keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Menikö metsään...

..takan väri? 

Takkamme oli määrä pinnoittaa ensi viikolla, mutta Sydänmuurauksen pojat soittelivat yllättäen eilen ja ilmoittivat menevänsä pinnoitushommiin samantien. Takkamme sai siis eilen pinnoituksen, eli lopullisen ulkoasunsa. 

Takkamme on täysin oman mallimme mukaan meille tehty, ja siitä kerroinkin aiemmin täällä (klik).  Myös takan väri ja ulkokuoren pinta on tehty valitsemamme sävyn ja tyylin mukaan. 

Piipahdimme eilen illalla perheuinnin jälkeen raksalla katsomassa takkaa. Isäntä sen olikin jo nähnyt, ja kommentoi ulkoasua - ihan siisti (?!) Tämä ei tietenkään allekirjoittanutta vakuuttanut. Sävyn valitsemisessa meni nimittäin aika kauan, ja se miltä se näyttäisi takassa jännitti aika paljon. Haluttu sävy oli sellainen vaalean harmaa, lähes greige.


Ke 20.1.2015: Takkamme pinnoitus sivulta,
sävyero näkyy vasten valkoista takaseinää

Ensimmäinen reaktio kun napsaisin valot (4000k) päälle, oli että: - Takkahan on valkoinen! Ei, en missään nimessä halunnut valkoista takkaa, mutta siltä se yleisvalossamme näyttää. Armottomat 4000k valot!Ke 20.1.2015: Takan pinnoituksen ja paperin (f497) sävyisen takaseinän sävyero

Sävyero tulee kuitenkin paremmin esille kun valoja himmentää ja varmasti vieläkin paremmin kunhan saamme muut riippuvalaisimet ja lattian paikoilleen. Mutta silti. Tuntuu ettei takassa ole sitä väriä mitä hain. 

Aivan hirveän vaikeaa arvioida miltä nuo pienet mallikappaleiden sävyt näyttävät isompina pintoina. Isäntä lohdutti, että ainahan takan voi maalata, mikä on totta. Mutta en jaksaisi heti tämän projektin päätteeksi lähteä uudelleen takan tuunaukseen, kun se olisi voinut olla kerralla kunnossa. Ke 20.1.2015: Takan valmis pinnoitus ja valkoinen takaseinä 4000k valaistuksessa

Yllä olevasta kuvasta näette kuinka valkoiselta takkamme näyttää 4000k yleisvalaistuksessa. On totta mitä sanotaan valon vaikutuksesta sävyihin ja tämä on nyt itse todettu. Onneksi meillä tuota valaistusta saa himmennettyä, jolloin takkakin tulee enemmän esille. 

Olen päättänyt jäädä odottamaan miltä tuo sävy näyttää kunhan saadaan enemmän valmista pintaa ympärille. Mietin myös, että koska sisustuksessamme käytän paljon värejä, voi itse asiassa olla hyvä että takkamme on todella vaalean harmaa, mutta kuitenkin tarpeeksi harmaa että luo kontrastia paperin valkoisille seinille. 

Takan piipun pannan kanssa oli myös jonkinlaista ongelmaa ja ihmetystä, mistä olemme jälleen yhteydessä Sydänmuuraukseen.

Ai niin, ja talossamme on nyt myös ulkovalot. Ulkovalot olisivat saaneet olla hieman kirkkaammat (nyt 3000k), mutta tälle ei enää voi mitään.  Ja kellarissa on myös valot.

Hiphei ja tervemenoa raksavaloille ihan kohta :)!

EDIT (23.1.2015): Takan piipun pannassa ei ollutkaan mitään ongelmaa. Lähinnä vain ihmetystä meidän "maallikkojen" toimesta, mikä osoittautui turhaksi. Musta piipun panta on nyt asennettu ja hieman vinossa ollut piipun asento korjattu. Takan ulkomuoto muuttui mustan piipun myötä heti paljon ryhdikkäämmäksi. Ai että :)!


To 22.1.2015 Takkamme mustalla piipulla

7 kommenttia:

 1. Varmasti hyvä odotella että muu sisustus on valmis ja miettiä sitten uudestaan takan sävy. Tosin omaan silmääni takka näyttää oikein hyvältä, ja toisaalta tuskin teillä on kovin usein "täysi valaistus" päällä silloin kun takkaa poltellaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta :) Olet kyllä oikeassa tuosta täysvalaistuksesta. En nimittäin usko, että meillä tulee se olemaan päällä, kun takassa on tuli. Se on enemmänkin sellainen "siivousvalaistus".

   Jotain oli kuitenkin yön aikana tapahtunut takalle, sillä väri oli tänään paljon parempi ja jotenkin syvempi. En tiedä olisiko pinnoite kuivunut yön aikana ja väri sitä kautta syventynyt, mutta paremmalta se jokatapauksessa näytti. Yksi syy saattaa myös olla se, että takka sai tänään mustan piipun. Se toi kaivattua ryhtiä ja hyvää kontrastia tuolle pinnoitteelle.

   Poista
 2. Takka näyttää varmasti tosi hyvältä kun kaikki ympärillä on valmista. Itse huomasin, että sitä suhtatui jokaiseen yksittäiseen asiaan melko kriittisesti raksavaiheessa. Sitä oli niin kovin väsynyt ja ehkä perussuhtautminen ihan kaikkeen overall oli enemmän pessimistinen kuin optimistinen. Kaikki oli vähän huonosti välillä...tai siltä se tuntui. Nyt kun muutto on takana, sitä ei jaksa ihan jokaiseen asiaan kiinnittää samaa huomiota, joskin nytkin tulee välillä se tunne, että ei perhana...tuokin. Meillä on myös 4000k ledeissä ja voi luoja kun ne kaikki räväyttää päällä on tunne kuin aurinkoon katsoisin. Tykkään kyllä ja himmentimellä saa erilaista fiilistä. Yhdessä huoneessa oleva epäsuora (kattoon upotettu) lednauha vääristää kuitenkin seinän väriä sen verran pahasti vihreään suuntaan, että sitä tuskin tulemme koskaan pitämään päällä. Tällaista se kuitenkin on, kaikkea ei voi tietää etukäteen ja ainahan senkin seinän voi maalata jollain toisella sävyllä ;) Tsemppiä loppurutkistukseen. Hieno talo tekeillä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Kyllä tämä raksa-aika on yksi suurimpia koittelemuksia mitä ihminen voi itselleen valita. Mutta ei parane valittaa, oma on ollut valinta ja lopussa se kiitos seisoo vaikka rankkaa onkin. Itseä ehkä eniten jännittää se, miten kaikki sopii toisiinsa. Se hetki nimittäin lähenee ja sitä odotan todella paljon. Sitä on käyttänyt niin valtaman määrän aikaa värien, kaikkien materiaalien ja kalusteiden suunnitteluun sekä tapettien valintaan, että odotukset ovat tietynlaiset. Sitä se tämäkin oli. Olin mielessäni kuvitellut sävyn tietynlaiseksi ja kun se ei sitten sitä ollutkaan, pettymys oli suuri. Nyt takka kyllä näyttää jo paremmalta, en tiedä onko tuo pinnoitteen kuivuminen jotenkin syventänyt tuota väriä, mutta väriä siinä on jo enemmän. Takka saa tosiaan jäädä nyt tuollaiseksi, ja katsotaan kun muu koti ympärillä valmistuu että muutetaanko sävyä muuksi vai jääkö tuollaiseksi. Onnea teille uuteen kauniiseen ja ikiomaan kotiin! Ihan mahtavaa päästä asumaan kaiken uurastuksen jälkeen uudessa kodissa ja te pääsitte viettämään jo ensimmäistä jouluakin :) Muuttopäivää odotetaan täälläkin jo kovasti, Nauttikaahan arkielosta uudessa kodissa :)

  VastaaPoista
 4. Moi, samaa mietin minäkin, että varmaan kannattaa odotella kunnes kaikki muukin on paikoillaan, että miltä se väri sitten näyttää. Tunnen kyllä sympatiaa, kun itsekin ollaan juuri kaikkien materiaalivalintojen äärellä (lattiat nyt eniten tässä kohtaa mielessä), että miten sitä voi olla varma, että kaikki a) näyttää isolla pinnalla hyvältä ja b) sopii keskenään yhteen. Jos ne onkin sitten jotain aivan kamalaa kakofoniaa keskenään kun on pinnoille isketty. Apuva!! Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin tuon tunteen. Sitä miltä kaikki näyttää yhdessä odotan jännityksen sekaisella kauhun innostuksella. Kalusteet tulevat meillä ensi perjantaina, joten se on joko paras joulu allekirjoittaneelle tai jotain aivan muuta.. Sympatiat myös teille. Materiaalivalintojen kanssa pähkäily on kyllä ihanaa mutta myös tuskastuttavaa. Vaihtoehtoja kun on niin hirveän monta ja aina on riskinsä että metsään menee. Mutta onneksi pintoja voi aina uusia eikä kenenkään maailma lopu siihen. Tsemppiä lattian valitsemiseen. Meillä pohdittiin aikoinaan myös laattaa keittiöön, mutta koin että haluan yhtenäisen lattiamateriaalin koko suureen olohuone-keittiö-ruokatilan yhteyteen. Niinpä meillä tulee puulattiaa myös keittiöön.

   Poista
 5. Hei, mikä takan väri on? Meillä pitäis valita takan väri ja tuntuu niin hankalalta pienistä värimalleista valita. Teidän takka on kyllä kivan värinen. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,