tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kuukausi omassa kodissa

Tänään on takana tasan kuukausi siitä kun muutimme uuteen kotiin. Huhheijaa, että aika rientää! 
Elo omassa uudessa kodissa tuntuu ihanalle ja tavaratkin ovat suurin osa löytäneet paikkansa.
Edellisviikon sunnuntaina saimme isännän kanssa viimeiset muuttolaatikot purettua ja viime viikko olikin sitten ensimmäinen "muuttolaatikkovapaa" viikko meidän kodissa. Ihanaa :)28.4.2015 kuukausi muutosta. Talon sisäänkäynti ja hieman keskeneräinen rimoitus.
 Toinen lasikaide on edelleen rikki ja vaihtamatta

Toki kuukauden sisään mahtuu paljon sitä raksahommaakin vielä kuin "kauan kaivattua ja odotettua" normiarkeakin. Putkarimme pääsi vasta muutettuamme viimeistelemään jo aiemmin lupaamiansa keskeneräisiä asioita, mikä hieman kaihersi meidän mieltä. Aikaa hänellä nimittäin oli ruhtinaallisesti hoitaa hommat ajoissa valmiiksi ennen muuttoa, mutta minkäs teet. 

Sähkärimme on myös vieraillut useaan kertaan, testaamassa ensisijaisesti taloautomaatiotamme sekä varmistamassa että kaikki toimii niinkuin pitääkin. Muutama kerta on onnistuttu saamaan hälytykset soimaan, mutta käyttämällähän sitä vain oppii ;) Samalla on muutamien sähköpistokkeiden ja valojen valokatkaisimien kytkentöjä vaihdettu, kun olen käytössä todennut että toisinpäin kytkennät olisivat käytännöllisempiä. Ja sähkäriltämmehän onnistuu aina kaikki. Suosittelemme Petriä erittäin lämpimästi sähköurakoihin. Yksi luotettavimpia tekijöitä meidän projektissamme.


Kotimme eteläpiha ja iso pergola.
Aita puuttuu vielä. Sähkökaapit ovat kadun puolella ja jäävät aidan ulkopuolle.

Piha on meillä myös täysin keskeneräinen. Kevään tullessa sen tekeminen on yhä enemmän ajankohtaisempaa. Nyt pitäisikin päättää koska tilataan sorakuorma etupihalle ja multaa talon ympärille. Maa talon ympärillä ei siis ole vielä oikeassa korossa, vaan tulee nousemaan ainakin sen 20cm. Toukokuussa tämän on määrä tapahtua, mutta mistä kannattaisi tilata tuota multaa? Mullan laadussakin kun on kuulemma laatueroja. 

Isäntä sai viikonloppua aloitettua takaterassin keskeneräiseksi jääneiden päätyjen tekoa, mutta sunnuntaina sää päätti toisin ja viimeistely jäi kesken. Takaterassilta on tarkoitus tehdä yksi rappu pihallepäin, joka jäi viime syksynä terassia tehdessä meiltä kesken. 

Mitä tulee pihan kasvistoon, niin olen oikeasti kaukana viherihmisestä (onnistunut tappamaan kaktuksetkin). Olisinkin halunnut käyttää pihasuunnittelussa vihersuunnittelijaa tai edes sitä konsultointikäyntiä (mikä on kuulemma huomattavasti edullisempi) koskien kasvien valintaa ja sijoittelua. Pihasuunnitelman toimintoineen teimme arkkitehdin kanssa, joten se on kyllä tehty ja vastaa toiveitamme. Isäntä oli kuitenkin toista mieltä. 


Pioni

Niinpä olen tyytynyt listaamaan haluamani kasvit ja päättänyt tutustua tarkemmin niihin, että missä mikäkin niistä viihtyy parhaiten. Eiköhän sitä tällä tekniikallakin piha saada aikaiseksi :) Pihasuunnitelmasta lisää sitten omassa postauksessa.

Myös Puustellin asentaja Jani on vieraillut meillä useampaan otteeseen. Keittiön välitilan korjaus ja asentaminen eivät todellakaan ole mennyt meillä niinkuin Strömsössä. 
Enemmänkin näin: - liian paksun viilulevyn höyläys - välitilan lasin rikkoutuminen - uusi lasi tilaukseen- höylätyn levyn ja uuden lasin asennus - höylätyn levyn viilupinta rikki ja täplikäs- keittiön mustan sivulevyn pinnan rikkoutuminen lasin asennuksessa - uusi välitilalevy ja musta sivulevy tilaukseen- uuden taustalevyn, sivulevyn ja lasin asennus - taustalevy 20cm liian lyhyt! - uusi tilaukseen- uuden taustalevyn ja välitilalasin asennus - kalustetoimitus tehty!
Keittiön välitilan koivulevy ja lasi - Blancon allas ja hana

Keittiön välitilan koivuinen taustalevy ja lasi saatiin asennettua viime viikon torstaina vihdoin kuntoon. Suurin ongelma keittiömme välitilan korjaamisen kanssa on ollut itse materiaali, koivu. Koivulaminaattia kun ei oikein enää valmisteta missään ja varsinkaan sitä kaikkein ohuinta 3-4mm paksuista. Viilua saa, mutta se onkin sitten juuri sitä liian paksua 16mm, minkä kanssa hana ei toimi.

Jostain erikoispaikasta Turusta tämä täysin onnistunut välitilakappale sitten onnistuttiin pikana tilaamaan. Puustelli on hoitanut hommansa kaikista näistä virheistä huolimatta kyllä hyvin. Palvelu on pelannut, aina on saatu asianomaisia kiinni, virheet on korjattu ja ratkaisua on aina lähdetty hakemaan.


Keittiömme <3


Pidän kyllä kovasti tuosta koivuisesta välitilasta. Se sitoo koivuiset yläkaapit hienosti muun mustan keittiön kanssa hyvin yhteen. Keittiön niemekkeestä meiltä puuttuukin vielä valot. Niitä isäntä ei ole vielä ehtinyt asentaa. Muuten keittiö alkaakin sitten olemaan valmis.

Lopultakin :)8 kommenttia:

 1. Vautsi! Voi teitä, mulla iskee jo kateus.Ihana kun teillä on muutto takana ja muuttolaatikko-karuselli ohi. Minä ajattelin vapun jälkeen alkaa hiljalleen valimisteleen muuttoa täällä varakodissa. Tarkoistus on muuttaa kesäkuun lopussa. Mutta vielä on toooosi paljon tekemistä!
  Minäkin olen- kaikesta huolimatta jo aloittanut pihan tekemisen vaikka loppuun päästään vasta kun talorappaus on tehty. Asiat tärkeysjärjestykseen (sanon minä, muut meidän perheessä ovat erimieltä)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä mukava fiilis, kun ei enää tarvitse katsella muuttolaatikoista jos missä seinän vierellä:) Ja tämä ärsytyksen määrähän vain kertaantuu, kun on lasten kanssa kotona ja laatikot hyppii silmille koko ajan. Joten siinäkin mielessä hyvä kun saatiin laatikot purettua.
   Teillä muutto lähenee ja talo valmistuu hienosti :) Muuttoa kannattaa kyllä lähteä ajoissa valmistelemaan(jos vain pystyy/jaksaa). Ainakin itsellä tuo pakkausrumba lasten kanssa oli aika tuskien taivalta, kun isäntä oli täysin raksalla vielä kiinni. Huh!
   Nostan hattua että olet jo alkanut pihan suunnitteluun, mikä on kyllä hieno juttu. Meilläkin pihajutut etenee varsin hitaasti, eiköhän se tästä. Kovasti tsemppiä loppurutistukseen!

   Poista
 2. Kuulostaa kohtuullisen helpolta kokonaisuudelta tuo teidän välitilan levyn asennus... :D ;)
  Mutta näyttää kyllä sen verran hyvälle, että on varmasti kaiken vaivan arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olihan tuo aikamoista poskihampaiden kiristystä! Mutta onneksi lopussa (vihdoin) kiitos seisoo ja homma on nyt plakkarissa ja valmis.

   Poista
 3. Hyvä että saitte keittiön välitilan kuntoon, upean näköinen! :)

  Mä oon kans pähkäillyt mistä multaa kannattaisi tilata, kun sitä menee varmaan ihan hirveästi, enkä haluisi mitään huonolaatuistakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Scilla :) Multa-asian suhteen ei olla täälläkään vielä edetty. Yritetään kartoittaa vielä mistä ja mihin hintaan sitä "hyvää multaa" saisi (ilman muovipussinjämiä), kuutioitakun on aikalailla..

   Poista
 4. Voi hitsiläinen, miten huono tuuri teillä on ollut keittiön kanssa! Onneksi saitte homman kuntoon. Ja ihanaa, että olette viihtyneet uudessa talossa niin, että kuukausi on jo hujahtanut. :)

  Kuulisin oikein mielelläni kokemuksia tuosta taloautomaatiosta. Olisi kiva, jos kirjoittelisit siitä, minkälainen systeemi teillä siinä on, miten kilpailutus meni ja oletteko olleet lopputulokseen tyytyväisiä.

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan TODELLA huono tuuri kalustetilauksen kanssa. En olisi ikinä kuunaan voinut ajatella että joudumme tällaiseen reklamaatiorumbaan. Onneksi Puustelli on ollut sanansa mukainen ja erittäin asiakaspalvelualtis toimittaja, joka on hoitanut kaikki asiallisesti kuntoon.
   Talo-automaatiosta voisin tehdä jossain vaiheesa oman postauksen. Tämä alue oli enemmänkin isännän tontilla, ja hän teki varsinaisen kartoituksen järjestelmistä ja meidän tarpeisiin parhaiten hinta-laatusuhteeltaan toimivimmasta ratkaisusta. Voisin yrittää tässä joku ilta hieman haastatella, aika kun kuultaa muistot eikä itsellä hirveästi ole automaation suhteen muistijälkiä..

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,