tiistai 2. joulukuuta 2014

Raksaviikot 21&22: Levytettyjä pintoja, asfaltointia ja konvektorin asennusta

Raksalla on parin viime viikon aikana saatu kaikki sisäseinät ja katto levytettyä valmiiksi. Viime viikolla timpurimme ahersi ikkunanpielien kanssa ja sai myös ne valmiiksi. Pitäneekin tässä mainita, että meillä on ollut erittäin hyvät ja ammattitaitoiset timpurit. Ja ovat mukaviakin vielä. Työn jälki on ollut hyvää ja mikä parasta, heiltä tulee myös ideoita ja ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin. 


Ke 19.11.2014: Levytetyt olohuoneen seinät ja katto.
Myös valaisinten paikat osittain porattu.


Ke 19.11.2014 Näkymä eteisaulasta 

Isäni ahkeroi kylpyhuoneen kiviseinien kanssa ja sai ne viimeisiä valuja vaille valmiiksi. Kylpyhuoneen seinät teimme Siporexista. Nyt odottelemme suihkun osien saapumista, niin päästään tässä ja putkien kytkennöissä eteenpäin. Isäni teki kylpyhuoneen oviaukkoon myös lisävalut lasioven kiinnittämistä ajatellen. Karmeja meille ei siis tule.Ke 19.11.2014 Kylpyhuoneen oviaukko ja lisävalujen muotitKe 19.11.2014: Näkymä kylpyhuoneesta Saunaan

Saunaan meille tulee lasiseinä ja lasiovi kylpyhuoneeseen päin. Kuten aiemmassa kirjoituksessa (klik) kerroin, olisimme saunaan halunneet vastakkain olevat lauteet, mutta vaikka saunamme on varsin tilava (5m2), niin huoneen muoto ei anna periksi. 

Tässä tulemme yhteen toiseen erittäin tärkeään huomioon rakennuttamisessa. Nimittäin vaikka huoneen koko olisi neliöissä fiksu ja tilava, niin tilantuntuun vaikuttaa todella paljon se minkä muotoinen huone on. Neliö on aina tilavampi kuin suorakulmio. Tämän olen nyt itse käytännössä huomannut, vaikkei tähän paperilla välttämättä ymmärrä/hoksaa kiinnittää huomiota ja erot saattavat olla seinien mitoissa pieniä. 


Ke 19.11.2014: Konvektorin asennusta

Raksaviikolla 21 isäni ja isäntä ahkeroivat konvektorin paikoilleen asennuksen parissa. Talossamme on maalämpö ja viilennystä hoitaa maalämpöön kytketty Chillerin konvektori (klik). Isäntä suunnitteli laitteen ns. "hotelli"-tyyliin pienen wc:mme alaslasketun katon sisään. Konvektorista näkyy siis olohuonetilaan ainoastaan pienet ritilät vähän niinkuin hotelleissakin näkyy nuo ilmastointiritilät. Emme halunneet mitään pömpeliä katon rajaan roikkumaan, joten tämä idea oli enemmän kuin hyvä. Pikkuwc:ssa laite on täysin katon sisässä piilossa. 

On se isäntä vaan eri kätevä mies :)


Ke 19.11.2014: Konvektorin ritilät näkyvät
huonetilaan tähän tyyliin

Perjantaina 21.11 tapasimme ja kävimme keskusteluita yhden potentiaalisen ulkoportaiden kaidetoimittajan kanssa. Näistä sitten ihan oma postauksensa, kunhan olemme päätökseen toimittajasta päässeet.

Raksaviikko 22 oli työviikkona lyhyempi, sillä timpurimme levyttivät ikkunoiden pielet ja suojasivat ne valmiiksi tasoitushommiamme varten (jälleen kerran timpurimme fiksu idea, kiitos :)!)Ke 26.11.2014: Levytetyt seinät, ikkunanpielet ja katto.
Valaisinten paikat porattu auki valmiiki.
 Ikkunat suojattu. Konvektorin ritilät näkyvät tilaan
eteisaulan puoleisessa seinällä.


Ke 26.11.2014: Lähikuvassa levytetyt ikkunanpielet ja suojamuovi.


Isäntä piikkasi keskiviikkoiltana liittymäkohtamme väliaikaisen asfaltin pois, sillä pysyvä oli määrä laittaa ennen ensimmäisiä pakkasia.Ke 26.11.2014 Poispiikattu asfaltti liittymäkohdasta

Meillä oli todellisia haasteita löytää fiksunhintaista asfaltoijaa tekemään 11m2 asfaltti. Hurjan hintaista touhua! Asia tuli onneksi puheeksi maaurakoitsijamme Raunon kanssa ja saimme tiedot hänen käyttämästään asfalttifirmasta. Hinta oli tähänastisista edullisin. Pikipojilla aikaviive oli 2h ilmoituksesta. Asfaltti oli kunnossa seuraavana päivänä puolen päivän aikaan. Ihan loistavaa toimintaa.


To 27.11.2014: Asfaltoitu ja viimeistelty liittymäkohta

Lauantaina 29.11. ahkeroitiin takan piipun pellittämisen parissa katolla. Pellittäjät tekivät työnsä muutamassa tunnissa ja nyt on sekin homma hoidettu. Jälki oli hyvää.


La 29.11.2014: Pellitykset tehty piipun ympärille


Joulufiilikset ovat jotenkin olleet allekirjoittaneella hukassa. Isäntä oli viime viikolla pari päivää pois työreissussa ja arki sekä raksa jäi allekirjoittaneen harteille. Raksaväsymys on ajoittaista eikä sitä varmasti yhtään auta pätkäyöt, mutta lapsia ajatellen jouluun oli vaan pakko virittäytyä. Ja hyvä niin. Teki terää ja kyllä se fiilis sieltä tuli kun saatiin muutama pelti pipareita paistettua ja koristeltua. Lasten innostus on niin tarttuvaa :)Ke 26.11.2014: Joulufiilistä ja pipareita


Omasta toiveestani isäntä lähti lauantaina meidän kanssa Espoon Tapiolan joulunavaukseen, jossa oli lapsille kaikkea kivaa ohjelmaa. Ehdottomasti hienoin numero oli Joulupukin saapuminen Akateemisen katolta vaijerilla. Huh! Ja tontut myös. Mikä odottamattominta, juuri sillä hetkellä alkoi sataa lunta :) Ihana päivä pitkästä aikaa vain perheen kesken, vaikka isäntä raksalla pienesti piipahtikin.La 29.11.2014 Tapiolan joulunavaus ja Joulupukin saapuminen


Tällä viikolla suojaamme raksalla pistorasioita ja valaisinaukkoja tasoitushommia varten. Isäntä on myös saanut takaterassin lähes valmiiksi. Allekirjoittaneen on tarkoitus päästä maalaamaan ulkorimoja niin, että saataisiin ne vihdoin asennettua ulkoportaita vasten. Katsotaan mitä ehditään. On todella paljon hommaa tällä viikolla raksahommien lisäksi, tiedossa siis tiukka viikko :) 
2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää raksalla! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Scilla :) Kyllä siellä on ihan kivan avaraa, kun ollaan jaksettu siivota säännöllisesti. Välillä vaan tuntuu ettei tahdo aika riittää kaiken tekemiseen, vaikka emme olekaan menossa jouluksi uuteen kotiin.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,