tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kaksi tuolivanhusta

He olivat osa kolmikkoa ja lahja. Tarkalleen ottaen rouvan vanhempien häälahja vuonna 1958. Valmistajana oli Lopen huonekalutehdas. Sittemmin kolmikosta tuli kaksikko kun ryhmän suurin jäsen, 3-istuttava sohva, annettiin rouvan veljelle. Ajan kuluessa kaksikko unohtui ullakolle ja kankaat ränsistyivät. Viime vuonna mies oli heittää heidät juhannuskokkoon, mutta rouva sanoi ei. Niimpä mies päätti koittaa jos joku ostaisi heidät. Silloin minä astuin tarinaan mukaan. 


Oli sattuma, että katsoin tori.fi:tä juuri silloin. Ihastuin heidän ajattomaan ja kauniiseen muotoiluun ja mikä parasta, he olivat pari! Niimpä otin yhteyttä mieheen heti. Lunastushinta oli muutama kymppi ja olin onnessani. Te kauniit!

Poikkesimme Pääsiäisenä Tampereen matkamme yhteydessä hakemassa nämä kaksi vanhusta uuteen kotiin. Runkorakenne tuntui jykevältä ja oli tunnustelun mukaan hyvässä kunnossa. Olivathan he miehen mukaan olleet vintillä kuivassa ja hyvässä säilytyksessä.

Ajatuksena oli verhoilla heidät aluksi itse. Sittemmin tulin toisiin ajatuksiin, koska homma olisi ollut allekirjoittaneelle täysin uutta (vaikkakin hyvin mielenkiintoista) ja vienyt luultavasta hurjan paljon aikaa näiden kaikkien muiden tekemättömien töiden lisäksi. Niimpä pyysin verhoilusta tarjouksia ja päädyimme yhteen Espoolaiseen verhoiluyritykseen. Kankaan hankimme itse, sillä saimme sen suhteiden kautta selvästi huokeampaan hintaan. Tuolit verhoiltiin vaaleanharmaalla villakankaalla.

Eilen hain heidät kotiin. Ja heistä oli tullut vieläkin kauniimpia.

Tarkkasilmäisimmät huomaavat että tuolien jalat ovat hieman eriväriset. Ne on tarkoitus vielä hioa ja lakata samanvärisiksi kuluvan viikon aikana.

Mutta on ne ihanat. Vai mitä mieltä olette?
Pidän hyvin paljon vanhoista huonekaluista ja niihin liittyvistä tarinoista. Oli ihanaa löytää kaksi "uutta" vanhaa tuolia suht huokeaan hintaan täydentämään olohuoneemme vajaata sisustusta. Nyt on pari tuolia lisää millä vieraiden kelpaa istua :)11 kommenttia:

 1. Voi että onkin kauniit!! Tuo harmaa villakangas oli kyllä nappivalinta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli kyllä onnistunut valinta, niin sanoi verhoilijakin :)

   Poista
 2. Onpa tosiaan kauniit tuolit, hyvä löytö! Minulla olisi vähän samantyylisiä isoäitini vanhoja tuoleja odottelemassa "aikaa" verhoilla ne uudelleen. Mistähän kaupasta sitä saisi haettua? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näitä parillisia vanhoja tuoleja liikkuu yllättävän vähän, joten olin enemmän kuin tyytyväinen kerrankin onnistuneeseen nopeaan lunastusliikkeeseen :) Se "aika" on tosiaan kortilla tällä hetkellä, minkä vuoksi itsekin päädyin suosimaan ihan alan ammattilaista. Olisin tykännyt ottaa tämänlaisen haasteen mielelläni vastaan, mutta tuolit olisivat siinä tapauksessa valmistuneet varmasti vasta vuosien päästä.
   Toisaalta, onhan se "aikapankki" olemassa, josta voisi ehkä löytyäkin joku vastapalvelusta vastaan tekemään jotain tällaista. Eipä tullut itse mieleen kuin vasta nyt, höh..

   Poista
 3. Hienot! Meille on haaveissa myös tuolipari olohuoneeseen. Pitääkin ottaa käytetyt tuolit tarkkailuun kun siihen pisteeseen päästään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi :) Ei kun ilmoitusvahti tori.fi:hin voimaan.

   Poista
 4. Loistavasti sopivat teidän olohuoneeseen! :) Vanhat tuolit on upeita. Itselläni on aarteena ukkini vanha tuoli, jonka hän on aikanaan saanut 50-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Tuoli on matkan varrella verhoiltu pariinkin kertaan uusiksi, ja on kyllä viimeinen huonekalu josta luovun. Tuoli jolla on tarina yksi kalleimmista aarteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykätään kyllä itsekin ja sopivat mielestämme myös hyvin tilaan.
   Nuo perheen sisältä perityt vanhat huonekalut ovat kyllä arvossa mittaamattomassa. Itsellänikin on isoisäni vanha tuoli makuuhuoneessa (joka näkyikin aiemmassa postauksessa), jonka verhoilimme limenvihreällä villasekoitekankaalla muutamia vuosia sitten. Se tuoli tulee kulkemaan mukana pitkään :) Ja aina siinä istuessa tulee mieleen pappa ja miten hän istui siinä aina iltaisin <3

   Poista
 5. Oi että kun tyylikkäät! Tosi hienot!! Haluisin jotain ton henkistä meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Scilla. Ovat kyllä aika ajattoman modernit ottaen huomioon, että ovat 50-luvun vanhat tuolit. Saatiin ripaus vanhaa uutta ja tykätään paljon, suosittelen :)

   Poista
 6. Aivan ihanat! Kateellisena kuolaan noiden perään. :P

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,