keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Jouluksi Uuteen Kotiinko?

Moni raksaprojektiamme läheltä seurannut, eritoten uudet tulevat naapurimme, ovat ihmetelleet miten nopeaan talomme on noussut. He ovat siinä samassa kyselleet, että se on varmaan sitten jouluksi uuteen kotiinko?


Kuva:Pinterest

Alunperin aikataulua suunnitellessa totesimme että olisihan se hienoa. Viettää joulua uudessa kodissa. Mutta raksaaminen ja varsinkin kun osan töistä tekee itse, ei valitettavasti nopeuta tahtia yhtään. Vuorokauteen kun ei edelleenkään saa lisää tunteja. 

Muuttamisen ajankohdan ratkaisee myös yksi elementti yli kaiken: lattiavalun kuivuminen. Vastaava työnjohtajamme sanoi, että se vie vähintään 3kk. Yleisesti betonin kuivumisesta on sanottu, että 1cm per viikko. Vaikka meillä on 8cm valu, niin parempi ottaa varman päälle. Olen kuullut ja lukenut, että joillain lattiavalun kuivuminen on kestänyt jopa yli 18 viikkoa.


Kuva: Pinterest

Eli ei. Emme muuta jouluksi kotiin. Muuttoajankohdaksi on suunniteltu helmikuun loppu 2015. Aikataulussa siis ollaan ja onhan se jo ihan kohta. 

Niin epätodellista ajatella, että muutaman kuukauden päästä sitä saisi jo nukkua uudessa kodissa. Noh, kaikkea ehtii vielä tässä välissä tapahtua, joten parempi keskittyä tekemiseen ja nauttia joulun odotuksesta.

9 kommenttia:

 1. Ajattele tosiaan, kuinka nopeasti pari kuukautta hujahtaa! Meillä tavoite on maaliskuussa, joten lähes samalla aikataululla mennään. Minusta on vain hyvä, että tämä joulu menee vielä rauhaisasti ilman muuttolaatikoita ja seuraavaan jouluun voikin sitten alkaa satsata jo ajoissa. Jouluvalot päälle juhannuksen jälkeen, eikös :)

  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, sanoin miehelle että ens vuonna oon ihan jouluhullu kun on eka joulu uudessa kodissa, aloitan jo lokakuussa koristelut ynnä muut, mutta hyvä että mähän olen jo myöhässä siinä vaiheessa... :D

   Poista
  2. Mrs S, olen ihan samaa mieltä mitä tulee tuohon jouluun. Mielikuva nurkissa pyörivistä muuttolaatikoista ja keskeneräisistä listoista ym. joulukuusen valossa ei ihan hirveästi innosta. Ensi jouluna voikin viettää sitten oikein "kunnon" joulua ja todennäköisesti kaikki viimeistelytkin on siihen mennessä jo tehty. Ja vielä niistä jouluvaloista: meidän etupihalla kasvaa iso tuija johon nyt jo haaveilin jouluvaloja, mutta kun ei tule sähköjä niin todennäköisesti jäänee juhannukseen (hih!)

   Maria: Joulukoristeethan taitaa aikalailla tulla kauppoihin lokakuussa, joten siinä mielessä oot hyvinkin ajan hermolla ;)

   Poista
 2. Hih, taitaa olla mittayksiköissä virhe, cm muuttunut vahingossa mm tai todella ohut lattiavalu ja hidas kuivumisaika. Erinomaisesti ootte kyllä edistyneet projektin kanssa, tsemppiä loppurutistukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenkka tarkkanäköisyydestä. Tämä nyt korjattu. Tätähän tämä on kun emäntä innoissaan suoltaa tarinaa, eikä aina keskity kunnolla. Ja kiitos tsempistä, sitä kyllä tarvitaan. To-do lista on loputon.

   Poista
 3. Meillä on sama tavoite, muutto helmikuun loppuun mennessä. Tosin ollaan kyllä rakennettu vuosi pidempään, joten te olette kyllä olleet erittäin nopeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin Maria loppusuora siis häämöttää. Aika samassa vaiheessa taidetaan olla, vaikken itse oikein sisäistä koko asiaa vielä että oikeinko "loppusuoralla" :) Nostan teille isosti hattua, että olette itse tehnyt talonne alusta lähtien. Harva moiseen urakkaan uskaltaa lähteä. Meillähän taloelementit nopeuttivat rakennusvaiheita huomattavasti. Tsempit teille myös loppuvaiheeseen :)

   Poista
 4. Meilläkin on ollut tavoitteena että jouluksi kotiin, tosin lähdettiin liikkeelle väljästi vuoden 2015 joulusta... ;) Todellisuudessa jonkinlainen realistinen haave voisi olla maaliskuun loppu, mutta ollaan armollisia itsellemme ja huhtikuu hyväksytään myös. Nämä siis jos kaikki menee ilman ongelmia. :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa Hertta hyvälle teidän aikataulu, sekä Joulu 2015 että kevät 2015. Aikataulutuksessa on mielestäni tärkeintä se, että se on realistinen eikä liian tiukille vedetty. Kiireessä kun raksaa niin tulee vain huonoa jälkeä. Tämän vuoksi me unohdimme Joulu 2014 muuttotavoitteen. Ei ole niin kiirus ja pieni väljyys aikataulussa on vaan hyväksi. Ei aina mene niin kuin Strömsössä.. ;)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,