torstai 11. helmikuuta 2016

Blogihaaste: ajatuksia sisustustyylistämme

Blogihaaste osui ja upposi tännekin, kiitos vielä Essille :)

Tässäpä hieman hajatelmia siitä, sillä en ollut ennen talon rakennusprojektiamme perehtynyt sisustamiseen niin paljoa mitä nyt. Nuoruudessani kävin läpi yleisesti vallassa olleen "sinisen kauden" jolloin ensimmäisestä vuokra-asunnostani löytyi tumman sininen päiväpeitto, verhot ja olipa sitä tumman sinistä astioissakin unohtamatta sitä sinistä ikiunikkoa. Edellinen kotimme oli omalla tavallaan moderni tummalla keittiöllä varusteltuna, mutta kuitenkin mielestäni persoonallinen struktuuriseinien ja valokuvatapettien osalta.

Perheessämme ei ole ollut arvokkaita design huonekaluja, ja nuorena en oikein ymmärtänyt niiden perään. Samalla hinnalla kun sai aika monta samantyylistä huokeampaan hintaa. En siis ole design-huonekalujen perään oikein ikinä osannut haikailla, enemmänkin ehkä vanhojen perintöhuonekalujen perään. Tiedättekö sen isomummun vanhan liinakaapin, joka edelleen tuoksuu samalle mitä lapsuudessa? Toki design huonekaluihinkin voi (ja varmasti liittyykin) samanlaisia muistoja, siis niillä joita näitä lapsuudessaan on kodissaan ollut.

Myönnän myös, että näin jälkeenpäin (ja vanhempana) osaan arvostaa laadukkaita huonekaluja (myös niitä design-huonekaluja) ja materiaaleja. Design huonekaluja voi tietyllä tapaa pitää investointina, jonka arvo pysyy kohdillaan. Siis sitten kun sellaisen ostamiseen on varaa.

Pidän kovasti kotimaisesta suunnittelutyöstä ja toteutuksesta ja pyrin suosimaan suomalaista aina kun mahdollista. Mutta kyllä me silti käydään Ikeassa ja kodin1:ssä, ja seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti myös tori.fi:tä :) Tori.fi:stä ostin ensimmäiset "uudet" vanhat huonekalutkin uuteen kotiimme, niistä kirjoitinkin täällä. Niin, ja kesäisin harrastelen kirpputoreja.

Uskon että aika monelle rakennuttajalle sisustaminen tulee ensi kertaa konkreettisesti eteen pintamateriaaleja valitessa. Ja mikä vaihtoehtojen meri se onkaan. Yritä sieltä sitten löytää se omaa tyyliä parhaiten vastaava, varsinkin jos ei ihan heti ole selvillä että mitä se voisi olla? Onneksi on ne sisustussuunnittelijat, jotka voi aina palkata avuksi.

Uuden kotimme rakennuttaminen ei ollut ensimmäinen kerta kun valitsimme pintamateriaaleja. Remontoimme edellisen kotimme lattiasta kattoon ja jo siinä painin samojen ongelmien kanssa mitä nykyisen talommekin sisustamisessa: Mikä on meidän näköistä?


kuva thedesignfiles.net

Tällä kertaa suurimpana apuna valintoja hahmoteltaessa oli Pinterest sekä erilaiset sisustus- ja raksablogit, joista ammensin ideoita. Tyylisuunta oli suht selkeä. Emme ole musta-valkoisia sisustajia emmekä minimalisteja (noh ok, isännässä on ehkä vähän tätä vikaa).
Halusimme että kotimme on ennenkaikkea kodikas, mutta aikaa henkivällä tavalla. Rakastan värejä, isoja ikkunoita ja eri struktuureja sekoitettuna uusilla ja vanhoilla huonakaluilla. Ihannoin tanskalaisia koteja, mutta sitäkin enemmän Australialaisia koteja. Seuraan australialaisia sisustusblogeja, kuten mm. The Design Files ja The Interiors Addict joissa värejä ja eri materiaaleja on käytetty ennakkoluulottomasti ja kekseliäästi kodikkuutta unohtamatta.

Tavoitteena olikin tehdä kodistamme moderni ja myönnän, että tietyiltä osin scandinaaviseen muottiinkin sopiva, mutta ehkä kuitenkin hieman industriaalia henkivä, "eclectic" tyylinen koti.


Keittiömme inspiraatiokuva. Joanna Laajiston suunnittelema keittiö Lundialle.


Ja tältä toteutus nyt näyttää.

Aika monet kotimme sisustusideoista ovat lähteneet kuvasta, jonka olen jossain nähnyt. Olen suht ennakkoluuloton kokeilemaan uutta ja käyn yleensä rohkeasti toimeen kun päätän jotain. Toki perinpohjaisen pohdinnan ja vaihtoehtojen kartoituksen jälkeen, mutta kuitenkin.


Lastenhuoneen inspiraatiokuva. Kuva täältäTältä lasten nukkari näyttää valmiina.

Muuttomme jälkeen kylässä käyneiden kavereiden suusta kuului hämmästyttävästi usein sama lausahdus: - rohkeita valintoja! Itse en ole mieltänyt valintojamme rohkeiksi, miksi olikin pakko kysyä sanojalta, että mitä tarkoitat. Vastaus liittyi yleensä siihen, miten kävijä peilasi ratkaisujamme mahdollisiin omiin valintoihinsa.


Kylpyhuoneen seinäladonnan ideakuva


Seinäladonnan toteutus pikku-suihkuun

Pikku-suihkumme seinälaatan ladonnan idea lähti ihan suoraan Pinterestistä löytämäni kuvan perusteella. Siitä olenkin kirjoittanut tarkemmin täällä. Toteutukseen olemme olleet todella tyytyväisiä.Yksi inspiraatiokuva makuuhuoneen taustaksi. Kuva täältä

kuva täältä


Makuuhuone näyttää tältä.

Makuuhuoneeseen olen haaveillut sinisen eri sävyjä ja haussa onkin tumma laventeliin taittava sinertävä päiväpeitto. Kuten aika monella muullakin kanssaraksaajalla, emme ole hirveästi tehneet reikiä puhtaisiin seiniin joten osa tauluista meillä edelleenkin vain "nojailee" seiniin. Mielestäni sängyn päätyseinässä olisi oiva paikka parille taululle, kunhan ne vain jostain löytyvät ;)

Sisustaminen on kivaa, silloin kun siitä ei ota stressiä. Meillä loput ratkaisut muotoutuvat ajan kanssa, minkä koen hyväksi, sillä silloin eri vaihtoehtoja ehtii makustella kunnolla.

Tämä haaste olikin hauska. Tulipa käytyä kunnolla läpi ja pohdittua sitä mistä meidän sisustusideat lähtivät liikkeelle ja muotoutuivat nykyisen näköisiksi.
Tähän loppuun heitän vielä haasteen Mrs.S / Puuta ja Kiveä blogille. Miten uuden kodin kaunis sisustus on muotoutunut ja mistä sinä ammennat inspiraatiota toteutuksiin.

4 kommenttia:

 1. Hehee, kiitos haasteesta, onpa pakko aktivoitua kirjoittamaan :D Mutta kääk, pitäiskö koti saada kuvaukselliseen kuntoon... onneksi esikoisen synttärit tulossa, joten pitää muistaa pitää kamera esillä siivotessa. Lupaan tekstin viikon päästä sunnuntaihin mennessä ;)

  VastaaPoista
 2. No stress :) ja hei, kodin ei todellakaan tarvitse olla tiptop. Itse oikaisin ja käytin vanhoja kuvia. Ei ihan jaksanut millään ruveta hyysään tätä tavaramäärää :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, tuo teidän musta keittiö on ihan mielettömän hieno!!!
  Kiva muutenkin nähdä valmiin kodin kuvia.

  Jos innostut kuvailemaan lisää, vastaileppa (taas uuteen) blogihaasteeseen, löytyy blogistani :)

  Valoisaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karolina:) Kuvat valmiista kodista ovat kyllä ihania katsella. Erityisesti vielä jos on seurannut sen kodin rakennuttamisen vaiheita ihan alusta asti.
   Ja kiitos haasteesta, yritän päästä vastailemaan piakkoin :) Ihanaa kevättä myös!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,