maanantai 9. marraskuuta 2015

Welcome to my Walk-In-Closet!

Uskallanpa väittää että lähes jokaisen naisen haaveena on saada oma vaatehuone. Okei. Mä en ihan omaa saanu, mutta ei se haittaa. Jaettu ilo on kauniimpi ilo, vaimitensenytoli.

Nimittäin jossain vaiheessa talomme pohjaa suunniteltaessa oli koko vaatehuoneen kohtalo vaakalaudalla. Pohdin onko järkevää edes rakennuttaa koko huonetta jos siihen ei saa fiksua määrää neliöitä. Jumppaa tehtiin ja huoneen kooksi jäi 4m2. Ihan passeli määrä se onkin. 

Oma lempparini on iso ja kapea ikkuna, joka tuo huoneeseen kaunista luonnonvaloa. Kaapistoja suunnittelin aluksi L-muotoiseksi, mutta huoneen mitat aiheuttivat haasteita ja erityisesti tuon kulman järkevä toteutus. Oikealla kulmassa on vielä jakotukki, joka vaati yhden laatikoston syvyyden muokkauksen 40cm:n syväksi. Muut ovat 60 cm syviä.

Visio oli kuitenkin selkeä. Halusin viihtyisän ja lämpimän huoneen omalla persoonallisella twistillä. Vaatehuone suunniteltiin Puustellin kanssa ja kaapistot päätettiin monen jumpan jälkeen rakentaa vain toiselle seinälle. Ihan paras ratkaisu näin jälkikäteen. Halusin valkoiset laatikostot vetimettöminä, koska huone on pieni. Valkoinen tuo lisää tilan tuntua. 

Tässäpä siis hän, yksi lempihuoneistani. Welcome to my (and my husband´s) Walk-In-Closet :)
Laatikostoja meillä molemmilla on yhtä paljon, sillä erotuksella että isännän pikkulaatikostot ovat 40cm syviä. Tankotilaa on hänellä myös hieman vähemmän, johtuen tuolla kulmassa oikealla menevästä putkikoteloinnista (jakotukki), mutta kuten kuvasta näkyy, niin ei se hänen rekkinsä täynnä ole! :D
Laatikostojen valkoisen pinnan laatuun meinasin kokoamisvaiheessa purskahtaa itkuun. Kun keskustelimme  Puustellilla mattavalkoisesta, ei tullut mieleenkään että vetimettömät laatikostot voitaisiin tehdä kalustelevystä! Siis siitä sellaisesta (halvasta) josta kaikkien peruskaapistojen sivulevyt on tehty. Ja ootteko katsoneet miltä se pinta näyttää kun auringonvalo osuu siihen? Laikukas kuin mikä!

Tätä asiaa tultiin Puustellilta silloin oikein katsomaan (ravasivathan he meillä lähes päivittäin silloin), koska oma käsitykseni valkoisista mattalaatikostoista vastasi enemmänkin sitä mitä meiltä löytyy kodinhoitohuoneesta. Tätä odotin ja muuta sain. 

Koska vaatehuoneen kaapistot tulivat Puustellin yhteistyökumppanilta Finnmirrorilta (kuten kaikki esim. Puustellilta tilatut liukuovikaapistojen mekanismit, rungot ym.) he totesivat, että se nyt vain tehdään Finnmirrorilta paksusta kalustelevystä. Ja että jos laitetaan uudet tilaukseen, niin se valkoinen on sitä samaa! Argh! Voitteko kuvitella. Sanoinkin ettei laatu ihan vastaa sitä, kun jos olisin ottanut nämä koivuisena tai minkä muun pintaisena tahansa. Kyllä he ymmärsivät, muttei asialle voitu tehdä mitään.

Ja sanotaanko ettei sitä siinä tuhannen reklamaation jälkeisessä tilassa enää sitten vaan jaksanut. Ja eihän sitä enää edes huomaa. Ja olen edelleen tyytyväinen että tuo valkoinen tuossa huoneessa on. Mutta siinä kalusteiden kokoamisvaiheessa kun näitä asioita tuli esille, niin ihan "pikkuruisen romahduksen" koin tämän tiimoilta. Sillä onhan se nyt vain niin, että kun unelmaa rakentaa, niin soisi sen olevan sitä mitä olettaa tilanneensa.Kun naisihminen on haksahtanut korkokenkiin ja hamstrannut niitä reilun 10 vuoden ajalta, niin riittäähän noita. Ja koska en ole ehtinyt näitä kaunokaisia ulkoiluttamaan riittävän usein juuri ollenkaan, niin totesin että heidän tulisi päästä esille jollain muulla tavalla. 

Se on ehkä sitä vaatehuoneen feng shuita tai jotain, mutta myönnän tulevani hyvälle tuulelle näitä katsoessa. Kauniit kengät on vaan oikeasti ihania. Parempi esillä kuin laatikoissaan. Ja sanottakoon myös, että lapseni nauttivat tästä näyttelystä säännöllisin väliajoin omilla kokeiluvuoroillaan :D


Tapetin tilasin Saksasta ja peili on vanha 60-luvun painava kapine, jonka löysin edullisesti tori.fi:stä. Sille löytyi sopiva paikka tuolta takaseinältä. Siinäpä on hyvä tsekkailla päivän vaatetusta ennen ulos astumista. 

Tunnelmallista syksyä ja paljon energiaa kaikille kanssaraksaajille!
17 kommenttia:

 1. Ihana! Kiva kun olet malttanut hieman sisustaakin, meillä on vaatehuoneessa pinnat vähän sekudaa koska sehän on "pelkkä" vaatehuone. Pitäisi ehkä hieman pohtia asiaa uudestaan koska sehän on sellainen tila mihin tullaan ensimmäisten joukossa aamusta! Ja meillä tila toimii myös minun ompeluhuoneena, joten voisi senkin vuoksi hieman sisustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria :) halusin että koti ois sisustukseltaan suht valmis kun muutettiin, ja sen mukaan pyrin asiat tekeen. Siinä mielessä oon tyytyväinen koska nyt kun olen takaisin töissä, niin kovin vähänhän tuota aikaa iltasella olisi "sisustella".
   Kyllä tuohon vaatehuoneessa kannattaa muutama ajatus uhrata, varsinkin kun se on se eka paikka minne aamulla menee. Ja tietenkin jos aiot siellä vielä ommella, niin onhan se kiva kun huone tuntuu viihtyisältä :)

   Poista
 2. Vau! Todella, todella kaunis ja onnistunut lopputulos! Aivan ihana tuo tapetti :)

  VastaaPoista
 3. Todella onnistunut lopputulos. :) Ja valkoisesta kaapistosta oikeastaan kaiken väriset vaatteet tulevat kauniisti esille. Itsekin haaveilin "värikkäämmästä" kaapistosta, mutta onneksi päädyttiin valkoiseen.
  Meillä on osittan vielä vaatehuoneen tuunaus kesken, mutta ehkäpä sen jaksaisi punnertaa ensitalven aikana loppuun. :) Aivan loistava idea nuo kenkätelineet, on ehkä pakko matkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta :) enpä muuten yhtään ajatellut asiaa, että valkoisista kaapistoista tulisi nuo vaatteet eri tavalla esille. Jotenkin ajattelin vain että valkoinen tuo pieneen tilaan enemmän tilan tuntua, mutta tuo on kyllä positiivinen huomio :)
   "Kenkähyllyt" ostin Ikeasta ja idea on vapaasti kopioitavissa, jos tykkää.
   laitathan kuvia toteutuksesta kun/jos päädyt samaan :)

   Poista
 4. Harmi juttu laatikostojen osalta, mutta loistava vinkki, jonka jaot.. Ikävää saada jotain muuta kuin mitä odottaa saavansa, mutta onneksi se ei ainakaan täältä ruudun toiselta puolelta näy ollenkaan. Aivan upea vaatehuone<3 kyllä tuolla passaa pukeutua! Ja niin totta, se oma vaatehuone on täälläkin haaveissa. Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meiju :) olen muutamaa raksakaveria informoinut tuon finnmirrorin "valkoisen" laadusta mikäli esim. Puustellin kautta ottavat kaapistoja ym. Yllätti minut!
   Ja ei sitä tosiaan enää niinkään huomaa tai kiinnitä huomiota, mutta tuossa raksavaiheesaa kun saa itse valita ja vaikuttaa, niin toki sitä käy kaikki valitut materiaalit tarkkaan aina läpi.
   Oikein mukavaa viikkoa myös :)

   Poista
 5. Kiva huone. Meille tulee 5 m2 walk in closet ja myös sinne on tulossa tuo jakotukki vai mikä onkaan yhteen nurkkaan. Kuinka ison tilan sen oikein vie tuosta koko tilasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu vähän miten teillä se jakotukki sijoitettu. Meillä se on tuon peiliseinän suuntaisesti tuolla oikeassa kulmassa, eli peitelevyä on jakotukin osalta n.reilu 15cm. Sitten alkaa laatikostot.
   Jakotukin kanssa takana menee myös putkikuilu, joka on leveydeltään n.55cm ja syvyydeltään 20cm. Eli putkikuilun edessä meillä on isännällä vain 40cm syvät ja 40cm leveät laatikostot. Näin saatiin vaatehuoneen kaapistot rakennettua linjaan ja symmetrisesti huolimatta jakotukista ja putkista.

   Poista
 6. Meille myös tulossa 4m2 walk-in-closet (ja sinne se jakotukki..) ihan saman mallisesti ja olen hieman epäröinyt jääkö tila liian ahtaaksi, joten tää postaus tuli juuri tarpeeseen! Upea tila ja kaapistot ei kyllä näytä yhtään huonolaatuisilta, hienot!! Ja ainakaan teillä tila ei näytä ahtaalta :) Kiinnostaa muuten tuo sama kuin edellistä, että paljonko jakotukki haukkasi teillä tilaa kaapistoilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) mielestäni tuo 4m on varsin riittävä ja passeli tila. Meillä tuo iso ikkuna antaa kivasti luonnonvaloa ja antaa vielä lisää tilantuntua.
   Oishan se isompi vaatehuone ollut ihana, mutta kaikkea ei voi vain saada. Oon tyytyväinen tähän ja tilaakin on laatikostoissa täysin riittävä määrä meidän vaatteille :)

   Poista
  2. Jakotukin liittyen vastasinkin jo tuohon ylle.

   Poista
 7. Ihana! Ja pieni kateus noihin kenkiin... Ja onneksi saitte vaatehuoneen mahtumaan suunnitelmaan, on se vaan niin kätevää ottaa vaatteet käyttöön siitä vain esillä olevina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) kengistä osa on tosiaan yli 10v vanhoja, ja joita tulee todella harvoin käytettyä muuten paitsi juhlissa. Lieneekö tämä "vanhuus" vai mikä, mutta kovin on mukavuudenhalu lisääntynyt kenkienkin suhteen. Ei niistä silti raaski luopua.
   Vaatehuone on kyllä tosi kätevä ja liputan sen puolesta vahvasti. Tulee ihan eri tavalla käytettyäkin vaatteita kun ne ovat paremmin esille :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,