tiistai 20. toukokuuta 2014

Rakennuslupa

Muutama sananen on pakko kirjoittaa rakennusluvasta ja Espoon uudesta sähköisestä järjestelmästä. Ihan siitä syystä, että vaikka järjestelmä näyttääkin hienolta, niin sen ominaisuudet ja linjavedot rakennusvalvonnan puolelta ovat olleet hieman sekavaa sekä meille että myös heille.

Toisin kuin aiemmin kirjoitin, niin kaikkia papereita ei tarvitsekaan jättää sähköisen lupahakemuksen jälkeen paperisena. Ainoastaan pääsuunnittelukuvat.

Olimme ymmärtäneet että sähköisen järjestelmän myötä rakennuslupaa tulee Espoossa hakea ensisijaisesti sähköisesti. Näin tämä on Espoon sivuilla ilmoitettu. Kävi kuitenkin ilmi, että lupaa voi edelleen hakea perivanhoilliseen tapaan paperitse. Me valitsimme tässä kuitenkin sen sähköisen tavan, olihan suurin osa dokumenteistamme järjestelmässä jo. 

Espoo suosii käytäntöä, että pääsuunnittelija jättää rakennuslupahakemuksen. Sähköisen järjestelmän kautta on myös muulla kuin pääsuunnittelijalla mahdolllisuus jättää lupahakemus tunnistautumalla järjestelmään (pankkitunnuksilla). Tämä oli Espoon rakennusvalvonnalle uusi ominaisuus ja yllätys sinänsä. Meidän luvan jätti täydennettynä siis itse isäntä. Mutta ennenkuin luvan voi täydennettynä ja "virallisesti" järjestelmästä tunnistautuneena jättää, tulee oman lupatarkastajan vapauttaa hakemus siihen tilaan. Jep, hieman sekavaa oli!

Mutta siellä se on ollut jo kohta sen parisen kuukautta. Rakennusluvan myöntöpäiväksi on järjestelmässä arvioitu tällä hetkellä  5.6.2014! Meidän aikataululle aivan mainio ajankohta. 
Tästä seuraavat pari viikkoa meneekin kaivuuluvan saamiseen. Mutta käytännössä parisen viikkoa ja luvan myöntöpäivästä hommat lähtee käyntiin puiden kaadolla. Raksa starttaa virallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,