keskiviikko 18. helmikuuta 2015

SNEAK PEAK: Puulattia

Isäntä piti eilisen laskiaistiistain vapaana ja huhki raksalla aamuvarhaisesta iltaan asti. Klo 18 heitimme eteisessä läpyt ja teimme vuoronvaihdon. Jatkoin itse raksalle tapetointihommiin ja sain kuin sainkin vierashuoneen tapetoitua. Eilinen päivä oli siis kaiken kaikkiaan todella tehokas.

Jos ei oteta tapetoitua vierashuonetta lukuun, niin suurin ja ihanin valmis pinta (huone) löytyy nyt meidän vanhempien makuuhuoneesta. Isäntä sai asennettua sinne puulattian eilen. Kyllä se vaan on kaunis :) 

Lattiavaihtoehdoista kirjoittelinkin aiemmin täällä (klik). Olen aina haaveillut lankkulattian tyylisestä lattiasta, mutta kapeilla lankuilla. Haettua lattiatyyliä edustaa alla oleva Pinterestin kuva. 


Kuva Pinterest

Lähes samanlainen löytyy nyt uuden kotimme lattiasta. Toki valo vaikuttaa siihen miltä lattia nyt näyttää kuvissa (kännykamera ei parhain).  Sävy on kuitenkin kauniin vaalea ja kuten aiemmin kerroin, taittaa ihan pienesti keltaiseen. Tämä sopii meille enemmän kuin hyvin, koska kodin kalusteissamme on käytetty runsaasti koivua. 

Alla muutama kuvanen Orient Occidentin Par-Ky puulattiastamme.Ti 17.2.2015 Par-Ky Puulattia lähikuvassa


ti 17.2.2015: Vanhempien makuuhuone ja puulattia
Pieni vilaus tässä samalla myös makuuhuoneemme päätyseinästä, jonne halusimme rouheaa teollisyystyyliä, eli vanhan tiiliseinän. Pidän kovasti loft-industrial tyylistä sekoitettuna 40-60 luvun vanhoihin huonekaluihin. Parhaiten tämä tyyli tulee varmasti esille makuuhuoneessamme, kiitos tiiliseinän.


Ti 17.2.2015: Vanempien makuuhuoneen tapetti ja puulattia


Tiiliseinän osalta kartoitin kaikki vaihtoehdot: ihan oikeista tiilistä tiilen näköisiin verhoilupaneeleihin ja tapetteihin saakka. Oli vain todella vaikeaa löytää väritykseltään vaaleita, kuluneita ja pienellä punaisella sävyllä höystettyjä ratkaisuja. Kun ei tällaista sitten aidoista  tai lähes aidon tuntuisista ratkaisuista löytynyt, päädyttiin valokuvatapettiin, joka on kyllä juuri sitä mitä haimme. Tämän kaunokaisen tapetoin sunnuntaina.


Valmista pintaa on tullut talolla nyt hurjasti. Esikoinen sanoikin tänään aamupäivällä raksalta lähtiessämme, että: - Äiti, raksa alkaa näyttää jo kodilta. Niinpä, sitä se alkaa jo tekemään. Ihanaa :)

7 kommenttia:

 1. Heh, näin aluksi vain tuon ensimmäisen kuvan ja mietin, että joko teillä sisustetaan! No vaikkei sentään, niin hommathan etenevät vauhdilla. Ja taas kerran ihastelen, kun uskallatte tehdä niin paljon itse, katsotaan taivutaanko me edes tapetoimaan ;) Tosin ehkä on pakko, kun timpurimme sanoi, ettei hommaan ryhdy. Mutta vitsit, hyvin etenee ja tosi hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olisipa meillä jo tuon ensimmäisen kuvan näköistä :) Sisustamiseen menee vielä tovi, vaikka sitä päässänä vähän väliä teenkin.
   Sisätyöt teemme tosiaan itse (poislukien laatoitukset) ja ne ovat sujuneet ihan hyvin. Ei kaikkein helpoin ja kevyin kakku, ja olemme kyllä aika väsyneitä. Mutta tässä vaiheessa tuo kukkaro sanelee aika paljon ja vaikka olemme omalla työllä paljon säästäneet, niin kyllä sekin säästö on hyvin saatu menemään.

   Tapetointi on nykyajan non-woven tapeteilla helppoa. Toista oli yhden huoneemme paperitapetin tapetointi...grrr, ei kaikkein helpoimmasta päästä. Ja lattian asentaminen on vähän niinkuin palapeliä kokoisi. Teimme edelliseen kotiimme kaikki sisäpinnat myös itse, eli lattiat, seinät ja tapetoinnit. Kokemusta siis siltä osin löytyy :) Tämä on sinänsä tosi kivaa aikaa (vaikka itse tekeekin, joka sekin on kivaa kun ei ole ihan rättiväsynyt) kun valmiita huoneita syntyy aikamoista tahtia :)

   Poista
 2. Hieno lattia! :) Miten sitä ikinä osaakaan tehdä lattiamateriaali päätöksen, etenkin kun mulla ja miehellä menee maut ristiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina :) Meilläkin on käyty pitkiä keskusteluja joistain valinnoista (esim. hanat), mutta onneksi maut ovat suurimmaksi osaksi menneet yksiin. Onneksi vaihtoehtoja löytyy jo aika laaja skaala monessa asiassa (ja varsinkin lattiavaihtoehdoissa), joten toivotaan että sieltä löytyisi joku teidän molempien makuun :)

   Poista
 3. Teidän lattia on tosi kaunis, sävy on just täydellisen luonnollinen ja sopii tosi hyvin tiiliseinän kanssa. Tuossa kuvassa tapetti näyttää tosi aidolta, vain ikkunan pielistä näkee totuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lattian sävyä ja näköä oli kyllä vaikea kuvitella laajana pintana pienestä mallipalasta. Nyt kun lattia on osaksi paikoillaan, olemme todella tyytyväisiä valintaan ja siihen miltä lattia näyttää.

   Tiiliseinätapetissa hain juurikin hyvin luonnollisen ja aidon näköistä tiiliseinä vaikutelmaa. Valokuvatapettiin päädyimme juurikin siksi, että se antaa aidoimman vaikutelman oikeasta tiiliseinästä (kun ei ihan oikeisiin tiiliin päädytty). Tapeteissakin oli isoja eroja, esim. tiilien koossa. Osissa tiilet olivat hassun pienet, eivätkä olleet oikeassa luonnollisessa mittakaavassa. Tämä tapetti on tuolta ikkunan puolelta paljon tummempi mitä kokonaisuudessaan. Oikea puoli on kulunutta vaaleaa tiiliseinää. Ikkunat tosiaan paljastavat ettei aidosta seinästä ole kyse. Olisi kyllä ollut mahdollista tapetoida nuo ikkunanpieletkin, mikä ei sinänsä käynyt pienessä mielessäkään. Olisi muuten ollut varmasti ihan kivan näköinen ratkaisu sekin. Noh, se juna meni nyt...

   Poista
  2. Höh, siis seinän vasen puoli on kulunutta valkoista tiiliseinää..

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,