sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Arkkitehtejä, maaperätutkimusta ja uusia naapureita

Saimme viime viikolla tiedon että tontin lainhuuto oli tullut jo, mikä oli erittäin positiivinen yllätys. Meille maalailtiin että lainhuudossa saattaa mennä jopa 80 päivää Uudellamaalla (ihan älytön aika). Onneksi tämä ei nyt toteutunut, vaan lainhuuto tuli järkevässä kuukauden ajassa. Jatkossa kannattaa neuvoa pankkia laittamaan paperit lainhuutoa varten esim. Lohjalle, jossa lainhuudon saa ilmeisesti muutamassa viikossa. 

Sitten taas hieman huonompiin uutisiin. Oletimme että koska tontin kahteen määräalaan oli tehty koelaskenta, olisi tonteille jo haettu (tehty) tonttijaon muutos myyjän puolelta. Tämä olisi jättänyt yhden paperirumban väliin, mutta toisin kuitenkin oli. Rekisterissä oli määräalojen koelaskennasta huolimatta tieto että muodostetaan vain yksi tontti, mikä ei siis pidä paikkansa koska tontilta on myyty kaksi määräalaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että meidän on ensin haettava tonttijakoa (jossa kestää max. 2,5kk). Ja kun tonttijako on tehty määräaloille, niin sitten haemme tontin lohkomista jossa menee taas max. toiset 2,5kk. Huhhuijaa! Luulisi olevan yksinkertaisempaa, mutta ei. Minkäs teet. Pahimmillaan menee siis 5 kk, ennenkuin meillä on virallisesti "ihan oma tontti" .


Tällä viikolla on agendalla myös arkkitehtien tapaamista. Tapaamme sekä talotoimittajien arkkitehtejä että myös "itsenäisiä" arkkitehtejä. Meillä on aika selkeä näkemys talostamme ja olemme piirtäneet pohjaa jo itse valmiiksi. Siitä lisää hieman myöhemmin. Arkkitehdit tulevat talon lopullisissa piirustuksissa tarvitsemaaan myös maaperätutkimuksen tiedot, ja urakoitsija siihen on nyt valittu. Pyysin tarjouksia neljältä eri toimijalta ja hinnoissa eikä juuri sisällöissäkään ollut eroja. Päädyimme ottamaan Uudenmaan Pohjatutkimus Oy:n, joka aloittaa maatyöt tontilla kolmen viikon päästä. 


Niin, ja tapasimme samalla tulevat naapurimme. He ovat myös lapsiperhe, jolla on tosin jo takanaan yksi rakennuttamisprojekti. Ilta meni mukavasti rakennuttamisesta keskustellen ja juttua olisi riittänyt pidemmällekin illalle. Ja lapsillakin leikki luisti, mikäs sen mukavampaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,