keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Muuttovalmisteluja..

Viime viikon torstai oli todella hieno ja jännittävä päivä! 
Talolla oli vipinää koko päivän. Heti aamusta pidettiin aiemmin peruutettu Kvv-tarkastus, joka meni sellaisenaan läpi. Puolen päivän aikaan saapui lasiliikkeen mies asentamaan saunan lasiseinää sekä muita lasielementtejä. Iltapäivällä pidettiin muuttotarkastus, joka sekin meni läpi!! Pieniä huomioita tosin tehtiin, jotka eivät muuttamista estä. Näitä tulee kuulemma aina. Sitten saapuivatkin sähkärit jatkamaan hommia ja me lähdettiin koko perhe juhlimaan :)

Muuttotarkastuksessahan kiinnitetään erityistä huomiota asumisturvallisuuteen. 
Tämä kävi meidän muuttotarkastuksessa hyvin ilmi. Naapurimme talonrakennusprojekti on alkanut ja viereisellä tontilla on jos jonkinmoista työkonetta ja rekkaa. Tarkastaja kiinnittikin huomiota riittävän turva-aidan pituuteen ja olemassaoloon. 

Ensimmäisenä lähdimmekin siis kiertämään taloa. Katsottiin että kattoturvatuotteet oli asennettu kuten pitääkin. Meille yllätyksenä tuli se, että joudumme hieman lyhentämään katolle vieviä tikkaita niiden alapäästä, Tämä syystä etteivät lapset pääse siitä katolle kiipeämään. Meillähän maanpinnan korko ei  vielä ole lopullinen, eli nykyisen pihan päälle tulee vielä n. 20cm maata ympäri taloa.

Kaikki kaiteet olivat myös asianmukaisesti paikoillaan. Asia johon kiinnitettiin huomiota, oli puurimoituksen ja betoniportaiden väli, joka meillä oli 2cm liian leveä (väli saa olla kuulemma max.5cm). Tänne väliin joudumme siis laittamaan puulankun vaakaan, jottei esim. lapsi astu vahingossa välikköön ja murra jalkaansa (näin tarkastaja asian muotoili). Ei ole onneksi iso asia korjata.Pääsisäänkäynnin rikki mennyt lasikaide.

Rosterin poijjat onnistuivat muuttotarkastusta edeltävänä päivänä rikkomaan toisen lasikaiteen lasin asennuksen aikana. Tässä vaiheessa kävikin ilmi, että lasit olivat vääränväriset -täysin mustat! Ihan mustia laseja ei haluttu vaikka musta puutalo onkin, vaan savunharmaat. Uudet lasit ovat tilauksessa ja rikki mennyt lasikaide tällä hetkellä vielä paikoillaan. Lasi ei murene vaan on rikki kaiteen sisältä, joten sinänsä siitä ei ole vaaraa. Tällä ei ollut muuttotarkastukseen myöskään vaikutusta.

Koska pihamme on vielä täysin keskeneräinen, keskusteltiin paljon myös eteläpihan pengerrysten korkeudesta (n.0,5m) ja siitä tuleeko niihin jotain aitaa (ei tule!). Pihaan tulee senverran multaa, että korkeusero tulee pienenemään huomattavasti. Myös eteläterassimme on päädyiltään keskeneräinen ja maankorkoon nähden tiputus on muutaman askelman verran. Tämän isäntä tekee valmiiksi heti kun vain kerkiää. Muuttotarkastuksessa kiinnitettiin siis paljon huomiota tippumisvaaraan ja korkeuseroihin. Onhan tonttimme rinnetontti.

Suurin huomio muuttotarkastuksessa oli kuitenkin lasten "nukkarin" iso ikkuna. Meillä ikkunat ovat kaikki n. 2,3m korkeita, joten niiden tulee olla 6mm tasolasia. Jostain syystä tämä lastenhuoneen ikkuna oli tullut Sami-Taloilta 4mm:n tasolasina, mikä huomattiin tarkastuksessa. Ikkuna ei siis täyttänyt määräyksiä. Ei kun ikkuna vaihtoon ja reklamaatiota Sami-taloille asiasta! Onneksi homma hoituu sisäikkunan vaihtamisella, eli ei tarvitse KOKO ikkunaa ottaa seinästä irti, huh!Lasten "nukkarin" vaihdettava ikkuna väärällä tasolasilla

Ja niin se homma oli ohi! Muuttotarkastuksen läpimenoa lähdettiin juhlistaan koko perheen voimin meren rantaan hyvän ruoan ja juoman ääreen. Oltiin se kyllä niin ansaittu! Kippis läpimenneelle muuttotarkastukselle to 12.3.2015!Viikonloppuna saimme seuraa anopista ja appiukosta ja ahkeroimme talolla aina iltaan saakka, lasten kanssa, luonnollisesti! Sain eteisaulan seinän tapetoitua ja isäntä ja appiukko listoittivat väliovia ja laittoivat jalkalistoja paikoilleen. Anoppi pesi seiniä ja lapset juoksi ympäriinsä, jiihaa!
Eteisaulan valmis tapetti ja jalkalistat la 14.3.2015Ruokatilan valmiit jalkalistat la 14.3.2015

Ehdimme viikonloppuna käydä myös Ikeassa hakemassa esikoisen huoneen ja vierashuoneen vaatekaapit. Niitä kasattiin sunnuntai-iltana ja isäntä sai appiukon kanssa myös kodinhoitohuoneen laitteet vihdoin paikoillen.

Esikoisen huoneen vaakaappien rungot kasattuna su 15.3.2015

Kodinhoitohuoneen pesutorni ja kuivauskaapi paikoillaan

Sitten meille saapuikin herra Yrjö kylään ja muuttovalmistelut tyssäsivät tähän päivään saakka. Lapset oireilivat lievästi jo viime viikolla, mutta salakavala yrjö iski meihin vanhempiin tällä kertaa kunnolla. Itse olen säästynyt näiltä aiemmin vain pahoinvoimalla, mutta nyt tuli siipeen oikein kunnolla. Noh, pieni nestemäinen detox-kuuri on aina paikoillaan ;) 

Isäntä sanoikin, että tuntuu kuin olisi ollut viikon lomalla, kun ei ole kahteen päivään ollut talolla! Hah, no niimpä. Lausahdus kertonee jotain meidän tämänhetken arjesta. Mutta siellä se nyt on. Talolla. Saadaan asioita  taas eteenpäin ja ekat tavarat olisi tarkoitus kantaa sisään viikonloppuna. Jei!

21 kommenttia:

 1. Oikein paljon onnea! Ihan huippua!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea! Ihan mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kyllä mahtavaa, vaikka siltikin niin epätodellista yhä.

   Poista
 3. Vau, hienolta näyttää!! Onnea!!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Onnea!! Varmasti mahtavat fiilikset! Ja tosi kiva muuten tuo eteisaulan tapetti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kyllä mahtava fiilis, vaikkei omaan tajuntaan ole oikein vieläkään iskostunut se että vika viikko on kohta menossa tässä tilapäisasunnossa. Kait sitä kohta herää tästä raksapumpulista, heh!

   Poista
  2. Ai niin ja eteisaulan tapetti on kyllä omakin lemppari. Tuo kivasti kaivattua väriä aulaan. Tapetti on Klaes Koivisto Runen mallistosta.

   Poista
 5. Onnittelut! :) Mustakin hieno toi eteisen tapetti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tapetti on Klaes Koivisto Runen mallistosta ja tykkään kyllä itsekin kovasti :)

   Poista
 6. Ihan mieletöntä (paitsi tuo Yrjö-vierailu), onnea! Olipa ajankohtainen postaus, me kun jännitetään huomista muuttotarkastusta... Tsempit muuttoon!!! Peukut pystyssä, että mekin muutetaan osa tavaroista samaan aikaan eli viikonloppuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos kiitos ja onnea teille myös :) näyttää siltä että me tosiaan muutetaan samaan aikaan. On tämä kyllä mahtava etappi saavuttaa, vihdoin ja viimein :)

   Poista
 7. Koko blogi kahlattu viimein läpi. Sylin täydeltä onnea muuttotarkastuksen läpäisemisestä! Mielettömän uurastuksen olette tehneet. Teidän kirjoituksia lueskellessa iskeytyi omaankin tajuntaan vasta se, mitä itse rakentaminen todellisuudessa tarkoittaa. Meillä onneksi molemmat pystyy tekemään täyttä iltaa rakennuksella, joten ehkä pieni helpotus sen suhteen. Mutta onnea teille vielä kerran! Upea talo kerrassaan. Odotan innolla laajempia sisäkuvia. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi:) Onhan tämä ollut aika urakka. Pienten lasten kanssa raksaamisessa on omat haasteensa ja varsinkin kun tekee osan hommista itse. Helpompaa tämä tosiaan olisi ilman lapsia tai vähän vanhempien lasten kanssa, siltä osin teillä on varmasti "kevyempää". Laittelen kuvia lisää kun päästään siihen pisteeseen :)

   Poista
 8. Hei, saanko vielä kysyä vanhaan postaukseen että mistä tätä klaes koivisto runen tapettia hankit? Aivan täydellinen eteisen väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sonja! Kiva kun olet löytänyt blogimme.
   Tuo Klaes Koivisto Runen tapetti on ihan K-Raudasta tilaustuotteena tilattu. Ei ole tietääkseni ihan kaikissa K-Raudoissa kun ovat kauppiasvetoisia, huomasin tämän itse myöhemmin. Itse olen tilannut tuon Espoon Merituulen K-Raudasta. Ja kyllä, se on tosi kaunis tapetti jossa on mukavasti väriä :)

   Poista
 9. Hei N! Pakko kysyä vielä, että miten tarkastaja mittasi niitä ikkunoiden paksuuksia? mekin olemme nimittäin vähän pohtineet, että mistä tiedämme varmasti, että meille on toimitettu oikean paksuiset ikkunat? -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman myöhässä tämä vastaus, en ollut huomannut kysymystäsi aiemmin. Meillä tarkastaja koputteli ihan ikkunoihin. Tuntumalla pystyi kyllä huomaamaan että lasi oli ohuempaa mitä muissa ikkunoissa. Ja lasin paksuuden pystyy muuten ainakin skaalan ikkunoissa tarkistamaan ikkunan pokan sisäkarmista. Siellä on todella haalealla kaikki ikkunan tekniset merkinnät (jos on sattunut ikkunoiden pesun myötä ottaan skaalan pienet tekniset tarrat pois, niinkuin minä tein).

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,