torstai 6. maaliskuuta 2014

Keittiökuvia ja suunnittelua vol.2

Keittiösuunnitelmat edistyvät. Haasteet ovat toki edelleen samat. Tosin tämän on jo jotenkin hyväksynyt. Ei sille vaan mitään voi. Valitut materiaalit: - vetimetön mattamusta ja koivuviilu ovat yksinkertaisesti harvinaisuuksia aika monella keittiövalmistajalla.

Sama keittiösuunnitelma eli emännän "suuri keittiövisio"on nyt suunniteltu kaikilla valituilla keittiövalmistajilla.
Alla muutama sananen valituista keittiötoimittajista:

Puustelli: Palvelu ensiluokkaista ja asiakaslähtöistä. Löytyy koivuviilua, mutta mattamustaan on otettava pieni vedin (eivät tee vetimettömänä). Keittiön räätälöinti onnistuu vision mukaiseksi, ei ongelmaa. Kuvat viimeistelty ja hieno on. Ei anna kuvia mukaan. Ei se halvin vaihtoehto.

HTH-keittiöt: Palvelua kehuttu, mutta käytännössä ihan ok. Ei kuulu ellet ota itse yhteyttä, ainakin meidän tapauksessa. Keittiökuvia on nyt viilattu kohta kuukauden päivät. Ei löydy koivua eikä mattamustaa, suunnittelussa musta viilu ja vaalea tammiviilu.

Keittiömaailma: Asiakaspalvelu töksäs siinä ettei kemiat yksinkertasesti menneet yksiin suunnittelijan ja emännän kanssa. Hyviä huomioita kuitenkin, kuten ikkunoiden koot ja ruokailutilan pöydän asemointi suhteessa ikkunaan ja saarekkeeseen niin, että jää tilaa liikkua. Ei anna kuvia. Odottelemme tarjousta.

Kvik: Ok palvelua, ripeä nuori suunnittelijamies. Ei mattamustaa eikä koivuviilua. Suunnitellaan mustalla viilulla ja vaalealla saarniviilulla. Antaa kuvat. Odotellaan tarjousta.

Nixi-keittiöt: Hyvät verkkosivut. Löytyy koivuviilua ja mattamustaa ja SAA VETIMETTÖMÄNÄ!! Rautainen 20v alalla ollut suunnittelijarouva, joka kuunteli tarkasti ja antoi pohdittavaa mm. integroiduista kodinkoneista. Keittiön räätälöinti vision mukaisesti onnistuu. Kuvat suunnitteilla, odotan innolla!

HTH ja Kvik ovat siis ainoat toimittajat jotka antavat keittiösuunnitelman kuvat mukaan. Kaikki muut pitävät ne itsellään. Tietyllä tavalla ymmärrän, mutten ihan täysin kuitenkaan. Keittiöitä kun voi netissä suunnitella itsekin.

Alla muutama HTH:n kuva tulevasta keittiöstä, jotta saatte paremman käsityksen millaista meille on tulossa.

Keittiö ruokailutilan suunnalta kuvattuna
HTH:n kuvat eivät ole viimeisiä, mutta jääkaappi/pakastin osiosta näette miten tammen värinen runko kuultaa ovien välistä. Tätä ideaa siis koko keittiö. Kuvasta puuttuu kuitenkin tammen väriset rungot alakaapeissa, alasokkelin kaistat sekä päätylevyt. Ne hieman keventää muuten niin kovin mustanpuhuvaa ilmettä.

Keittiö ylhäältä
Tästä kuvasta näkee, ettemme tosiaan ole tehneet HTH:n kanssa viimeistelyä. Pesuallas tulee olemaan musta ja ylähyllyjen avohyllyt eivät ole sellaisia eivätkä oikeassa paikassaan, missä niiden pitäisi olla.

Saarekkeeseen ei tule mitään toiminnallisuuksia. Se toimii puhtaasti laskutilana, jonka ääressä on sitten mukava leipoa tai kattaa ruoka vieraita varten.

Halusin avohyllyjä yläkaappien joukkoon keventämään muuten yleensä niin "pötkömäistä" kaappien riviä. Haasteelliseksi vain osoittautui avohyllyjen fiksu paikka ja siinä kaikki keittiösuunnittelijat olivat kyllä iso pettymys. Keneltäkään ei oikein tullut mitään ideoita asiaan vaikkakin esittämistäni ratkaisuista oltiin hyvinkin innoissaan.

Puustelli on ainoa jonka kanssa on kuvat piirretty valmiiksi ja täytyy sanoa että lopputulos oli aika mahtavan näköinen.

Jaettakoon nyt seuraava: eli keittiön suunnittelussa esille tulleita (tärkeitä) huomioita ja asioita:
- Keittiösuunnittelua ei voi aloittaa liian aikaisin
- Keittiömme ei loppujen lopuksi olekaan kovin suuri
- Kaappien toiminnallisuudet kannattaa oikeasti miettiä - näin varmistaa että niitä on riittävästi
- Ikkunoiden minimikorkeus lattiasta on 950mm, eli meillä jouduttiin nostamaan keittiön ikkunaa että saadaan taso alle (ei ongelmaa kun talotoimittajaa ei ole vielä valittu, arkkari tekee = jos talotoimittaja kuvioissa, maksat muutoksista)
- Integroidut jääkaappi ja pakastinkaappi ovat aika painavia avattavia vetimettömän oven kanssa - lapset?!

Keittiö on kodin sydän. Saas nähdä kuka sen sitten meillä tekee?

2 kommenttia:

  1. Hei! Täällä ollaan vastavierailulla. Näyttävät kivalta teidän suunnitelmat - mekin ajateltiin jotakin tuonsuuntaista keittiö"väritystä" eli mustaa ja puuta, mutta ei tiedetä vielä missä suhteessa. Ja sitten kun nähtiin suunnitelmat 3D-kuvana, niin keittiö näyttääkin yllättävän tunkkaiselta… Joten mietitään nyt vielä. Teidän suunnitelmat näyttävät kyllä oikein toimivilta :)

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiva että löysit tänne. Kiitos kommentistasi:) Tosiaan, musta on hankala väri sinänsä että tulee helposti aika synkkä kokonaisuus. Meillä tuo koivu on ihan ehdoton valon tuoja, enkä ole siitä valmis tinkimään. Nämäkin kuvat ovat vielä varsin alkuvaiheen hahmotelmia HTH:lla. Kokonaisuus ei tule olemaan näin tumma, kun alasokkeli, päätylevyt ja rungot ovat koivua. Myös yläkaapit tulevat olemaan koivua. Kannattaa pyytää eri variaatoita keittiötoimittajilta, jos ei tiedä minkälaisen värityksen haluaa. Itse pyysin HTH:lta kaksikin eri skenaariota keittiöstä ja tekivät ihan mutisematta (tosin näissä kuvissa on kyllä kestänyt ja kauan) Isoin haaste meillä on kyllä ollut nämä materiaalit. Mattamustaa ja koivuviilua ei oikeasti tahdo löytyä vetimettömänä moneltakaan keittiötoimittajalta. Toivottavasti teillä on materiaalien suhteen hieman helpompaa, ettei tarvitsisi niistä tinkiä.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,