perjantai 27. helmikuuta 2015

SNEAK PEAK: Valmiita pintoja

Tällä viikolla talolla (huom. se alkaa oikeasti tuntumaan  jo TALOlta, ei enää raksalta :D ) ovat ahkeroineet sähkärit ja putkari. Timpurimme käväisi maanantaina saumaamassa kurasyöpön ympäristön laatoituksen, joka tehtiin samaan tyyliin mitä suihkutilamme seinälaatoitus.


Pe 20.2.2015 Kurasyöpön saumausta vaille valmis laatoitus

Valmista pintaa on tullut hienosti. Lapset olivat viime viikonloppuna yökylässä pappalassa ja me ahkeroimme isännän kanssa aamuvarhaisesta sinne klo 22.30 asti. Sitten ei enää vaan jaksanut. Isäntä sai viime pe-la pukuhuoneen seinät ja pikkuwc:n katon paneloitua. 


La 21.2.2015 Pukuhuoneen paneloitua haapaseinää

 Sähkärit asensivat perjantaina myös Tulikiven Touch Screenin paikoilleen.La 21.2.2015: Pukuhuoneen haapaseinää ja Tulikiven ohjauspaneeli

Itse sain sunnuntaina aamusta levytetyt ja hiotut ovien pielet osittain maalattua ja loppupäivä menikin olohuoneen Clayworksin savilaastiseinän kimpussa. Tästä oma postauksensa myöhemmin. 
Tiistaina sähkärit saivat ensimmäiset seinälamput asennettua. Siellä ne AJ:t nyt odottavat käyttäjäänsä :)


Ti 24.2.2015: Makuuhuoneen asennetut AJ:t

Keskiviikkona keittiömme sai välitilalasin. Keittiö ja muutama muu kalustekokonaisuus odottaa yhä puuttuvia reklamoituja osia keskeneräisinä. Puustellin kalusteista ei ole kuulunut vielä mitään, vaikka osan piti saapua tällä viikolla. Reklamaatioiden määrä on ennätysluvuissa, josta en jaksa sen enempää edes kirjoittaa. Tukka meinaa lähteä sitä mukaan kun on kalusteita koottu. Kalustetilauksemme ei ole ollut mitään muuta kuin täynnä virheitä ja vääriä kalusteita.

Sähkärit saivat tällä viikolla myös talon hälytinjärjestelmän asennettua ja kytkettyä. Putkari on ahertanut jakotukkien parissa ja viikonloppu menee häneltä hanojen ja suihkujen asennuksen kimpussa, sillä KVV-tarkastus on maanantaina. 

Irtisanoimme vuokrakämppämme tänään, joten muuttoon valmistautuminen alkaa olemaan konkreettisesti käsillä. Miten ihmeessä se siltikin tuntuu niin kaukaiselta ajatukselta?

12 kommenttia:

 1. Toihan on jännä oivallus, toi suuntaa vaihtava ladonta.
  Se, että peruslaatalla saa jonkun jipon aikaiseksi on hieno homma.
  Joskus on yllättävän pienestä kiinni, että valkoinen laatta ei näytä ihan samalta kuin kaikilla muilla. Saumauksen väri on yks konsti muuttaa ulkonäköä. Tollasta suunnan vaihtoa en ollu itse tullut ajatelleeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan :) Peruslaatoille on vaikka minkälaisia erilaisia ladontatyylejä, joilla saa erilaista ilmettä edullisesti. Tämä meillä oleva ladontaidea on Pinterestin inspiraatiokuvastani ja isompi pinta samaista tyyliä löytyy suihku/wc-tilastamme. Kurasyöpön laatoittaminen samaan tyyliin oli itseasiassa timpurimme ehdotus. Khh kun on muuten kaapistoiltaan valkoista/koivua/betonilattiaa, niin innostuin ideasta. Toki pitää myöntää ettei timpuri lähtenyt laatoittamaan tätä ihan tuosta vain, vaan tämä ladonta aiheutti hieman miettimistä. Niinpä piirsin hänelle kummastakin - sekä kurasyöpöstä että suihkutilamme isoista seinistä, mittakaavassa kuvan ladonnan kulusta. Olemme tykänneet tästä todella paljon. Sauma-aine on tummanharmaa, eli tuo ladontatyyli korostuu sillä entisestään. Näin halusimmekin. Pientä pintastruktuuria muuten valkoiseen/harmaaseen tilaan :)

   Poista
 2. Hurjaa, teilläkin on muutto tosi lähellä. Jotenkin tätä on odottanut tietysti tosi kovasti, mutta kuten sanoit, se tuntuu vielä oudon kaukaiselta. Ja epätodelliselta. Iloa loppurutistukseen! Ja toivottavasti kalustetoimitusreklamaatiot hoidetaan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tuo on. Muutto on lähellä vaan silti se tuntuu vielä niin kovin epätodelliselta. Talolla on vielä paljon tehtävää, vaikka paljon on myös saatu aikaiseksi. Se ehkä aiheuttaa myös tuon epätodellisen tunteen...että tuleeko tästä oikeasti näin pian jo valmista? Kalustereklamaatiot ovat olleet loputon suo. Viimeksi eilen tuli taas esille lisää reklamoitavaa. Reklamaatiot on hoidettu asiallisesti ja hyvin, mutta alamme vain väsymään tähän jatkuvaan reklamoimiseen. Mitään kalustekokonaisuutta ei saa vietyä loppuun kun aina joku osa on virheellinen.

   Poista
 3. Tosi hauska tuo kurasyöpön ympäristön laatoitus! Teille tulossa muitakin vähän erikoisempia seiniä/valintoja. Ihanan rohkeita ootte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät :) Me tykkäämme myös. Meillä on seinäpinnoissa aika paljon väriä ja struktuuria, sillä kotimme ei tosiaan ole perus musta-valkoinen väritykseltään. Saviseinää tehdessäni mietin että onko tämä jo liikaa, mutta nyt kun se on kuivunut, niin sävy on todella kauniin vaalea ja tuo sen kaivatun struktuuripinnan tuohon isoon tilaan. Sävy sopii myös todella hyvin takkamme vaalean sävyn kanssa yhteen, joten siinä mielessä olemme tyytyväisiä. Kotimme sisustuksen suunnittelun punaisena lankana olen pitänyt harmoonisen värikästä mutta modernia tyyliä, jolla luodaan kodikas tunnelma. Katsotaan kuinka siinä onnistutaan :)

   Poista
 4. Huikeaa.... minkäkin jo ehdottelin että pitäisikö tämä varakoti irtisanoa mutta ei kuulemma vielä uskalla muuttopäivää päätää... Mutta todella, teillä alkaa jo näyttää siellä valmiita! Reipasta!!
  Raksa-iloa loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meilläkin on muuttopäivä vielä päättämättä. Muuttotarkastushan sen aikalailla sanelee, eli toivotaan että menisi meillä läpi. Se on parin viikon päästä, eli vähiin nämä päivät kyllä käy :)

   Poista
 5. Tuo on parasta aikaa, kun rupeaa tulemaan valmista pintaa kovaa kyytiä :) sytyn erityisesti pukuhuoneen paneeliseinäille! Tuosta kurasyöpön ympärystästä haluan nähdää kuvaa valmiina, vaikuttaa meinaan tosi vinkeälle =)

  VastaaPoista
 6. Näin on :) Ja kiva jos tykkäät haapapaneeliseinästä. Se on kyllä omasta mielestänikin tosi kaunis ja sopii koivun kanssa hyvin yksiin.
  Katsotaan jos jossain vaiheessa ehdin laittamaan kuvaa tuosta suihkutilamme seinästä, joka on samaa ladontaa isommalla pinnalla. Yksi sähkäreistämme sanoi kyseistä ladontatyyliä "psykedeeliseksi". Heh, mitä se sitten tarkoittaakin ;)

  VastaaPoista
 7. Aivan mielettömän tyylikäs tuo samainen pukuhuoneen haapapaneeli, ja hymyilytti vielä enemmän kun mitoitus ja oviaukko ja ohjausopaneelikin näyttää täsmäävän meidän pukkarin kanssa :D Itsellä on vielä valinta tekemättä, vaikka erilaisia paneeleita olen käynyt bauhausissa jo silittelemässä. Mitä paneelia tuohon käytitte, ihan "tavallista" haapapaneeli vai jotain hienompaa? Erityisesti nurkka on tehty todella tyylikkäästi, pisteet paneloijalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Välitin kehut talon isännälle, joka on siis pukuhuoneen seinät paneloinut. Samaan tyyliin tulee saunan seinät, jotka isäntä tekee myös itse ml. saunan lauteet ja katto.
   Haapapaneeli on STS-profiililla olevaa paneelia. Isäntä metsästi näitä paneeleita aika monesta paikkaa ja tilasi jostain Treelta päin puualan yritykseltä (en tiedä firman nimeä, mutta voin kysyä jos haluatte tiedot)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,