tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kun suunnitelmat muuttuu...

Eilinen KVV-tarkastus peruttiin. Isäntä ja putkarimme päättivät näin viikonloppuna. Syynä puuttuvat Puustellin kalusteet ja niistä aiheutuneet hanojen/altaiden asennusongelmat. Kodinhoitohuoneen allasta ja hanaa emme saa asennettua ennenkuin reklamoidut ja uudet massiivikoivuiset pöytätasot saapuvat. Näitä odotellaan yhä. Toinen ongelma onkin keittiössä.

Keittiömme välitila on koivua, jonka päälle tuli viime keskiviikkona kirkas lasi. Isäntä asensi välitilan koivulevyn edellisviikonloppuna ja pohdiskeli tuolloin, että mahtaakohan hana mahtua tuohon omalle paikalleen näin paksulla taustalevyllä (16mm)? Puustellista vakuuttivat, että koska meille tulee Blancon hana, kyllä se siihen mahtuu.
No, viime lauantaina selvisi, että tuon 16mm paksun koivulevyn ja välitilalasin kanssa Blancon hana EI MAHDU! Siis hana kyllä mahtuu ja kääntyykin hienosti, mutta et saa kuumaa vettä laisinkaan, sillä hanan termostaattiventtiili ei mahdu kääntymään ääriasentoonsa. Lasi tulee vastaan. Että tosi kiva!
Yllä oleva kuva demonstroi ongelman. Vipua et saa ääriasentoon vaan jää muutamasta millistä kiinni.
 
Puustellille homma on jo (taas) reklamoitu ja hoidossa, eipä siinä mitään. Puustellin asentaja tulee ja taustalevy viedään puusepälle höylättäväksi ja hiottavaksi. Tosin lasi saadaan ehjänä irti ainoastaan lasiliikkeen poisottamana, eli tämän tulisi tapahtua samaan aikaan. Tästä sanoinkin isännälle, että informoi Puustellin päästä että osaavat tilata sen lasiliikkeen miehen imukuppiensa kanssa samaan aikaan paikanpäälle.

Sinänsä KVV-tarkastuksen siirtyminen ei ole katastrofi. Se voidaan pitää esim. samaan aikaan muuttotarkastuksen kanssa. Ja jättääpä tämä siirto nyt sitten enemmän aikaa (=lue:tämän viikon) näiden asioiden viimeistelyyn ja loppuun saattamiseen. Mutta silti. 

Tätä säätämisen määrää. Että ottaa päähän. Taas. Puh, Grrr ja Murr!

Ps. Huomioikaa siis kanssaraksaajat, että hanan toiminnoille jää riittävästi tilaa, mitä ikinä otattekaan välitilaan materiaaliksi. Ikinä kuunaan en olisi voinut kuvitella, että näinkin voi käydä.

10 kommenttia:

 1. Voi harmi! Varmasti rasittavaa kun joka asiassa tuntuu tulevan jotain ikäviä yllätyksiä... :/ Toivotaan että saatte kaikki lopulta niinkuin pitää ja että Puustelli hoitaa reklamaatiot asiallisesti. Voimia sinne teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Scilla :) Kärsivällisyyttä koetellaan kyllä nyt ihan kunnolla! Toivon kovasti, että tällä viikolla saataisiin nämä kalusteasiat vihdoin edes jonkinlaiseen kuosiin.

   Poista
 2. Teillähän näyttää jo huomattavan valmiille (vertaan omaan tilanteeseemme :). Meille tulee muuten sama hana, mutta saarekkeeseen, ei siis tuota ongelmaa. Hienon näköiset keittiönkaapit, betonilattia ja puupinnat teillä:) Koeta jaksaa noiden kaikkien vääntöjen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Kiitos Piia :) Poskihammasta purren yritetään parhaamme mukaan kasvattaa jokseenkin olemattomaksi kuihtunutta pinnaa..
   Hyvä juttu että teillä tuo Blancon hana tulee saarekkeeseen. Ei olisi käynyt pieneen mieleenkään tällainen ongelma, vaikka isäntä kuulemma tätä vähän aavisteli taustalevyä asentaessaan. Tsemppiä ja voimia teille myös sisätöihin :)

   Poista
 3. Voi kurjuus! Näköjään jok'ikinen pienikin yksityiskohta pitäisi tarkastaa itse.

  Mutta teidän keittiö näyttää kyllä todella upealle! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisi varmasti pitänyt mutta jossain asioissa sitä haluaa uskoa kalusteliikettä joka on kokonaisuuden suunnitellut. Taustalevyn paksuutta isäntä ihmettelikin asennusvaiheessa. Nimittäinkeittiön kaappien taustalevyt ovat ohuempaa koivulevyä ja sellainen olisi tuohon välitilaankin sopinut passelisti. Eihän sitä levyn paksuutta lasin takaa ketään huomaa, mutta kaitpa tässäkin oli taas joku oma merkityksensä..
   Ja kiitos :) Olen kyllä keittiöön tosi tyytyväinen. Kunhan nyt vain saataisiin se loppuunasennettua ja valmiiksi.

   Poista
 4. Tulee kyllä mieleen, että rakennuttajan pitäisi olla kaikkien alojen asiantuntija; koskapa nämä osien toimittajat ovat niiiiiin kapean sektorin osaajia, että kämmejä tulee ropisemalla.

  Sanon vaan, että voi itku taas kerran!
  Joku tietysti viisastelee, ettei tällainen tapa eikä siis ole oikeesti vaarallista, mutta kyllä se vaan on liikaa pinnankiristystä.
  Jollei itsellä olisi kahmalokaupalla näitä kämmejä, en varmasti edes uskoisi todeksi.
  Jospa se siitä vielä iloksi muuttuisi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tämä Merja on. Aika monet asiat saat itse tarkistaa raksan aikana, sillä kyllä näitä virheitä muuten tulee. Mutta eipä tällainen tullut pieneen mieleenkään.

   Vaarallinen tämä ei ole, mutta täysin turha juttu jälleen kerran. Olisi ihanaa kun nämä kalustejutut olisivat edes joltain osalta menneet meillä putkeen, mutta Mr. Murphy päätti toisin. Sillä jos muuten on Raksan osalta mennyt suht hyvin, niin onhan sitä tähän loppuun muutama kapula pakko laittaa..

   Poista
 5. Argh, tunnen tuskasi ja otan osaa! Todella raivostuttavia tällaiset takaiskut, ja vaikka kuinka yrittää miettiä jokaisen yksityiskohdan ettei näitä "toiminnallisuus rajoittunut koska kukaan ei ajatellut" -ongelmia rakentaisi, niin helposti joku stiplu tulee. Toivottavasti saatte asiat järjestymään ilman että jää muistuttavia jälkiä.

  Edellisessä asunnossani (en siis ollut rakentamisessa mukana) oli useampikin hölmöys, joista kärkisijoille nämä:
  1. Tuulikaapin henkarikaappia ei saanut auki jos tuulikaapin ovi oli kiinni, koska henkarikaapin ovi otti oven kahvaan kiinni
  2. Keittiön tason alla nurkkakaapin ovet oli asennettu väärillä saranoilla, eivätkä kaapin ovet auenneet kuin 90-astetta. Karusellin alatasolta oli himppasen vaikeaa ottaa kulhoja :D Onneksi Domus lähetti oikeat saranat kun jollain messuilla asiaa heille ihmettelin. Edellinen asukas oli vuosia käyttänyt keittiötä ilman että asia oli häirinnyt.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti :) Joo, kyllä nämä (keittiön tai minkä tahansa muun tilan) toiminnallisuudet näyttelevät pääroolissa kun suunnitellaan hyvää ja käytännöllistä (tyylikkyyttä unohtamatta tietenkin) kalusteratkaisua.

  Sympatiat sulle koetuista kodin epäkäytännöllisista kämmeistä. Onneksi ymmärsit ottaa asian puheeksi ja Domus hyvitti tilanteen korjaamalla sen:)
  On todella raivostuttavaa, kun tehdään keittiöitä tai kylpyhuoneita muttei osata ajatella sen käyttöä arjen osalta. Mihin suuntaan ovet avautuvat(etteivät kolise vastapäätä olevan laatikoston tai kaapin kanssa), avautuvat oikein niin että saa tavarat ulos tai pystyt avaamaan ovet niinkuin ne pitääkin. Puhumattakaan mekanismeista. Meidän vuokrakämpässä on tällä hetkellä niin onneton roskismekanismi (jos sitä oikeastaan voi siksi edes kutsua), että meinaa palaa hermot ",melkein" jokakerta. Ja roskia on sen vuoksi aina jossain muualla kuin siellä missä pitäisi. Noh, onneksi sitä ei tarvitse enää kovin kauaa sietää..

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,