sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Rakennuslupahakemus on jätetty

Niin siinä sitten kävi. Rakennuslupa jätettiin viime viikolla, ihan tarkkaan ottaen torstaina 3.4.2014. Me emme vaan tienneet tätä. Pääsuunnittelijamme eli arkkitehtimme unohti mainita tästä. Sinänsä ei mikään iso juttu, mutta olisihan sitä ollut mukava tietää kun tämä tapahtuu.

Espoo on siirtynyt uuteen aikakauteen rakennuslupahakemusmenettelyn osalta, eli sähköiseen hakemusprosessiin. Eli rakennuslupaa haetaan tätä nykyään sähköisen järjestelmän kautta. Rakennuslupahakemukseen liitetään tarvittavat selvitykset ja suunnitelmat ja hakemusta pystyy myös täydentämään puuttuvilta osin. Meiltäkin puuttuu vielä yhden naapurin allekirjoitus, eli "naapurin kuuleminen" niminen dokumentti ei ole vielä kaikilta osin ok.

Järjestelmä on kyllä kaikilta osin hieno. Tai ainakin se vaikuttaa siltä. Järjestelmästä pystyy myös seuraamaan lupakäsittelyn etenemistä (näin ainakin sivuilla mainitaan), meidän status sanoo että lupa jätetty. Järjestelmä hakee myös mm. kartta-aineistoa automaattisesti luvan tueksi. 

Se mikä tässä kuitenkin mietityttää on, että vaikka haet lupaa sähköisesti, on lupahakemus siltikin jätettävä PAPERISENA! Siis kyllä. 
" Sähköinen rakennuslupahakemus ei kokonaan korvaa käyntejä rakennusvalvonnassa, sillä hankkeen lopulliset pääpiirustukset on toimitettava paperilla rakennusvalvontaan niiden sisällön tarkastamista varten." (Suora ote Espoon rakennusvalvonnan sivuilta).

Periaatteessahan tämä on sama kuin printtaisi liitetyt dokumentit ja laittaisi niihin nimmarin alle. Aina ei pysty ymmärtämään, mutta ehkei sitä välttämättä tarvitsekaan.

Isäntä käy tällä viikolla jättämässä paperiset versiot rakennusvalvontaan lupakäsittelijällemme. Pääsuunnittelijamme käy esittelemässä projektimme lupakäsittelijällemme reilu viikon päästä. Ehkäpä sitten tiedämme missä aikataulussa voinemme odottaa päätöstä asiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi,