sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Sauna rakentuu

Sauna ei ole meillä vieläkään valmis, vaikka aiemmin sen valmistumisesta mainitsinkin. Näin on vaan käynyt. Isäntää tämä on ressannut ja ymmärtäähän tuon. Saunan nimittäin piti olla valmis jo kuukausi sitten, ja viikot ne vain vilisee. Turnausväsymys, lyhyet illat, pihatyöt ja mahdollisuus vihdoinkin harrastaa urheilua ovat vieneet voiton. Ja syystä.

Sovimme kuitenkin että saunan viimeinen deadline olisi kuopuksen 2-vuotis syntymäpäiväjuhlat. Samalla juhlimme myös tupareita perhepiirissä :) Pari viikkoa siis armonaikaa.

Ideoita olen hakenut Pinterestistä. Tällaista meille on jotakuinkin tulossa (joitakin ideoita napsittu kaikista kuvista) :

Kuva Leisureworld.wv.com


Kuva: casatreschic.blogspot.comKuva: asuntomessuopas.fi

Yllä olevista toteutukseen tulevat ilmavat pitkät penkit. Isäntä olisi halunnut saunaan jakkarat, mutta koska itse tykkään makoilla saunassa, ei se jakkaroilla oikein mukavasti luonnistu.  Penkkien ilmavuudesta ollaan kuitenkin samoilla linjoilla.


Kuva: apnetus.com

Kuva: avotakka.fi

Meillä saunan paneloinnissa on pyritty jatkuvuuteen kuten yllä olevissa kahdessa kuvassa. Isäntä on kiltisti toteuttanut visiotani tästä ja hyvältähän tuo näyttää ;)Kuva:asuntomessut.fi

Jossain vaiheessa pohdimme kaunista vaalean/hopeanharmaata seinäpanelointia. Aika moni malli osoittautui vihreään taittavaksi, mikä poissulki tämän vaihtoehdon. Saunamme tulee siis vaaleasta haavasta ja sen tekijä on isäntä itse.

Saunan seinä ja kattopaneloinnit isäntä teki valmiiksi jo ennen muuttoa. Toukokuussa isäntä ahkeroi alalaudetason kehikon valmiiksi. Tältä meidän saunamme näyttää nyt:


Saunan katon ja takaseinän panelointi ovat yhtenevät

Meille tulee Tulikiven Naava kiuas integroituna alalaudetasoon. Luulin aluksi että kiukaan vuolukivipinnassa oli jotain likaa, kunnes isäntä ojensi että se on vuolukiven kuviota. Pidän kiukaastamme todella paljon. Vuolukivi on niin kaunis pinta :)Saunan seinien ja alalaudetason paneloinnit kohtaavat.


Isäntä tekee alalaudetason ja porrasaskelmat jiiriin, tottakai.

On se isäntä vaan eri kätevä mies, täytyy sanoa. Siellä se painoi eilen lähes koko päivän ja sai tuon alalaudetason lähes valmiiksi. Jiiriin sirkkelöinti aiheuttaa luonnollisesti haastetta, mutta eihän se ole sauna eikä mikään joka tehtäisiin meidän huushollissa liian helpolla ;)
Omana nakkinani viuhui panelointien käsittely sauna-sadulla ja se onkin edessä ensi viikolla.

Kylläpä alkoikin saunottelu jo kovasti poltella tuon alalaudetason valmistumisen myötä.

15 kommenttia:

 1. Todella kaunis sauna teille on tulossa. Tykkään myös tuosta vaaleasta haavasta, vaikka meillä se käsiteltiinkin harmaaksi. Takaseinan ja katon yhtenevä panelointi näyttää kyllä hyvältä! Pian pääsette saunomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli :) Tuo teidän saunan harmaa seinäpanelointi on kyllä kauniin vaalea ja hitsit nuo Karavan lauteet!! Ne on niin makeat, että. Jos meillä olisi budjetissa ollut yhtäkään ylimääräistä (sen pakollisen lomareissun lisäksi) niin nuo olisivat lähteneet tilaukseen. Ja toivotaan että kohta sauna lämpiäis ;)

   Poista
 2. Todella upea sauna teille on tulossa! :) Vuolukivi sopii upeasti tuon kylpyhuoneen laatan kanssa yhteen. Yhtenevä panelointi näyttää hyvälle ja iso yhtenäinen ylälaude on kyllä meilläkin koettu loistavaksi ratkaisuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta :) Olen kyllä erityisen tyytyväinen kylpyhuoneen laattavalintaan, jonka metsästys kesti kyllä pienen ikuisuuden. Se että päädyimme vuolukiviseen Tulikiven kiukaaseen oli enemmänkin mielen muutos (aluksi ihastuin heidän valkoiseen Huurre kiukaaseen), joten yllätys oli ihana kun huomasin että vuolukivi meni yhteen kylpyhuoneen laatan kanssa.

   Ja joo, tuo yhtenäinen alalaude oli meillä jo edellisessä kodissa ja ihan "must" juttu. Kun on pieniä lapsia, niin onhan siinä helppo leikkiä vesileikkejä ilman että tarvitsee pelätä tippumista lattialle.

   Poista
  2. Niin, ALAlaude, tottakai.. ;) Sen siitä saa kun yöllä kirjoittelee... :D

   Poista
  3. Hih, näitä sattuu;) ymmärsin kuitenkin mitä ajoit takaa :D

   Poista
 3. I H A N A !!! Siitä tulee mahtava. Niin odotan kuvia valmiista yksilöstä, taidan plagioida siitä ominaisuuksia ihan häpeilemättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi ja ole hyvä vaan :) Laitan kuvia kunhan nyt saadaan hänet ensin valmiiksi ja "esittelykuntoon".

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Terhi :) ja toivon mukaan on vielä valmiinakin..

   Poista
 5. Vaalea haapa näyttää kyllä hyvältä ja raikkaalta saunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikas ja kauniin vaalea vaihtoehto se kyllä on. Harkitsimme jossain vaiheessa vaalean harmaata saunan seinää, mutta vaalea haapa vei lopulta ajattomuudellaan voiton :)

   Poista
 6. moikka. ompas hyvän näkönen sauna kun olette jatkaneet tuon kattopaneelin tuolle takaseinälle, aiomme varastaa tämän myös meidän saunaan koska emme halua sitä luonnonkiviseinäosuutta mikä löytyy nykyään lähes joka saunasta. meille tulee myös haapasauna niin että seinät ovat harmaat ja lauteet valkoiset, ainakin tämän hetkisen tiedon mukaan ( vaimon mieli kun tykkää muuttumaan vähän väliä ). :D kysyisinkin että minkä levysiä ovat teidän paneelit? 70mm & 120mm?

  Janne

  VastaaPoista
 7. Moi ja kiitos :) kivaa että meidän ideoista tykkäävät muutkin ja ottavat käyttöön :) ihan mahatava juttu! Meillä nuo seinäpaneelit ovat 90mm leveitä. Ja tällä tarkoitan kaikkia seinäpaneeleita. Tuo katon ja takaseinän yhteneväinen paneeli on 90mm haapapaneelia mutta valeuralla. Profiili kaikissa paneeleissa on STS.
  Jos kiinnostaa niin tuota valeurallista paneelia meillä jäi mittavirheen vuoksi ylimääräistä ainakin tuollaisen takaseinän verran. Sopuhintaan lähtee. Jos kiinnostaa laita viestiä s-osoitteeseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei okei. eli aikalailla samankaltaisen näöllisesti saisi tehtyä juurikin noilla 70mm ja 120mm mihin olemme tarjoukset kysyny, yksi vaihtoehto on juuri tuo valeurapaneeli tuon 70mm sijaan mutta siitä saatu tarjous kärävältä oli hinnaltaan kalliimpi,tästä syystä olemme miettineet tuota 70 leveetä sts paneelia.
   kiinnostaisi kyllä tuo teidän paneeli kovastikkin mutta taitaa osto olla hieman hankalaa sillä asumme ja rakennamme tampereen viereen ylöjärvelle.
   mutta voisitko laittaa mulle päin s.postia hieman tarkemmin määrästä ja paneelin mitasta sekä hinnasta niin katotaan saataisiinko kaupat tehtyä ja paneelit jollain tapaa tampereelle.osoite: italian.ori@hotmail.com :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi,