tiistai 3. kesäkuuta 2014

Pientä takapakkia

Rakennusluvan pitäisi tulla huomenna, mutta ei tule. Kuohuvat saavat siis odottaa ainakin viikonlopun yli.

Lupakäsittelijämme oli laittanut reilu viikko sitten viestiä sähköiseen lupahakemusjärjestelmään pienistä puutteista jotka pitää vielä korjata rakennuslupaan. Nämä tyyliin; naapurin kuulemisten lapuissa pitää isännöitsijän allekirjoittaessa taloyhtiön puolesta lukea: As Oy senjasen puolesta Matti Meikäläinen. Meidän papereista tuo As Oy senjasen puolesta puuttuu. Että tikkua silmään ja lillukanvarsia, sitä tämä oikeasti välillä on.

Ongelma tuossa on ollut se, etteivät sähköiseen järjestelmään jätetyt viestit ole tulleet meille. Ne eivät siis näy meidän hakemuksen profiilissa ollenkaan. Lupakäsittelijämme kyllä näkee, mutta me emme. Tätä nyt selvitellään Espoon rakennusvalvonnassa.

Onni sinänsä että olimme yhteydessä rakennusvalvontaan muutenkin ja tämä kävi ilmi. Viestintä lupakäsittelijämme kanssa on ylipäätään meidän mielestä toiminut hyvin, paitsi tuolla sähköisessä portaalissa.

Toinen asia mitä itse hieman säikähdin oli, että kaupungin arkkitehti pyysi meitä "vakavasti harkitsemaan" talomme lähes mustaa julkisivuväriä. Heti tuli mieleen, että voiko väritys vaikuttaa luvan myöntöön, mutta näin ei meidän tapauksessa ole, tai voi olla. Nimittäin kaava on alueellamme varsin vapaa, ei siis puutu väritykseen, kerroslukuihin eikä kattoon mitenkään. Tien päässä on jo myös aiemmin rakennettu varsin mustanpuhuva puutalo, joten meidän talomme ei ole ainoa tumma tällä alueella.

Pikku puutteet naapurien kuulemisissa on korjattu, ja muutamat korjaukset palo-osastoinnista meni piirustuksissa uusiksi. Nämäkin Sami-Talot ovat jo tehneet ja nyt odotellaan piirustuksia arkkitehdillemme allekirjoitetuksi ja sitten kaikki on ok.
Entäpä meidän talon väritysasia? Kävin eilen värisilmässä hakemassa liudan liuskoja seuraavista "tummista" värisävyistä. Totesimme kuitenkin isännän kanssa, että koska kaavassa ei pakottavaa määräystä ole, talon väriä emme tule vaihtamaan.Lupa tulee maanantaina, näin on arvioitu. Sitten juhlitaan.

2 kommenttia:

  1. Meille myös musta talo tulossa ja saa nähdä miten käy rakennusluvan suhteen. Meillä kyllä haja-asutusalueelle tulossa. Mutta on tosi vaikea löytää oikeaa "mustaa" sävyä. En haluasi ruskehtavaa enkä harmaata vaan "hiilenmustaa".. mikähän se sellanen sävy on;). Mutta tosi hyvältä näyttää teidän suunnitelmat. Onnea projektiin!:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi ja vierailusta. Musta talo on omasta mielestäni linjakas ja tyylikäs vaihtoehto perinteisille väreille varsinkin jos kaava ei määrää talon väriä. Olet oikeassa siinä, että oikeaa mustan sävyä on vaikea löytää. Hiilenmusta oli meilläkin tavoite ja päädyimme ajelemaan uudisasutuksia ja kävimme jopa ovella kysymässä yhdeltä rakennuttajalta julkisivun maalin väriä. Me päädyimme Teknokseen, jonka ulkomaalit voi aika hyvin sävyttää mihin sävyyn tahansa. Apu tähän saatiin ihan värisilmästä :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi,