sunnuntai 21. elokuuta 2016

Ehkä coolein ovikello ikinä!

Asiaa ovikellosta. Nää on niin näitä raksaajan pieniä juttuja. Lillukanvarsia, jotka menee joillakin siinä isomman paketin sivussa, huomaamatta. Eihän tämä ole monelle mikään iso juttu. Pääasia että sellainen on ja se hoitaa hommansa - ilmoittaa kun joku on oven takana.

Mutta sitten on niitä, jotka jaksavat paneutua tällaiseenkin asiaan ja nähdä vaivaa, jotta saa lopputuloksesta itsensä näköisen. Että kun kyseessä on sisääntulo (ensivaikutelma jne, you know), niin tokihan sen ilmoitusluonteista tehtävänkuvaa suorittavan tulisi olla jokseenkin edustava.

Halusimme että se olisi yksinkertainen ja musta ja sopisi talomme mustaan julkisivuverhoiluun. Hän saisi olla perinteisesti sähköllä toimiva, langatonta optiota emme ottaneet. Sitten tultiinkin ongelman äärelle: mustia (huom! siistejä/tyylikkäitä) ovikelloja on todella vähän. Klassisin taitaa olla Friedlandin ovikello.
Yllä olevia kaikki pohdittiin, kunnes satuin surffailemaan ulkomaiden sivuille ja kaskas...sieltähän se kaunokainen löytyi.

S-P-O-R-E!

www.sporedoorbells.com

Eikö ole coolein ikinä näkemänne ovikello?! Tää oli niin rakkautta ensi silmäyksellä että muita ei sitten enää katseltukaan. Spore True on kyllä kieltämättä hienoin ovikello mihin ollaan törmätty. Ovikello on täysmetallinen painike, jonka ympärillä on värillinen LED-valaistu hehku. Voidaan asentaa kaikkien tavallisten sähköistettyjen ovikellojärjestelmien painonappien tilalle (esim. Friedlandin kumistin). Ei toimi langattomien ovikellojen kanssa.

Vielä v. 2014 tämä kaunokainen olisi pitänyt tilata briteistä, joten sen hommaaminen jäi kesken ja kaiken muun raksakiireen keskelle. Mentiin siis vuosi perus Friedlandin kanssa kunnes äkkäsin että kaunokainen oli rantautunut Suomen markkinoille. Häntä saa mustana ja alumiininsävyisenä ja led-valon värinkin pystyy valitsemaan - täältä!


Spore omalla paikallaan


Lähikuvassa Spore

Erittäin huomaamaton ja silti tyylikäs
Kas näin. Meidän lillukanvarsi saatiin ratkaistua ja ollaan valintaan varsin tyytyväisiä. Meille tuli musta painike valkoisella led valolla. 
Ovikelloamme on kyllä ihasteltu ja ihmetelty vieraidenkin toimesta. Lapsilla tuntuu olevan iso kiusaus painaa erityisesti ilta-aikaan ovikelloa, kun siinä palaa nuo taustavalot. 
Enkä ihmettele, välillä siihen sortuu itsekin :)


9 kommenttia:

 1. Aivan ihana ovikello, sopisi meillekin. Minä kuulun ehdottomasti niihin, joille tällaisilla asioilla on väliä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä tämä oli se viimeisin piste "i" meidän sisääntulon yhteyteen että myönnän että kannatti nähdä vaivaa! Ihanaa että jollekulle muullekin nämä pikkuasiat merkitsevät :)

   Poista
 2. Tosi hieno! Sopisi meillekin, pitääpä katsoa innostuisiko joskus vaihtamaan tuon perus friedlandin (josta ei olla vieläkään saatu vaihdettua nimeä sinne alle kun ei tiedetä miten sen saa auki eikä jaksettu selvittää...) :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Friedland on friedland, toimii sekin. Tästä sitten kun löytyy intoa hyvä vaihtari tilalle :)

   Poista
 3. Tyylikäs sanon minä! Ja kiva, kun ei ole sellainen ihan samanlainen kuin muilla :) En itse ole pohtinutkaan vielä ovikelloa, kunhan sen aika tulee, täytyy katsoa millä fiiliksellä mennään (että onko "ihan sama mitä laitetaan kunhan se saadaan paikoilleen" vai "haluan sellaisen hienon, etsitään vaikka kuusta sopiva")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kyllä ollut yksinkertaisen tyylikäs valinta ja nuo valot on todella siistit iltasaikaan, viimeisin silaus ja korostaa tuota designia hienosti :) tsemppiä valintaan kun sen aika tulee.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Itsekin etsin vuosi sitten jotakin Renovan tyylistä ovikelloa/kytkintä, mutta ei sitten löytynyt ja Friedland tuli meillekin. Katsotaan innostuisiko joskus vaihtamaan. Nyt tuntuu kaikenlaisia rahareikiä olevan joka puolella sen verran ettei toimenpide yllä listan kärkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän tuo on. Kyllä sitä tuli itsekin surffattua ympäri netin ihmeellistä maailmaa sopivaa etsimässä, yllättävän vähän näitä perustyylikkäitä ja mustia löytyy. Onneksi kuitenkin löytyi tämä yksi joka osui ja upposi :)

   Poista
 5. ei ole missään hyllyssä mutta me laitettiin exxact kalustesarjasta painike missä kellon kuva, mun mielestä asiallinen kun samaa satsia kuin muutkin kalusteet.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,