuraamaan! Näin rakennusurakkaa aloittavalle nämä ovat kuumeen nostattajia :D

  Hui, onneksi oli kantoapua lähettyvillä. Ja aivan upeat tasot! Mielenkiinnolla odotan kuvia valmiista keittiöstä :) Me ollaan vasta käyty ensimmäisessä kalustesuunnittelutapaamisessa ja innolla odotan ekoja luonnoksia :) Valittiin muuten myös upea musta kivitaso :)

  Tervetuloa tutustumaan raksablogiini, joka on tosin vielä alkutekijöissään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Niina seuraamaan :) Kävinkin jo vastavierailulla ja teidän talosuunnitelmat näyttävät todella hyvälle. Jään varmasti seurailemaan.
   Ja kiitos kommenteista :) Itse olen keittiöön ilmeeseen ja valittuihin materiaaleihin todella tyytyväinen, vaikka reklamaatioita olemmekin joutuneet tekemään aikalailla. Musta kivitaso on kaunis ja tyylikäs vaihtoehto. Odotan mielenkiinnolla teidän ekoja keittiökuvia :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,