torstai 17. syyskuuta 2015

DIY: Musta Roskakatos

Huhheijaa, se ois syyskuun puoliväli. Takana on kaksi viikkoa töitä ja tällä hetkellä pitelen sairaspäivää kotona pienen enterorokkolaisen kanssa. Viimeksi taisin olla n. viikon töissä ennenkuin esikoinen sairastui ensimmäisen kerran. Tällä kertaa sain olla jopa viikon verran pidempään töissä.
Ja btw, on sitten yksi kamalimmista rokkotaudeista mitä tiedä. Kuopus on saanut rokon pahimman kautta ja takana on kolme hyvin huonoa yötä kutisevien ja kuumottavien näppylöiden takia. Pieni on kauttaaltaan näppyjen peitossa, jalat nivusiin saakka, kädet ja suun ympärys. Puhumattakaan suussa ja kielessä olevista rakoista. Siis ihan kamalaa!

Nyt neljäntenä päivänä näyttää jo vähän paremmalta, Pahin kutina ja kuumotus alkavat olemaan senverran lieviä että pystyy nukkumaan jo vähän paremmin. Nyt jännätään tarttuuko muihin. Viimeksi kävin itse ks. taudin läpi Esikoisen sairastuttua, eikä mielellään enää uudestaan. Ei Kiitos!

Mutta ihan itse asiaan. Isäntä sai tuossa elokuussa meidän roskakatoksen kuntoon ja siitä ajattelin näyttää teille muutaman DIY-vaiheen. Tyylisuuntana haettiin hieman normaaleista katoksista poikkeavaa, mutta kuitenkin jotain yksinkertaista. Tässäpä hän, olkaapa hyvät.


Isäntä rimojen kiinnityksen parissa
Henkilönostin jupakan seurauksena, maalausviikonlopun saldoksi tuli valmiiksi maalattu roskakatosEsikoinenkin pääsi auttamaan katon huopauksen asentamisessa.

Tadaa - Hän on valmis roskiksen seka kompostin kerta.
Polttopuille teimme toiseen päätyyn oman osionKaton huopausta pitää vielä entrata, koska sivupellit olivat vääränlaiset. Myös katon päädyt on vielä maalaamatta.
Etupihalle on tulossa vielä sorakuorma ja nykyinen näkyvissä oleva korkoero tasoittuu viimeistään pihan kivetyksen laittamisen yhteydessäKaton viimeistelemätön huopaus törröttää reunan yli. Myös etureuna viimeistellään suoraksi.
 Näihin katon päätyihin tulee meillä pellit, kunhan saadaan vain oikean mittaiset. 

Isäntä sai tällä viikolla asennettua kellarin sisäänkäynnin eteen tuon pienemmän rimaseinän. Muutama rima puuttuu vielä tuon isomman seinän yläosasta, jonka jälkeen ne olisivatkin sitten siinä.

Pihahommia on painettu jonkin verran. Ensi viikolla tulee iso kasa aitataimia, jotka istutetaan tulevien naapureidemme kanssa tonttiemme rajalle. Että osasi olla muuten hankalaa valita kaunis, kestävä, syysväritykseltään värikäs, marjaton, max.2-3m korkea, runsas muttei leveä ja suht helppohoitoinen pensaslaji rajalle. Siitä sitten seuraavaksi lisää..

8 kommenttia:

 1. Hieno katos! :) Tosi tyylikäs, sopii teidän taloon kuin nakutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Scilla :) Isännän "oma design" ja ollaan kyllä tyytyväisiä. Ajaa asiansa.

   Poista
 2. Komea katos ja sopii talon tyyliin loistavasti. :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :) Täytyy sanoa isännälle kehuista, on tyytyväinen kättensä töihin.

   Poista
 4. Hieno! Hyvä idea tuo tila polttopuille toisessa päässä, saattaa joutua kopioimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Meidän tontilta kaadettiin senverran isoja koivuja maatöiden aikaan, että iso kasa halkopinoa löytyy myös tuon ison rimaseinänkin takaa. Todettiin että säilytystilaa ei ainakaan tällä hetkellä ole haloille liikaa :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,