maanantai 9. helmikuuta 2015

Ulko-ovet

Ulko-ovemme saapuivat piiitkän odotuksen jälkeen vihdoin raksalle. Olen odottanut tätä hetkeä kalustetoimituksen lisäksi, sillä paikoillaan olevat ulko-ovet muuttavat raksan ulkonäköä valmiimmaksi. Ollaan siis jälleen yksi askel lähempänä raksan muuttumisleikkiä kodiksemme  :)

Meille tuli kahdenlaisia ulko-ovia. Ns. puutarhaovemme ovat Skaalalta ja nämä sijaitsevat talon etelänpuoleisella terassilla. Ulospäin ovet ovat mustat, mutta sisällepäin niiden puukarmit on käsitelty samaan sävyyn mitä Skaalan ikkunoiden karmit, eli tammen sävyyn.


Eteläterassin puutarhaovi su 1.2.2015


Sävytyksessä saimme tosin olla tarkkana, sillä tammen sävy ei automaattisesti ole ovissa sama kuin ikkunoissa. Tämä johtuu puumateriaalista, joka ovissa on eri kuin ikkunoissa. Skaala teki meille ystävällisesti kaksi mallipalaa, joista valitsimme ikkunoiden tammikäsittelyä lähinnä olevan.
Eteläterassin puutarhaovi sisältä,
karmin sävykäsittely vs. viereinen ikkuna su 1.2.2015


Muut ulko-ovemme ovat Kaskipuun ovia. Isäntä oli nähnyt Kaskipuun puuovimallin Sami-Taloilla ja vaikuttunut syvästi sen laadusta ja jykevyydestä, muusta ulkonäöstä puhumattakaan. Se oli menoa samantien ja muita ulko-ovia me emme sitten harkinneetkaan. Kaskipuun ovet ovat meillä täyspuuovia ja talomme toiseen pääsävyyn kuullotettuja. Skaalan ja Kaskipuun ovet sisältyivät talopakettiimme.

Isännän pikkuveli ahersi jälleen kerran raksalla isännän apuna aina iltaan asti ulko-ovien ja lukkopesien asennuksessa! Iso Kiitos jälleen Ristolle, apusi on korvaamatonta :)


Kaskipuun arkieteisen ulko-oven asennusta su 8.2.2015Arki-eteisen ovi lähikuvassa

Arkieteisen ulko-ovi paikoillaan

Pääovi asennettiin ns. arkieteisen  oven (eli tilan jossa kurasyöppö sijaitsee) jälkeen. Koska ovet ovat todella lähekkäin toisiaan, pääovi erottuu edukseen ikkunallisen levikkeen ansiosta.Pääoven "Raksaovi" su 8.2.2015


Pääovi ja ikkunallinen levike paikoillaan su 8.2.2015

Ulko-ovien asennus sujui kahdelta veljekseltä mallikkaasti. Lukkojen asentamisen kanssa oli (kuulemma)  pieniä teknisiä ongelmia, mutta veljekset saivat nekin selvittettyä hienosti. Nyt on kunnon ovet ja lukot talossa, hiphei! 

Ai että, raksalle saapuminen ja kunnon ovesta kulkeminen on kyllä aika hieno fiilis. 
Byebye raksaovet, hyvin palvelitte! Puuovet muuttivat talon sisäänkäynnin ilmettä aivan mielettömästi. Ne ovat kauniin ja jykevän näköiset ja sopivat taloomme kuin nakutettu :)


12 kommenttia:

 1. Upeat ovet! =)

  Meilläkin on Kaskipuun ovet. Pääovi on Classic-mallistosta ja ollaan kyllä oltu todella tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta! Täytyy sanoa, että pienen kokemuksemme perusteella Kaskipuun ovet vaikuttavat kyllä nimensä veroisilta ja laadukkailta. Meidän ovet ovat Kaskipuun puumallistosta ja ollaan todella tyytyväisiä :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Meillä oli edellisessä kodissa Kaskipuun ovet ja niissä ei ollut valittamista yhtä terassin ovea lukuun ottamatta (jonka vika johtui ehkä ennemminkin huonosta asennuksesta). Uudessa kodissakin on ymmärtääkseni/muistaakseni Kaskipuun ovet, mutta taitavat olla jotain Kannustalojen omaa mallistoa, sillä ei niitä Kaskipuun normimallistoista löytynyt... Näitä ei vielä tosin olla päästy juurikaan testailemaan...

  Oli muuten ihan hyvä valinta tuo ikkuna oven vieressä - ei sitten vieraiden tarvitse ovella arpoa, kumpi on pääovi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on Kannustalo. Vihervaara tosin, mutta Kannustalon ulko-ovi on Kaskipuun Kannustalolle valmistama - ei saa kuin Kannustalon kautta.

   Poista
  2. Jotain tämän suuntaista muistelinkin. Kiitti!

   Poista
  3. Kiitos Lurppis:) Kiva kuulla että Kaskipuu on lähtenyt tekemään eri talotoimittajille ns. "uniikkeja" ovia, joita ei perusmallistosta löydy. Laadukkaat ulko-ovet ovat mielestäni tärkeitä, ne kun ovat käytössä joka päivä.

   Ja joo, tuo levike itseasiassa lisättiin meillä sen jälkeen kun ovet oli jo tilattu. Aloin nimittäin pähkäillä tuota "kumpi-ovi-on-pääovi" ongelmaa vasta sen jälkeen. Onneksi levike kuitenkin mahtui ja pääoven erottamisen lisäksi, se tuo todella kivasti valoa muuten suht pimeään tuulikaappiin :)

   Poista
 3. Moikka! ulko-ovi-pohdinnat meillä menossa ja eksyimme teidän ovia ihailemaan! Mikä tuo oven sävy on? Onko kaskipuun vakiosävyjä vai joku muu sävy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva jos tykkäätte meidän ovista. Tuo sävy ei ole Kaskipuun vakiosävyjä vaan meidän talon toinen pääväri Tikkurilan Heinä. Puuovet kuullotettiin tuohon sävyyn, eli kyseisissä ovissa Tikkurilan Heinä 5064.

   Poista
 4. Heippa! Blogiasi on ollut kiva lueskella omia suunnitelmia kaavaillessa. :) Ollaan valitsemassa Kaskipuun puuovimallistosta ulko-ovia ja värit kovasti mietityttävät. Tykky tai Aapa on meidän pääoven malli, mutta on pakko kysyä minkä käsittelyn omiin oviinne valitsitte? Ovatko ne vakioväreistä vai jotain muuta? Kiitos. :)

  VastaaPoista
 5. Löysinkin vastauksen kysymykseeni kun maltoin lukea tarkemmin. ;) Kiitos kivasta ideasta!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,