perjantai 15. toukokuuta 2015

Unelmien Sohva

On se aika iso juttu, kun asuinneliöt tuplaantuu.
Myönnän että siinä on puolensa. Kerrankin on "mukavan väljää" ja lapsilla tilaa juosta (ja sitä ne tekeekin!). Avaruus ja tilan tuntu ovat ihana juttu, puhumattakaan tästä valon määrästä jota sataa sisään isoista ikkunoista.

Tässä vaiheessa myönnän kuitenkin avoimesti, että olen alkanut haaveilla uudesta elämänkumppanista. Isäntä ei ole kuitenkaan vaihdossa, vaan kaukaisissa haaveissa siintää uusi sohva.

Nykyinen sohvamme on 7 vuotta vanha ja menettelee. Malli on suht ajaton, mutta nykyiseen tilaan se on liian möhkö, kulmikas ja ylipitkä (pituus 240cm). Sohvan pituus onkin tällä hetkellä se häiritsevin tekijä. Kangasverhoilussa näkyy myös aika ja olemme puhuneet, että sohvaan ja sen uudelleen verhoiluun on turha enää upottaa rahaa, varsinkaan kun se ei ole nykyiseen paikkaansa sopiva. Sohva on ylipitkä suhteessa takkaan ja hieman pienempi sohva jättäisi takan ja sohvan väliin hieman enemmän tilaa.

Kuva täältä

Vanha sohvamme on Askosta ostettu ja saa luvan kelvata, kunnes saamme uutta varten sukan varteen säästöön. Sinä aikana onkin hyvä haaveilla ja etsiä sitä uutta elämänkumppania. Ja mitenkäs muuten kuin surffaamalla (ikea, asko, isku, masku, vepsäläinen, finsoffat, vekenkaluste) ja on muutama tullut koeistuttuakin kampanjapäivillä. Uudelta sohvalta edellytämme laatua, ajatonta ja kevyen kulmikasta muotoilua sekä sitä, että siinä on mukava istua ja löhötä.

Tässä allekirjoittaneen sohvien kärkikolmikko:

Jos raha ei olisi esteenä, uuteen kotiimme muuttaisi ehdottomasti MUUTON Block sohva. 

Muuton Block sohva, kuva FDS.fi


Tämä on unelmieni sohva ja pysyneekin sellaisena hintansa puolesta. Olen jotenkin mieltynyt näihin moduulisohviin, jotka ovat tilan mukaan muunneltavissa, mutta silti todella miellyttäviä istua. 

Muuton sohva on muotoilultaan möhkömpi ja kulmikkaampi mitä nykyinen sohvamme, mutta selkeällä ja modernilla tavalla. Sen 2-istuttava versio olisi 15cm lyhyempi pituudeltaan mitä nykyinen sohvamme ja sopisi olohuoneeseemme erinomaisesti. Tässä on tullut istuttua Espoon Puustellin tiloissa ja siitä tämä alkurakkauden kipinä lähtikin.  Haluttu sävy olisi juurikin tuo tummansininen. Ai että, on se vaan niin ihana :)

Toinen vahva ja potentiaalisin ehdokas on Adean Friend-sohva. Tätä kaunokaista on käyty Vepsäläisellä jo koeistumassa yksillä kampanjapäivillä (ei tosin ollut tarjouksessa) ja todettiin erittäin hyväksi istua. 


Kuva Vepsäläiseltä

Friend sohvassa pidän sen yksinkertaisesta ja linjakkaasta muotoilusta. Sohvan jalat ovat myös kauneimmat koskaan näkemäni. Koska pidän kovasti 60-luvun vanhoista huonekaluista, tässä sohvassa yhdistyy mielestäni jotain hyvin vanhaa modernilla tavalla.

Kuva Vepsäläiseltä


Friend-sohvan kanssa samoilla linjoilla kulkee Interfacen Sand sohva. Tämä sohva on tyynyiltään hieman muhkeampi, mikä pistää miettimään tuota sohvan "löhöämismukavuutta". Sohvan pitää olla tarpeeksi mukava, että siinä voi pötkötellä ilman että istuintyynyt ovat heti kulahtaneet pois muodosta.

Uudesta sohvasta on puhuttu senverran, että se saisi olla tällä kertaa ilman divaaniosaa. Vaikka itse rakastankin sitä yli kaiken, on se olohuoneeseemme liian iso palanen. Siitäkin huolimatta että meillä on iso olohuone.

Tosin tuossa Muuton sohvassa olisi mahdollista ostaa tuo divaaniosa erikseen, jolloin sen saisi helposti liitettyä osaksi sohvaa silloin kun haluaa ja irrottaa omaksi istuinosakseen muulloin. Kätevää!Sits Otto-Sohva, kuva täältä

Viimeisenä villinä korttina on Sitsin Otto-sohva. Tässä on onnistuttu yhdistämään jälleen menneen ajan tunnelmaa modernilla tavalla. Pelkään vaan pahoin, ettei isäntä riemastu tästä ehdokkaasta, ja jos saisin itse valita, niin jättäisin nuo napit tuolta selkänojasta pois. Tyyliltään haemme jatkossa varmastikin jotain Friend-sohvan tyylistä.

Unelmointi ja etsintä jatkukoon.
Sillävälin isäntä on aloittanut saunan teon, ja huhkinut oikein kunnolla. Toivossa elää josko päästäisiin omaan saunaan jo sunnuntaina. Se jos mikä olisikin ihanaa :)4 kommenttia:

 1. Lisäsin sinut omalle raksa-aikaiselle blogilistalleni. Tervetuloa poikkemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Terhi, että löysit tänne. Kävinkin jo kurkkaamassa ja jään mielenkiinnolla seurailemaan :)

   Poista
 2. Sohva on kyllä hyvä sijoituskohde siinä mielessä, että huonoilla ja hyvillä sohvilla on ihan valtava ero. Meillä on HT-collectionin sohva ja se vaan on kaikin puolin todella laadukas.
  Meilläkin on edessä toisen sohvan osto ja kovasti toivon, että budjetti antaisi myöden sijoittaa yhtä laadukkaaseen sohvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä tosiaan haluaa panostaa laadukkaaseen sohvaan, sitten kun uutta lähtee hankkimaan. Ja olen samaa mieltä tuosta, että huonoilla ja hyvillä sohvilla on vaan todella iso ero.
   Meidän etsintä jatkuu vielä, sillä budjetista ei meillä jäänyt mitään uusiin huonekaluihin. Noh, onneksi en hirveästi uusien perään olekaan, mutta olisihan se ollut kiva jos edes jotain olisi jäänyt. Pirun kallista tämä oman kodin rakennuttaminen vaan on, siitäkin huolimatta että tehtiin itse TODELLA paljon raksan eri osa-alueita itse.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,