keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Haussa moderni takkasetti

Meillä on ihana takka, jonka polttaminen on (myönnän) jäänyt vähälle aurinkoisten kelien myötä. Toinen havaittu käytännön puute takkaan liittyen on yksinkertainen, siisti ja tyylikäs takkasetti. Kohentaminen ja palavien puiden "oikaisu" ilman kohennustikkua on jokseenkin mielenkiintoista puuhaa (kröhöm!). Tällainen olisi siis hankittava, joskin se ei ole hankintalistan kärjessä näin kesällä.

Siistiä takkasettiä etsiessä havahduin kuitenkin siihen ikävään tosiasiaan, että aika vähissä näyttävät olevan. Suurin osa on tuota perus "takorauta" settiä, joka ei nyt ihan uppoa meidän suht moderniin sisustukseen.

Haussa olisi yksinkertainen, musta ja kuitenkin moderni takkasetti, joka ei maksa maltaita. 
Netistä löytyi muutamia perus-tyylikkäitä ehdokkaita, jotka ajattelin jakaa teidän kanssa. Takkavälinesarja HTT Kelo musta,
puuvirrat.fi

Takkavälinesarja, claesohlsson.fi


Puuvirroilta ja Claes Ohlsonilta löytyi ihan kivat ja edulliset vaihtoehdot. Claes Ohlsonin vaihtoehto on tosi edullinen (24,95€) ja perussiisti. Ainoa mikä näissä mietityttää on tuo kaareva muoto. Pitänee käydä Ohlsonilla tsekkaamassa ihan livenä.


Netraudasta löytyi PP-Tuotteen kaunis kulmikas takkasetti Simple (joka näyttää olevan vielä tarjouksessa), ja joka on yksi potentiaalisin ehdokas. Yksinkertaisen kulmikas, kahvallinen takkasetti, jossa lapio, harja ja kohennuskoukku. Mikä parasta tämä sopisi hyvin vasten takkamme pientä seinänviertä. Väreinä meitä miellyttävä musta, valkoinen ja antiikkihopea.

Meillä ei tosiaan ole hirveästi seinäpinta-alaa takan ympärillä, joten takkavälineiden tulisi olla sellaiset että ne mahtuvat tuohon tilaan ja ne saa ns. "piiloon". Täällä on kahdet vilkkaat pikkukätöset varmasti tikuissa kiinni, jos ne roikkuvat vapaina.


HTT 900 Takkasetti, puuvirrat.fi

Puuvirtojen HTT Takkasetti 900 olisi tämän suhteen kätevä. Takkavälineet olisivat omassa "ämpärissään", joka on vielä kaunis katsella. Hinnaltaan tämä vaihtoehto on ok.(<50€).

Toinen vaihtoehto olisi Bauhausin Aduro (69,90€), jonka kokoa on pakko varmaan käydä paikanpäällä katsomassa.


Takkasetti Aduro, bauhaus.fi


Meillä tuo "ämpärimäisyys" vaan saattaa tilan suhteen aiheuttaa ongelman. Takan kummaltakin puolelta on käynti keittiöön ja seinäpinta-alaa on n. 10cm takan kummallakin puolella. Laita siihen sitten ämpärityylistä takkasettiä kolisemaan.

Yksi designsetti ja hinnaltaan omassa luokassa painiva vaihtoehto on myös pakko laittaa. Nimittäin Rais takkavälinesetti Buteo (185€). Kaunis, mutta aivan liian tyyris.

Rais takkasetti Buteo, sarokas.fi

Tällä hetkellä eniten silmää miellyttää netraudan tarjoama PP-tuotteen takkasetti Simple. Ellei parempaa ja edullisempaa kulmikasta vaihtoehtoa jostain löydy, niin saattaapi olla että kallistumme tähän.2 kommenttia:

  1. Meille tuli Pislan HTT 870, se on ihan perussiisti ja kun ostettiin se Tallinnan reissulla, oli hintakin melko edullinen. :) Toinen pitäisi kyllä löytää jollain aikataululla saunaan, siinä pitäisi sitten ehkä olla jo puiset kahvat. Tuo kantikas on kyllä hieno, ämpärimallinen näyttää vähän tuhka-astialta ja lapsethan ovat pieniä vain hetken. :)

    VastaaPoista
  2. Tuo Pislan malli on kyllä ihan perussiisti ja varmasti vieläkin edullisempi Tallinnassa. Katsotaan mihin me päädymme, nyt ei olla tosiaan hirveästi takkaa polteltu ja onneksi on vielä kesääkin jäljellä (kun se nyt edes alkaisi ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,