keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Ulkoportaiden mustat pinnakaiteet

Ulkoportaiden kaiteiden tekijä on ollut päätettynä joulusta saakka ja kaiteet ovat (toivon mukaan) jo työn alla. Nimittäin ulkoportaidemme kaiteiden pitäisi alustavan aikataulun mukaan saapua parin viikon päästä. Viimeistään silloin päästään tilapäisistä puukaiteistamme (pah!) vihdoin eroon. 

Tämäkin kilpailutusprosessi kesti todella kauan. Itseasiassa katsoin, että olen ensimmäiset tarjouspyynnöt lähettänyt kesäkuussa 2014, hah! Luin, että jos ostat portaiden kaiteet erikseen (ei yhdessä portaiden kanssa), ne tulevat kalliiksi. Noh, voinpa kertoa että portaat ja kaiteet ovat jo ihan sellaisenaan yksi todella kallis kuluerä rakennuttamisessa, ja koska me teimme ulkoportaat itse, ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin ostaa kaiteet erikseen. 

Haravoin kaidevalmistajia todella laajalti törmäten usein siihen, että ks. yritys valmisti vain tietyn profiilin kaiteita, puukaiteita tai lasikaiteita! Ei siis asiakkaalle räätälöityjä, yksilöllisiä kaiteita mustasta metallista niinkuin olin suunnitellut.


Kuva Pinterest

Idea ulkoportaiden kaiteiden tyylistä lähti aikalailla ylläolevasta kuvasta. Halusin pääsisäänkäynnille jotain erilaista ja isäntä piti ideastani. Niinpä lähin kilpailuttamaan pitkiä mustia pyöröpinnoja ylhäältä alas asti mustalla käsijohteella.Kaiteiden idea kuvia Pinterestistä

Kirjoittelin portaista ja kaiteista aiemmin täällä (klik) ja eräs kaverini (Kiitos Minna :)! oli lukenut näitä porras-ja kaidemietteitäni. Hän laittoi viestin, että posti oli tuonut heille erään kaidefirman esitteen ja olinko kysynyt tarjousta sieltä jo? Enpä ollut, joten siitäpä itse asiaan. 

Pyysin tarjouksia kaiken kaikkiaan seuraavilta kaidetoimittajilta:

1. Caava
2. Rosteri Design Oy 
3. KMR.ee
4. Steelpro 
5. Kaidekauppa.fi 
6. Temeko.ee 
7. Pelti ja Rautatyö E. Salminen 
8. Holssi Portaat Oy 

Kaikki yllä mainitut yritykset eivät pystyneet tarjoamaan haluamiamme kaiteita ja osa oli erikoistunut puu tai - lasikaiteisiin. Osa ei vastannut laisinkaan. Kolmen kärkeen jäivät Caava, Rosteri Design Oy ja KMR.ee. 

Näiden kolmen hinnoissa oli pientä eroa, mutta suunnitelmissa sitten vielä sitäkin enemmän. Caava ei taipunut pitkiin pinnoihin laisinkaan, vaan tarjosi kahta perus pinnakaide-elementtiä, joka ei miellyttänyt allekirjoittanutta taasen laisinkaan (kaiteiden idea katosi samantien). Rosteri ja KMR olivat samoilla viivoilla pitkään ja tapasimme molempien firmojen edustajat raksalla. Hinnoissa ei ollut suurta eroa vaikka loppusuoralla oli suomalainen vs. virolainen firma.

Päätös kulminoitui niinkin yksinkertaiseen asiaan kuin tapaamisen aikana jaettu ja keskusteltu informaatio a.k.a asiakaspalvelu. Rosterilla informaation sisältö sekä piirretyt kuvat vastasivat taysin sitä mitä haimme.  KMR:ää oli kehuttu, mutta meille jäi epäselväksi ymmärsivätkö he täysin minkälaisia kaiteita halusimme. He eivät myöskään suostuneet hahmottelemaan kaiteita etukäteen, mikä olisi kyllä selventänyt tilannetta. Niinpä päädyimme Rosteriin. 

Alla muutama Rosteri Design Oy:n piirtämä kuva ulkoportaidemme  kaiteista:


Ulkoportaiden pitkät mustat pinnakaiteet idästä päin katsottunaUlkoportaiden kaiteet ensimmäiseltä lepotasanteelta päin katsottunaUlkoportaiden kaiteet ylhäältä päin.

Sittemmin olemme kokeneet muutamia yhteydenpito-ongelmia ks. firman kanssa, josta olemme kyllä antaneet palautetta. Toivon että tämä on taaksejäänyttä ja odotamme innolla portaiden kaiteita saapuviksi. Näin meidänkin pääsisäänkäynti pääsee lähes lopulliseen ulkoasuunsa, mutta mikä tärkeintä, lasten kanssa ei tarvitse enää olla varpaillaan, kun on kunnon kaiteet paikoillaan :)

EDIT: 5.2.2015: Ja tosiaan aasinselkänä unohtui mainita, että tuo Rosteri Design Oy oli juurikin Minnalle tulleen esitteen yritys. Näin pienetkin asiat löytävät merkityksensä, kiitos vielä Minnalle :)

6 kommenttia:

 1. Siis tulee kyllä uskomattoman hienot!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä kaiteet varmasti jännittävät allekirjoittanutta taas yhtä paljon kuin muutkin omista ideoista lähteneet ja toteutusta odottavat asiat. Mutta toivotaan että tulee hyvät ja hienot :)

   Poista
 2. Hyvä, että löysitte ja saitte haluamanne kaiteet: upeat tulee!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,