sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Sisustushaastekoppi!

Kylläpä on ollut mahtava viikonloppu ja aivan ihanat kelit! Kevättä ja valoa kohden, me like :)

Karoliina KOTI-blogista kävi ystävällisesti heittämässä uuden sisustushaasteen ja tässä vastauksia siihen. Täytyy kyllä sanoa, että on ollut todella kivaa ja mielenkiintoista lukea kanssaraksaajien ja jo rakennuttaneiden ajatuksia kodin sisustamisesta ja eri tyyleistä.

1. Jos saisit valita kotiisi yhden uuden design-huonekalut mikä se olisi? (kuva mielellään myös)


Kuva täältä
Tämä oli helppo. Hän on moderni ja aikansa klassikko. Ajaton. Arnen suunnittelema. Aina yhtä ihana EGG-tuoli. Mielellään hänet kotiuttaisin konjakin värisellä nahalla verhoiltuna ja jalkarahilla. Ah, on se vaan niiin ihana. U-N-E-L-M-A! Ja sellaisena pysyykin.


2. Kotisi/tulevan kotisi lempihuone/paikka ja miksi?

Hmm..tämä onkin hieman vaikeampi. Kodissa on monta lempipaikkaa ja jahka saamme ulkoterassia paremmin kalusteltua (Drop allas siintää haaveissa) ja puutarhaa tehtyä, niin uskon että sieltäkin sellainen löytyy. Saunassa on kyllä yksi, heti siinä saunan ikkunan vieressä. Siinä on ihana nauttia löylyistä ja katsella samalla ikkunasta ulos. Myös olohuoneen sohvamme on mieluinen. Eikä se ole vain minun lempipaikkani vaan myös lasten. Sohva sijaitsee isojen ikkunoiden ja takkamme välimaastossa ja siinä on ihana nauttia sekä maisemasta että takkatulesta :)


3. Millainen on uuden kotimme sisustustyyli?Tähän vastasinkin jo edellisessä sisustushaasteesa täällä, mutta otetaan vielä kertauksen vuoksi. Uuden kotimme sisustusratkaisuja valitessamme peilasimme valintoja ennen kaikkea sen suhteen mikä on "meidän näköistä". Mitään tiettyä sisustustyyliä emme orjallisesti noudattaneet, vaan teimme kotia ohjenuorana: moderni ja ajaton koti joka on ennenkaikkea kodikas, värikäs ja sekoitus uutta ja vanhaa. Tyylisuunnallisesti vaikutteita on otettu industrialismista, mid-century modernismista sekä scandinaavisesta sisustuksesta. Alla muutama kuva pinterest tililtäni.


Kuva täältä


Kuva täältä
4. Kuka teillä tekee sisustuspäätökset?
Allekirjoittanut. Isoimmat päätökset teemme kuitenkin aina yhdessä. Mutta kaikki piensisustukseen liittyvä, matot, tekstiilit, taulut ja astiat ovat minun heiniäni. On isäntä kyllä avoimesti myöntänytkin että omaan paremman silmän siihen hommaan ;)

5. Mikä on kotisi aarre, huonekalu, josta et koskaan luopuisi?
Rakastan vanhoja 40-60-luvun huonekaluja ja erityinen paikka sydämessäni on vanhoilla, suvussa kiertäneillä "huonekaluilla". Tunnearvokkain on varmasti pappani vanha tv-tuoli, joka sai uuden elämän limen värisen villakankaan ja verhoilun myötä. Tuoli on meillä vanhempien makuuhuoneessa ja se on rakas. Uusimista ostoksista voin sanoa, että ruokatilan kupariset tompat ovat myös tosi jees :)


Pappan limen värinen vanha tv-tuoli meidän makuuhuoneessa

6. Mikä on lempipostauksesi ja miksi?
En voi sanoa, ettäkö sitä olisi varsinaista lempipostausta. Enemmänkin on postauksia jotka muistaa ja ovat merkittäviä noin niinkuin elämänmakuisina ja tämän talonrakennusprojektin tärkeinä etappeina. 
Näistä mieleenpainuvimpia on ollut ehdottomasti taloelementtien tulo täällä, keittiökalusteiden saapuminen (mun odotettu ja aikainen joulu) täällämuuttotarkastuksen läpimeno täällä ja muuton jälkeinen ensimmäinen postaus fiiliksistä täällä


7. Meneekö sisustukseen paljon rahaa?
Eipä juuri. Tai riippuu siitä miten sisustaa ja ostaako "uutta vanhaa" vaiko kaiken uutena. Ensimmäiset ns. "uudet vanhat" huonekalut uuteen kotiin oli vanha tuoli kaksikko, jotka löysin tori.fi:stä muutaman kympin hintaan. Nämä kaunokaiset saivat uuden elämän meidän olohuoneessa ja hyvät ovatkin istua. Tarina täälläTosin nyt satsasimme ensimmäistä kertaa kunnolla ja ostimme vanhan sohvan tilalle uuden. Se taitaakin olla kallein sisustusostoksemme tähän päivään asti.

8. Miksi päädyitte rakentamaan uuden kodin?
Vanhassa kodissamme alkoivat tulla neliöt vastaan kun odotin kuopusta. Kiertelimme kauan etsimässä ns. "remppakohdetta" jonka olisimme voineet laittaa kuntoon kuten edellisenkin kotimme, mutta valitettava tosiasia vain oli että pk-seudulla yli 100m2 asunnoissa (ja varsinkin rempattavassa kunnossa olevissa) ei hinta ja laatu aina kohtaa. Samalla etsimme tonttia ja kun tämä osui kohdalle, se oli kerrasta menoa.


Talomme eteläpääty ja terassi
9. Mikä on teidän rakentajaperheen "motto", paras ohje/asenne raksa-aikana?
Me teimme kotimme rakennuttamistöistä n. 40% itse. Kuopus oli 2kk vanha kun ostimme tontin ja talomme suunnittelu alkoi. Näin jälkeenpäin en lähtisi tällaiseen projektiin näin pienten lasten kanssa ja tällä oman työn osuudella.
Mutta ne jotka eivät pelkää liata omia käsiään, voisin sanoa, että kaikkea oppii kunhan jaksaa ottaa selvää, perehtyä ja lähteä rohkeasti tekemään. Toinen neuvoni olisi, että kaikki kannattaa aina varmistaa ennen sovittuja toimituaikoja ym. Siis siitäkin huolimatta että se kirjallinen paperi olisi tullut. Säästyy paljolti turhilta virheiltä, odotuksilta ym. kun ottaa puhelimen kauniiseen käteen ja varmistaa tuleeko se tavara niinkuin on sovittu. Ja ehkä tärkeimpänä: Muista miksi ja keille rakennutat. Ota aikaa välillä perheelle ja yrittäkää nauttia matkasta.

10.Mistä saat inspiraatiota sisustukseen ja sisustusvalintoihin?
Sisustusinspiraatioina toimii blogit, sisustuslehdet ja pinterest.

11. Kuinka a) rohkea b)varma c) kekseliäs sisustaja olet? (0-100%)
Monet ystävät ja kaverit kommentoivat "rohkeita valintoja" meillä ensimmäistä kertaa käytyään, joten voisin ajatella että valintamme ovat ehkä normivirtaan verrattuna hieman poikkeavampia ja varmasti siten monen silmään rohkeita. En yleensä epäile toteuttaa sisustus- tai diy-projektia, vaan lähden ensimmäisenä selvittämään mitä sen toteuttaminen ja tekeminen vaatii ja sitten käärin hihat. Savilaastiseinän teosta minulla ei ollut lainkaan kokemusta, ja siellä se seinä komeilee ja muistuttaa tehdyn työn määrästä varsin onnistuneena versiona. Siitä kirjoittelinkin tarkempaa työselostusta täällä.

4 kommenttia:

 1. No nyt hävettää... en ole vielä saanut vastattua siihen ensimmäiseenkään haasteeseen ja sä jo ehdit postata tästäkin! Hatunnosto! ja kiva oli tätäkin lukea. Samalla annan ehkä anteeksi itselleni: meidän pojat on viime ajat pitäneet viikko sairaana, viikko terveenä, taas viikko sairaana -tahtia, joten huumori on sen puolesta ollut arjessa koetuksella. Nyt alkoi onneksi loma ja ton kaavan mukaan terve viikko, joten sisustuspostaus saa vielä(kin) odottaa :) Vaikka tosi kiva näitä muiden haastevastauksia on lukea. Ehkä vielä jonain päivänä...

  Ihanaa kevättä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, ei kuule mitään stressiä;) kaikki aikanaan. Onhan se aika ihan eri tavalla kortilla, itse nyt intouduin kirjoittamaan kun siltä tuntui. Toivottavasti teillä voidaan jo paremmin ja pääsette huilahtamaan pääsiäisenä. Ihanaa kevättä sinne teille :)

   Poista
 2. Pakko kommentoida tuon viimeisen kysymyksen osalta. Itselleni tulee aina mieleen Tillin Raksa-blogista nimenomaan rohkeat, varmat ja kekseliäät ratkaisut, joissa on mukana persoonaa mutta jotka kestävät hyvin aikaa. Teillä on todella harmoninen ja loppuun saakka harkitun oloinen kokonaisuus sekä talon pintojen, että muiden sisustusratkaisuiden suhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hertta ihanista sanoista :) Todella kiva kuulla, vaikka kyllähän sitä kävi läpi omat epävarmuudet kaikkiin ratkaisuihin liittyen. Ei onneksi vielä kuitenkaan tympäse.. ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,