perjantai 16. tammikuuta 2015

Lattia on kuiva ja talossa on valot!

Ihan mahtavia uutisia heti näin vkonlopun alkuun! Betonilattiamme on kuiva tai ainakin tarpeeksi kuiva lattian vesieristyksille. Päästään aloittelemaan siis lattialaatoitusten vesieristyksiä. 
Ja talossamme on valot!

Betonilattiaan porattiin tiistaina neljä reikää kosteusmittausta varten. 


Ti 13.1.2014 Suihku/wc-tilan lattiaan porattu kosteusmittauksen
reikä ja anturi

Tänään kosteusmittauksesta vastaava tuli käymään ja katsomaan miltä lattiamme kuivuusaste näyttää. Ja hyvältähän tuo näytti. Betonilattiamme on kuivunut todella hienosti ja prosentuaalinen kosteus on tällä hetkellä 66-78% välillä. Tosin tähän päälle taitaa tulla vielä se 2% virhemarginaali, mutta lattiamme jää siltikin alle tuon vaadittavan 85% arvon vesieristyksille. 

Parin viikon päästä laitetaan puulattia, joten muu lattia ehtii tänä aikana vielä hyvin kuivua lisää. Puulattiamme olikin jo saapunut Orient Occidentille ja odottaa noutoa heidän varastossaan. 


To 14.1.2015 Olohuoneen Led-valot Winled Lilja16


Sähkärit uurastivat talolla eilen koko päivän ja saivat laitettua sekä olohuoneen että keittiön kattoon Winledin Lilja 16 led-valot. Myös loput pistorasiat ja valokatkaisimet olivat löytäneet paikkansa. To 14.1.2015 Olohuoneen Led-valot Winled Lilja 16


Eilen illalla talolle maalaamaan mennessäni, sain kunnian napsauttaa ensimmäisenä valot päälle. Ja olihan se hienoa! Tuli valkeus ja kaunis sellainen. Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen valitsemaamme valon väriin. Olimme ensin valinneet valon sävyksi 3000k mutta tämä jäi arveluttamaan. Habitare-messuilla keskustelin näytteille-esittelijöiden kanssa ja varmistuin että 4000k se on oltava. Sähkärimme toi Winledin valopaneelin näytteille, josta valojen sävyerot kävivät hyvin ilmi. Ja niin se 4000k valikoitui ja varmistui.

Valo on juuri sellaista kauniin raikkaan valkoista kuin halusimmekin. Ei liian kylmää, muttei liian keltaistakaan. Ja meillä nuo Winledin Liljat toimivat ns. yleisvalaistuksena himmentimillä. Himmentimillä kirkkautta saa säädettyä, eli luotua myös hieman hämyisämpää yleisvalaistusta jos sellaista haluaa. Ihan mahtavaa! 

Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu ja tapetoimisurakka. Valoa siihen hommaan onkin nyt riittävästi :) 5 kommenttia:

 1. Hieno homma! Tuota vauhtia pääsette muuttamaan suunnitellussa aikataulussa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Hertta:) Lattian suhteellinen kosteusprosentti oli kyllä pieni jännäri meillä. Jos se ei olisi ollut riittävän kuiva, olisi aikatauluja jouduttu uudelleenorganisoimaan monenkin tahon kanssa. Nyt päästään vetämään lattioiden vesieristeet ja aloittamaan betonilattiamme korjaus. Pidetään sormia ristissä että kaikki menee niinkuin pitääkin:)

   Poista
 2. Onnittelut valoista! Hyvältä näyttää tuo sävy. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Scilla :) Olemme kyllä todella tyytyväisiä valojen määrään ja sävyn laatuun.

  VastaaPoista
 4. Hei Karolina ja hauskaa alkanutta vuotta myös:) Hyvä idea koota raksablogeja. Kävin lisäämässä omamme ja mielenkiinnolla seurailen teidän projektin edistymistä :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,