perjantai 27. kesäkuuta 2014

Lainvoima ja kylpyhuoneen laatan metsästystä

Rakennuslupa saavutti lainvoiman keskiviikkona.

Isäntä tilasi samantien HSY:ltä vesihuollon liittymissopimuksen, jonka tekemisessä voi mennä kuulemma parikin viikkoa (ei voi ymmärtää mikä tällaisen paperin tekemisessä voi kestää noin kauan?)
HSY:n byrokratia on kyllä ihan omaa luokkaansa, tästä sitten vaikka myöhemmin lisää.

Mutta mukavampiin asioihin. Kodin laattojen tyyli ja värit ovat muotoutuneet tässä matkan varrella ja ne on nyt lyöty  lukkoon. Tällä hetkellä agendana on löytää oikeat laatat hyvissä ajoin ja saada tarjoukset laatoista eri toimittajilta.

Kerrottakoon sisustuksesta sen verran, että meille on tulossa betoni-pintaa niin sisustuksellisena efektiseinänä kuin myös lattiapintana muutamaan tilaan. Aiemmin en oikein pitänyt betonista, mutta niin se mieli vaan matkalla muuttuu.


ikea.fi

Yllä oleva kuva on Ikea:n, jossa betoniseinä ilmentää hyvin sitä tyyliä mitä meille on tulossa kumpaankin suihku/wc-tilaan. Molempiin wc-tiloihin (toisessa myös suihku) tulee  siis betonistruktuuriseinä sekä Ikean kalusteet, mutta vaalean tammen värisenä (kuva alla).


ikea.fi

Puun väri hieman pehmentää noita suunniteltuja harmaan eri sävyjä ja pidän tästä tyylistä itse todella paljon. Se tuntui omimmalta kun pohdimme eri vaihtoehtoja.

Wc-tilojen lattialaatat tulevat olemaan isoa vaaleaa harmaata laattaa (ajateltun että olisi samaa mitä kylpyhuoneen laatta) ja suihkulliseen vessaan hieman tummempi harmaa iso laatta (mahdollisesti samaa sarjaa kuin kylpyhuoneen vaalea harmaa iso laatta). 

Kylpyhuone ja saunaosasto ovatkin ihan oma lukunsa tyylinsä puolesta ja näin olen sen halunnut pitää. Ensin tykästyin kovasti kuusikulmaisiin mustiin lattialaattoihin ja perusvaaleaan 20x20 seinälaattaan tiililadonnalla (kuva alla).


arkpad.com.br

Sittemmin mieli muuttui ja pohdin kyllästynkö tuohon kuusikulmaiseen. Pidän vaaleista kylpyhuoneista yleensäkin. Jotenkin miellän raikkaan ja vaalean kylpyhuoneen puhtauteen vaikka olen nähnyt useita todella hienoja tummia kylpyhuoneita. Ja eihän kuvan mukainen ole mitenkään tumma, mutta haluan seiniin ehkä jotain muuta kuin perusvalkoista. Meidän tyylimme on enemmän vaaleaa muttei valkoista, ja sillä lähdin suunnittelemaan eteenpäin. Niimpä ihastuin harmaaseen. 

Alla hieman viitteitä haetuista tyyleistä, joita olen pohtinut. Ihania raikkaan harmaita kylpyhuoneita, jonka kanssa vaaleasta haavasta tehty sauna menee yksiin todella hyvin. 


bademiljo.no

Yllä olevan mukaisesti pohdin myös kuusikulmaista valkoista laattaa lattiaan, mutta tässä pohdin jälleen tuota kyllästymistä.


arkpad.com.br

Puun näköiset laatat olivat myös yksi vaihtoehto jossain vaiheessa. Niillä saa kevennyttä ilmettä ja tuotua lisäpintoja.  Niitä tutkaillessa puuta jäljittelevä laatta ei kuitenkaan tuntunut omimmalta.

Kylpyhuoneen tunnelmaa ja laatan sävyä ohjaavaksi kulmakiveksi löysin alla olevan ihanan kuvan, jonka löysin pinterestin maailmasta. Tässä kiteytyy se mitä haluan kylpyhuoneeseemme. Todella kaunis ja raikkaan sävyinen vaalean harmaa laatta, jossa elävän näköinen kivipinta.


bademiljo.no

Haasteena on vain löytää tuon sävyinen laatta ja vielä fiksuun hintaan. Kylpyhuone ei tule mosaiikkilaatasta vaan se tehdään isoilla laatoilla, minkä mahdollistaa unidrain-lattiakaivot. Kylpyhuoneen seinään tulee kyllä kuvan mukainen suihkuhylly, joka laatoitetaan saman laatan mosaiikilla

Alla vielä muutama ihanan raikas harmaata kivipintaa jäljittelevä kylpyhuone, joiden tunnelmaa siis haetaan meidän kodin kylpyhuoneeseen.


arkpad.com.br

Miksi laittaa vessaan aina perusvaloja? - kysyin itseltäni tämän kuvan nähtyäni.


coolrenopins.com

Vietin keskiviikkona hyvän tovin Abl-laattaliikkeiden 1000m2 näyttelytilassa Tammistossa. Täytyy sanoa, että oli hienoa nähdä miten laattanäyttelyn laatat oli järjestetty värisävyjen mukaan isoiksi kokonaisuuksiksi. Harmaasta laatasta oli lähes kokonainen seinä harmaan eri sävyissä olevia laattoja. Kuinka helppoa vertailla valitusta sävystä eri laattoja ja pintoja, kun kaikki on samalla seinällä.  

Kuvien mukainen laatta löytyi piiiitkän etsinnän ja pohdinnan jälkeen ja tarjouskin on jo saatu. 
Muutama muu laattaliike pitää vielä käydä läpi, ennenkuin teemme päätöksen mistä kodin laatat tulevat.

2 kommenttia:

  1. "HSY:n byrokratia on kyllä ihan omaa luokkaansa, tästä sitten vaikka myöhemmin lisää..."

    HSY:llä taitaa moni muukin asia olla kyllä ihan omaa luokkaansa. Me saatiin kyllä ihan ystävällistä ja hyvää palvelua, mutta muuten ei oltu ihan täysin tyytyväisiä, kun putkistokartan virheistä johtuen meidän vesiliittymälle tuli hintaa ennätykselliset 50 tonnia. Mutta pakko se on lain mukaan vaan liittyä, maksoi mitä maksoi... (kannattaa kyllä olla liittymää tehdessä itse paikalla, ja kaikki kannattaa valokuvata tarkkaan);

    http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/265731-onko-tama-vantaan-kallein-vesiliittyma

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mika kommentistasi :) Olen käynyt lukemassa teidän talon tarinaa ja tuota HSY:n putkipainajaista, joka on kyllä ihan omaa luokkaansa. En voi mitenkään ymmärtää etteivät ota vastuuta virheistä, joita heillä on omissa kartoissaan ja vielä se, että kustannukset niistä saa maksaa rakennuttaja! Ei voi mitenkään ymmärtää. Kaikki tsemppi sinne teille, olette aika rumban käynyt tämän suhteen läpi. HSY tuntuu aika dinosaurukselta byrokratiansa puolesta, palvelusta ei meillä muuten le valittamista. Ja kiitos vinkistä, olemme toki tarkkoina kun liitostyötä tehdään. Kunhan nyt päästäisiin siihen vaiheeseen, että saataisiin koko työ edes tilattua..

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,