maanantai 17. maaliskuuta 2014

Talotoimittaja on valittu!

Tiedättekö että näistä hetkistä minä nautin. Takana on jälleen muutamia erittäin rikkonaisia öitä, olen ollut hieman kipeä ja pätkäunet ovat takaisin - syy, kuopuksen ylähampaat ovat puhkeamassa. Vaikka univelkaa on kasvatettu viimeiset 4 vuotta (ja odotan yhä sitä yhdenjaksoista 8h unen pätkää) - kyllä, luit oikein. En ole lähes 4 vuoteen nukkunut katkotonta 8h unta! En usko että tämä on niin harvinaista pikkulapsiperheissä (ainakin toivon niin!) Tästä kaikesta huolimatta, ulkona paistaa aurinko, mittarissa on -5 astetta pakkasta, esikoinen sekä kuopus katsovat aamupiirretyitä sulassa sovussa jättäen äidille hetken aikaa nauttia oma aamukahvi. Ah!

Mutta tosiaan, talotoimittajamme on nyt valittu. Eihän se ottanut kuin 5vkoa ja lukemattomia sähköpostiviestejä, puhelinkeskusteluja  ja muutamahkoa palaveria eri talotoimittajien kanssa. Puhumattakaan hiuksia repivästä excel-vertailusta ja tarjousten viilailuista. Lauantaina se sitten vihdoin tapahtui. Oltiin päästy pisteeseen, että kaikki tämä työ oli allekirjoitusta vaille valmis. 

Kolmen kärjessä olivat talotoimittajat:
1. Plania-talot
2. Sami-talot
3. Lappli-talot

Kolmen kärjen selvittyä, teimme uusintakierroksen ja pyysimme kaikilta uudet tarjoukset tarkistusten kera sekä sisällytimme tarjouspyyntöön mm. paremmat ovet ja ikkunat sekä pieniä työvaiheita. 

Tässä vaiheessa Plania karsiutui pois. Lieneekö turnausväsymystä vai mitä, mutta pyytämiämme asioita ei oltu huomioitu, myös hinta pompsahti jostain kumman syystä ylöspäin. Yksi iso tekijä oli kattoturvatuotteiden puuttuminen, jotka ulkopuoliselta otettuna tuo kustannusta n. 5000 euroa lisää tarjouksen hintaan. Plania oli näistä kolmesta yksinkertaisesti kallein. 

Kahden kärjessä jatkoivat siis Lappli-talot ja Sami-Talot. Molemmat olivat todella aktiivisia ja räätälöivät sisältöä hyvin paljon toiveidemme mukaiseksi. Tarjoukset olivat sisällöltään lähes identtiset muutamia pieniä asioita lukuunottamatta. Mikä sitten ratkaisi?

Talotoimittajan valinnassa ratkaisi meidän kohdallamme itse fiilis mikä meille jäi. Toisaalta pienet asiat vaikuttivat ja itse isompi kokonaisuus. Sami-talojen tarjous oli kokonaisuutena ja sisällöltään laajin. Vastaukset tulivat kootusti ja selkeästi jäsenneltynä, ja jos jotain ei tiedetty, myyjämme Keijo otti selvää. Myös se, ettei myyjämme ollut vain pelkkä myyjä, vaan toimii osakkaana Sami-taloilla, vahvisti luottamusta siitä, että asiat hoituvat hänen kauttaan myös talokauppojen jälkeenkin. 

Talotoimittajamme on siis SAMI-Talot.

Talomme ei ole avaimet käteen paketti, eikä viittä vaille valmis setti (jota aluksi mietimme). Sami-talot tekee meille ulkoa valmiin talopaketin elementteinä. Sisätyöt kuten: sähköt, vesiputket, IV-putket, väliseinät, katot, lattiat, kalusteet, saunat, kylpyhuoneet ym. teetämme eri urakoitsijoilla ja toki teemme osan myös itse. Mihin aika ja osaaminen sitten riittää.  

Seuraava etappi onkin sitten rakennusluvan hakeminen. Siinäpä sitä onkin selvitystä ja dokumenttia jos tuhannen lajia otettavana selvää. Talomme kuvat ovat tällä hetkellä Sami-talojen suunnittelijoilla työn alla, joten odotamme niitä tarkistukseen. Kun kuvat saadaan valmiiksi alkaa Sähkö ja LVI-suunnittelut valittujen suunnnittelijoiden kanssa. 

Niin, LVI- Sähkö ja Maanrakennusurakoitsijoiden kilpailutukset saimme myös päätökseen ja tekijät on valittu.

On ollut hommaa, mutta on tämä kyllä hienoa kun asiat menevät eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,