perjantai 12. joulukuuta 2014

TapettiTuskaa!

Aletaan olla siinä vaiheessa, että saan laittaa talon tapetit tilaukseen. Ihanaa ja kamalaa!

Tämä on varmasti se asia, jossa voisin käyttää Sissarin (sisustussuunnitelijan) ammattitaitoista mielipidettä. Nimittäin tapettien maailma on V-A-L-T-A-V-A! Olen varmasti käyttänyt kymmeniä tunteja pläräten netin ihmeellisessä maailmassa eri tapetteja, tilaten mallipaloja ja käyden "omalla ajallani" K-Raudassa ja Värisilmässä selaamassa tapettikirjoja. 

Tapettivaihtoehtojen ehdoton kulmakivi ja se, josta en ole ollut valmis tinkimään, on keittiöön tuleva Cole & Son Woods tapetti.

Keittiössämme se tulee näyttämään tältä:Winledin kuva. Keittiömme tapetti

Ongelmana tapettiasiassa on eteisaulamme tapettivaihtoehto. Eteisaulan tapettivaihtoehto on ainoa jota en ole osannut päättää vierashuoneen lisäksi. Eteisaulamme näkyy olohuoneeseen, joka yhdessä ruokatilan ja keittiön kanssa muodostaa kotimme n. 60 neliön sydämen. Eteisaulan tapetin tulisi siis olla jotenkin yhteensopiva tuon keittiön tapetin kanssa ja haluaisin että siinä olisi myös väriä.

Kotimme sisustussuunnittelijana olen pyöritellyt näitä vaihtoehtoja kauan (ja kaikki paino sanalla K-A-U-A-N). Vaihtoehtoja on oikeasti niin paljon ja kaikki aivan mielettömän ihania. Mitenkä siis löytää se, joka on tyyliltään meitä ja miellyttää meitä molempia? 

Kärkikolmikkoon ovat löytäneet nämä kolme aivan ihanaa Econ tapettia.  Näissä tapeteissa pidän yksinkertaisista kuvioinneista ja selkeästä graafisuudesta. Näistä joku päätynee myös vierashuoneemme tapetiksi. Mitä mieltä olette?

1. Tapetti: Eco Earth
Tässä tapetissa pidän mustavalkoisesta graafisuudesta ja yksinkertaisesta kuviosta. Suurena pintana tapetti luo seinään mielenkiintoista struktuuria ja antaa sille väriä. Joskin mustahkoa sellaista, mikä on ainoa asia mikä tässä vaihtoehdossa mietityttää. Onko liikaa musta-valkoista, kun tuo Woods tapetti on väriltään myös musta-valkoista? Onko tämä tapetti vaihtoehtona liian tumma, kun eteisaulaan ei oikein tule luonnonvaloa mistään? 2. Tapetti: Eco Revival


Econ Revival tapetti on yksi suosikeistani ja vahva ehdokas (Myös isäntä piti tästä kun sai valita muutamista vaihtoehdoista suosikkiaan) Selkeä graafinen kuviolehti (tai kuusi) kuviointi toistuu kauniina ja tapetissa on pientä tummanruskeaa, harmaata ja mustaa sävyinä.  Tällä tapetilla eteisaulaan saisi ihanasti väriä, mutta onko kuvio liian tiheä? Sopiiko design tuon keittiön Woods- tapetin kanssa yhteen?


3. Tapetti: Eco Claesson Koivisto Rune 1816

Tämä tapetti osui silmääni tällä viikolla vieraillessani K-Raudan tapettiosastolla. Väriä ja selkeää graafisuutta.  Pidän tapetin pohjalla olevasta siniharmaasta sävystä todella paljon. Kysymykseksi jäänee mitä mieltä isäntä on tästä sävystä, sillä aiemmista samantyylisistä hän ei pitänyt. Värisävy oli niissä ehkä enemmän kuitenkin minttuun taittava. 

Mitä mieltä olette? Mikä on teidän suosikkinne?

4 kommenttia:

 1. No woodsihan se on siellä teilläkin tosiaan! :-) Se on kyllä niin kaunis, että onkohan ikinä tehty kauniimpaa tapettia? Noista sinun vaihtoehdoista tykkään tuosta jossa on lehtiä, siinä toistuisi sama luonto/puu-teema kuin woodissakin. Muutoinkin olen huomannut, että kannattaa valita jokin "teema" sisustukseen, ja peilata valinnat sitten siihen, eli mikä sopisi siihen parhaiten. Auttaa huomattavasti niissä tilanteissa kun tuntuu olevan jumissa vaihtoehtojen kanssa :-) Meillä oli ekassa talossa puu-käpylä-teema, ja nyt toisessa sellainen melkein mustavalkoinen pehmo-loft :-D

  VastaaPoista
 2. Woods on kyllä niin ajattoman kaunis klassikko. En tosiaan tiedä kauniimpaa tapettia vaikka niitäkin varmasti kyllä löytyy. Kiitos vinkistä. Mietinkin tuota ns. yhtenäistä linjaa. Meillä kun tulee koivua sisustuksellisesti aika moneen tilaan, niin sinänsä tämä luonto aihe olisi toimiva. Tämä lehtitapetti on kyllä kaunis ja katsotaan nyt mihin päädytään. Sanoinkin isännälle että kaksi näistä ja sitten mallailen niitä seinille, jonka jälkeen tehdään päätös että mikä tapetti menee eteisaulaan ja toinen vierashuoneeseen. Tapettimenekki kun on rullallisesti aivan sama kumpaankin tilaan, mikä sinänsä hyvä juttu :)Teidän sisustussuunnitelma kuulostaa hyvälle. Ihanaa kun on noin selkeä visio. Niin ja aivan ihana valinta se keltainen kodariin. Odotan innolla kuvia sieltä.

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään eniten kolmosvaihtoehdosta, mutta eteiseen ehkä kuitenkin toi kakkonen. Ja Lyden perustelut oli erinomaiset, komppaan niitä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Essi. Numerot kakkonen ja kolmonen lähtivät tilaukseen. Se kumpi tulee eteiseen, jää vielä nähtäväksi. Hauska huomio oli näitä tapetteja tilatessa, että tuossa "lehti" tapetissa on tuota samaa siniharmaata sävyä mitä Claesson Koiviston tapetissa. Yksiin menevät siis tämän sävyn osalta, mikä kyllä kiva ylläri :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,